Reklama

Reklama

Beetlejuice Beetlejuice

  • USA Beetlejuice Beetlejuice (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Snímek s názvem Beetlejuice Beetlejuice vypráví příběh tří generací rodiny Deetzových, které se po nečekané rodinné tragédii vracejí domů do Winter River. Život Lydie, kterou stále pronásleduje Beetlejuice, se obrátí vzhůru nohama, když její vzpurná dospívající dcera Astrid objeví na půdě tajemný model města a omylem se otevře portál do posmrtného života. V obou říších se rodí problémy a je jen otázkou času, kdy někdo třikrát vysloví Beetlejuicovo jméno a rozpustilý démon se vrátí, aby rozpoutal chaos jemu vlastní. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 13

Recenze (124)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Burton rozohráva na krátkej stopáži viac liniek ako by som čakal. Hlavne v prvej polovici to na mňa nepôsobilo úplne dobre. Celý príbeh mi prišiel nejak na silu pozliepaný dokopy len aby mohlo vzniknúť pokračovanie známej klasiky. Monica Bellucci vo finále ostala nevyužitá a aj dianie okolo Jenny Ortegy je na koniec trochu moc useknuté. Stále ma bavilo zobrazenia sveta mŕtvych, Elfmanova hudba, Dafoe vo vedľajšej úlohe a Keaton si to aj vo vyššom veku užíva, no režisérov návrat do formy sa týmto u mňa nekoná. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Tim Burton natočil veľmi solídne pokračovanie dnes už kultového filmu, ktorý sa nemá za čo hanbiť. Pokračovanie v podstate trpí podobnými problémami ako prvé dielo (napr. pomerne málo scén pre Michael Keaton, miestami plochý a vypočítateľný príbeh – zachytenie vzťahu medzi matkou a jej dcérou), avšak nadväzuje na prvé dielo celkom pekne a s nezmenenou atmosférou. Jednoducho, nemáte taký pocit, že medzi dvomi filmami uplynulo viac ako 35 rokov (samozrejme až na výnimku niektorých moderných technológií). Nové postavy ako Monica Bellucci, či Jenna Ortega zapadnú do príbehu celkom rýchle, pôvodné postavy na čele s Winona Ryder, Michael Keaton a Catherine O'Hara, zase podávajú takmer taký istý výkon, ako pred 35 rokmi, čo je rozhodne super (a tak opäť oni nesú film na pleciach). Záver by rozhodne mohol byť trochu vypracovanejší (napr. nejaký väčší boj medzi Beetlejuice a Delores). Taktiež škoda za nevyužite potenciálov, ktoré jednotlivé scény a postavy ponúkajú. Fanúšikovia prvého diela si určite ocenia nostalgické prvky (napr. maketa mesta, pesnička na pohrebe (divná), návrat pôvodných postáv, atď. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Reklama

fisus 

všechny recenze uživatele

Za sebe dávám jedno velké NE. Beetlejuice je film mého dětství. Díval jsem se na něj pořád a Burtonovi filmy utvářely moje dospívání. Jenže od Alenky prostě nevznikl pravý film Tima Burtona. Vím, že jsem měl vysoké nároky a čekal jsem zklamání, ale tady nebýt Michaela Keatona, dal bych možná i odpad. Nechci nikoho odrazovat, film si své fanoušky určitě najde, ale já počínaje dneškem už na žádného Burtona do kina nepůjdu (pokud vůbec ještě něco natočí). ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Fan servis běží na plné obrátky, je tam hromada roztomilých drobností k pochutnání, to se musí uznat. Škoda, že je to dost roztahané a dobrá polovina filmu nemá švih a jen pomrkává na diváka. Obsazení celkem fajn, i když Jenna Ortega mě nijak nebere a ta její sveřepě zaťatá pusinka a jeden výraz mě tu spíš vadil. Ale Michael Keaton si to rozhodně užíval, výborná hudba Dannyho Elfmana taky byla fajn. Ale Geenu Davis sakra mohli ukecat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dobrých 15 let to zkrátka nebylo ono. Tim Burton byl v jejich průběhu jiný, sterilní, umírněný, nudný, zmatený. Barvitost, fantazii, nápaditost a osobitost nahrazovala jen ujetost. Možná to chtělo delší pauzy, možná obměnu tvůrčího týmu, možná lepší výběr látek. Tenhle návrat ke kořenům ovšem servíruje svérázný chlapík v úplně jiné formě, srší nápady, skvěle vede skvělé herce a předkládá spoustu chytrých a typicky burtonovských prvků. I když až příliš spoléhá na velikou fanouškovskou základnu, která bude za oceánem přeci jenom někde jinde než u nás. Tvůrčí radost je každopádně cítit, humoru jsem ale čekal podstatně víc. Výtvarná stránka dokonalá, Keatonovo démonické blbnutí kouzelné. Surfař cool, mimiBeetle jakbysmet. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Před realizací tohoto filmu vznikl scénář pro film s názvem „Beetlejuice Goes Hawaiian“. Na jeho uskutečnění však nikdy nedošlo. (KGBelik)
  • Původně se měla ve filmu objevit i Geena Davis, která svoji účast odmítla s vyjádřením že: „Naše postavy byly navždy zaseknuté tak, jak vypadaly, když zemřely, takže už je to nějaká chvíle, už je to minuta.“ (lyukassza)
  • Beetlejuice 2 byl plánován hned poté, co se první film dostal na velké plátno v roce 1988. Mnoho režisérů a scenáristů bylo v té či oné době k projektu připojeno, ale nic se nedostalo dále než do fáze psaní scénáře. (KGBelik)

Související novinky

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

Zlatého lva v Benátkách získal Vedlejší pokoj

07.09.2024

V sobotu 7. září proběhlo slavnostní zakončení 81. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách. Jednu z největších evropských filmových událostí roku otevřel 28. srpna nejnovější počin Tima… (více)

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

06.09.2024

Oblíbený herec Michael Keaton (Birdman, Batman) poslední dny a týdny tráví zejména mediální propagací svého nejnovějšího snímku Beetlejuice Beetlejuice v režii Tima Burtona (Dumbo, Sirotčinec slečny… (více)

Reklama

Reklama