Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Námořní poručík Humphrey Fairweather (David Tomlinson) je nemehlo, jehož nebezpečný koníček, sestrojování a vypouštění raket, pravidelně likviduje majetek jeho domovské námořní základny. Po jednom takovém nezvládnutém odpálení rakety z okna koupelny Humphreyho nadřízeného je ambiciózní důstojník raději „odklizen“ převelením. Druhý den nastupuje jako nový velící důstojník na Berkeley, od druhé světové války chátrající torpédoborec z flotily Jejího královského Veličenstva, kotvící v opuštěném přístavy v Suffolku. Posádka v čele s loďmistrem Dohertym (Peter Sellers) je už dva roky bez velení a tak se námořníci zařídili po svém - stali se experty produkce pro černý trh. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Skvělá práce a ukázka řízené parodie (povolené samotnou armádou - královským námořnictvem) na rozkrádání státního majetku. Přestože Sellers tu nehraje až zase tak důležitou roli, jak by se od jeho obsazení čekalo, nudit se rozhodně nebudete. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Satira či parodie na královské námořnictvo, kde se rozkrádá státní majetek. Živé, ale zestárlé, Sellers se tu ještě moc neprojevuje.(50%) ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Výjevy jako ze Švejka. Na vojenské lodi prasata, slepice, prádlo. Kuchaŕ peče na zakázku dorty. Nový velitel si tam ještě doveze raketu. Konverzace sklouzává až do absurdit. ()

Reklama

Reklama