Reklama

Reklama

Noční letec

Richard Dees (Miguel Ferrer), reportér bulvárního týdeníku, se setkal už s tolika neuvěřitelnými senzacemi, že ho nemůže téměř nic překvapit. Teď se vydává po stopách sériového vraha, zvaného "noční letec", který v noci pravidelně létá ve svém malém letadle a vyhledává vždy podobná místa, opuštěná venkovská letiště a na nich své nové oběti. Dees se pouští do rutinního vyšetřování, ale ani v těch nejděsivějších snech by ho nenapadlo, že tajemný pilot není jen obyčejný šílenec, ale něco mnohem horšího! Mrazivý horor podle povídky Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddychovka s příjemnou atmosférou, která se ve svém závěru mění ve slušný masakr. Proto bych apeloval na to, aby si hororoví fans vybrali tu necenzurovanou verzi, v opačném případě budete ochuzeni o Ferrera neortodoxně pracujícího se sekerou, vybuchující hlavy a podobné mňamky. A taky nebudete na konci při "scéně v pekle" tolik zmateni, jako já napoprvé. A ta lacinost filmu mi v tomto případě vůbec nevadila. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Nočný letec" je (zhruba tridsať stránková) poviedka od známeho amerického spisovateľa Stephena Kinga. Je to netradičný upírsky horror, ktorý je súčasťou zbierky "Nočné múry a snové výjavy". Krvilačný vampír Dwight Renfield križuje na svojom súkromnom lietadle Ameriku a vraždí personál malých vidieckých letísk. Na stope mu je ambiciózny novinár Richard Dees. V roku 1997 toto krátke literárne dielo celkom obstojne spracoval režisér Mark Pavia do podoby celovečerného filmu. *** ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Slušela by tomu kratší stopáž alá epizoda Creepshow či podobně, povídka od Kinga musí bejt výborná, i tak mám pro tyhle jeho levnější televizní adaptace celkem slabost. Tohle mělo ucházející detektivně-hororovou 80´s - 90´s atmosféru a hlavně jako vždy výbornýho Miguela Ferrera v hlavní roli, s ním prostě nelze šlápnout vedle. 5.5/10 ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Povídku (Noční letec - Noční můry a snové výjevy) jsem četla docela nedávno a pamatuji si, že se mi líbila. Řekla bych, že je to i docela dobře zfilmovaný (myslím obsahově, někdy se mi dokonce vybavily i některý věty), ale zase se tady najdou nějaký drobný rozdíly. Jakože tady je nějaká reportérka, nějaký zastrašování od Nočního letce, scéna na hřbitově… tvůrci to chtěly asi udělat strašidelnější. Chtěly to udělat tak strašidelný a hororový, že naprosto zmršily konec (tu masku si mohly odpustit a nechat to zahaleno tajemstvím). Možná, že to chtěly udělat dramatičtější a šokující, ale mě se to líbilo víc, jak to napsal Stephen. Richard Dees je novinář toužící po slávě a šokujících reportážích, a když se objeví pár mrtvol na různých letištích a celý to zavání upírama, nemůže u toho chybět a vydává se po stopách Cessny Skymaster Nočního letce „Dwighta Renfielda“ (narážka na Draculu (1931)), kterej nosí dlouhej plášť – „zevnitř rudej jako hasičský auto, zvenku černej jak prdel sviště“ (ve filmu je to teda řečený mírněji :-)). Stopy ho dovedou až na wilmingtonské letiště (tady mi docela chyběla pasáž s přistáváním, protože v povídce je celkem dramatická), kde se konečně s Nočním letcem setkává… jako nebylo to úplně marný, ale nějak tomu chyběla ta kingovská atmosféra. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Další příklad toho, jak prostříhávání "kontroverzních" scén škodí filmům. V Night Flierovi se totiž hoši z trikové společnosti KNB EFX předvedli (jak už je jejich zvykem) v tom nejlepším světle, a film obsahuje poměrně dost vyloženě nádherných gore scén. Takže všichni ti jarci, co tady brečí, že film je nic moc, párkrát si lískněte, přestaňte čumět na filmy s dabingem a sežeňte si uncut verzi. Pak teprve můžete objektivně hodnotit. :-) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně na začátku filmu, kdy reportér Richard Dees (Miguel Ferrer) mluví se šéfredaktorem Mertonem Morrisonem (Dan Monahan), je v několika záběrech nad jejich hlavami jasně vidět zvukařův mikrofon. (Chuppa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno