Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (92)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Můj druhý film od Guadagnina a musím říct, že je trochu slabší než I Am Love. Špatné to není, rozhodně to má energii a atmosféru a příběh také není špatný, ale podobně jako v minulém filmu se na začátku hodinu nic neděje, je to jen takové obscénní a exhibicionistické a až později se filmu trochu vyrýsuje. Mě tam ale dost chybělo, takže bohužel průměr. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nic zlého netuše jsem si celou dobu říkala: "Ale oni tam řeší to samé, co před lety Romy Schneiderová!" A nemýlila jsem se. Nicméně to nevadí, tento nový Bazén plní ideálně všechny potřeby letní návštěvy kina, kdy je vhodné si dožít vlastní oslnění sluncem. Nadto je velmi fajn se tu a tam zase pokochat Tildou Swinton. ()

Reklama

zigíš 

všechny recenze uživatele

tu se tajní, tam se lže -nepřekvapivě- a nešokantně příběh plyne a nijak zvlášť by mne tahle vztahovka nevtahovala, nebýt brilantní režie, kde Gaudagnino vytěží prostředí až na dřeň (!) vytvoří TAK vtahující atmosféru, že by se dala krájet (a i pak by mne fascinovala) inu, tady by byl každý herec, jen do počtu ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neoslnilo ma ani slnko originálu, takže logicky ani zmodernizovaná verzia nevtiahla tak, ako som tajne dúfal. Občas som bol nadšený ako rozjarený Fieness (z letnej atmosféry), občas strácal reč ako Swinton (hlavne ako mohla zbaliť mladého playboya), občas som bol znudený ako Shoneaertsov frajírek a občas apatický ako Johnson. Guadagnino si už našiel svoj autorský štýl a tempo rozprávania, snaží sa o pocitové filmy, ale so zápletkou a celkom mu to ide. Ale trochu aj mimo mňa. No a možno by som sa zamyslel, či by nebolo lepšie urobiť z druhého bodu obratu prvý, vtedy by mohol mať film skutočné grády. 70% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější - a nejzbytečnější (je to remake filmu Bazén) film pod sluncem. Vyrazit na tohle do kina znamená přes dvě hodiny sledovat čtveřici nesnesitelných postav - chuť si v kině zdřímnout nebo z něj rovnou zdrhnout nikdy nebyla větší - z nichž se tam každou chvíli někdo prohání nahý, až to začne být prostě jen otravné (jsem zvědavý, zda si z toho po pár měsících budu pamatovat víc, než že to je "ten film, ve kterém Ralph Fiennes ukázal svůj penis"). Jediný důvod, který tento hrozný film vynesl do české distribuce, podle mě bude spočívat v jeho hvězdném obsazení ("hraje tam Fiennes a ta holka z PADESÁTI ODSTÍNŮ ŠEDI, na to budou lidi chodit" - tak určitě). Přitom v hercích podle mě spočívá hlavní kámen úrazu - krajně nesourodé duo Tilda Swinton a Matthias Schoenaerts (mezi oběma herci je věkový rozdíl 17 let!) ustavičně vyvolává pochybnost, proč by si takový hezounek začal s ženskou na pokraji hrobu (Tilda Swinton je pro mě všechno, jenom ne herecký typ femme fatale - v erotických scénách s ní mi bylo vyloženě na zvracení), a stejně tak u Dakoty Johnson vyznívá spíše jako zbožné přání, aby z ní na plátně sálal nějaký sex appeal - v tom filmu vypadá hůř než nějaká vesnická šmudla od krav (nemluvě o tom, že ve filmu - SPOILER - ve svých 26 letech hraje 17 letou postavu!). Všechny tři zmíněné herce navíc stejně zastiňuje excelentní Ralph Fiennes, který celý film proměnil v jednu velkou hereckou exhibici a doslova všechny a všechno válcuje svou energií. Když jsem po projekci zjistil, že to natočil stejný režisér, od kterého jsem kdysi viděl úděsný film Melissa P. , měl jsem jasno - tomuhle filmu by bylo nejlepší se podruhé z dálky vyhnout! Za mě strašně rozčarování, nekonečná nuda - a 2 hvězdy za pěkné sicilské lokace a zajímavý soundtrack. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Natáčení probíhalo kromě ostrova Pantelleria také v Miláně na Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) a na Manhattanu v New York City (exteriéry z Chrysler Building, Empire State Building a z The MetLife Building). Natáčelo se od 25. července do 26. září 2014. (noelcoward73)

Reklama

Reklama