Reklama

Reklama

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (44)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělý návrat do 80. let. Nedoufal bych, že tak těžké retro mi sedne. Film je sice dějově chudý, vypráví pouze o partě vysokoškoláku ( baseballistů), kteří pouze chodí na párty a balí holky celý film, ale líbí se mi především poukázání na to, jak to fungovalo kdysi. Zaujmou účesy, styl oblékání, balící hlášky, muzika i nevídaně krásné slečny. Ústřední parta je vybrána na výbornou a nebýt divně ukončeného konce jdu možná i na plný kotel. Na válení se po koberci to film sice není, přesto jsem se bavil nadmíru. Závěrečný Rap stylovka.80% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jako vystajlovaní tam byli všici ti chlapící náramně. To se musí nechat. Upnutý džínečky, účesy, kníry, to jako jo. Ale nepřetržitý rozhovor, který byl zcela nesmyslný a bez pointy, trval alespoň čtyřicet minut, dovedl mne k přerušení filmové projekce. Déle jsem to nevydržel, jelikož bylo jasné, že ti sportovci sportovat nezačnou, a k ničemu jinému se opravdu nehodí. 20% ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Po několika letech jsem si tenhle kousek zopakoval a přesvědčil se o tom, že to je jeden z mých nejoblíbenějších a zároveň nejpřirozenějších filmů co jsem viděl. :) Ve 20ti letech by tenhle snímek byl mojí svatyní, teď je to pro mě hlavně nostalgická záležitost, u který jsem se celou dobu spokojeně usmíval, vzpomínal na každoroční týdenní akce na mácháčích apod. a říkal si, že hlavní hrdinové mi v žádnym jinym filmu nebyli bližší než tady :) ()

Chilly00 

všechny recenze uživatele

Pohodovka od Linklatera, přesně v jeho stylu. Sledujeme partu vysokoškoláků-baseballistů v období 80. let, na začátku školního roku. Náladotvorná feel-good oddechovka, při jejímž sledování jsem chtěla být zase v prváku na vejšce. Ve filmu se toho moc nestane, ale vtipní mladíčci v kombinaci se stylovou mizanscénu mě prostě bavili. Dazed and Confused 2. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Na vysokej som zažil chlapíka, ktorý tvrdil, že má o 10 rokov menej ako v skutočnosti mal. Naozaj, zažil. Boli aj opojné večery s trávou. Večierky po ktorých nezostal kameň na kameni. Bizarné diskotéky a imatrikulačné bály umeleckých vysokých škôl. Známe boli svojou divnosťou a nečakanými hosťami. Aj. Možno pre to všetko, a ešte kúsok naviac je Linklaterov film tak blízko. Síce úplne odlišný, čo sa týka športu, ktorý nechápem ani pochopiť nechcem. Vôbec to nevadí. Podstatné je vystihnutie atmosféry počiatku školského roka a nástupu prvákov. všetko v znamení divokých párty, balenia dievčat na striedačku a kadejakých podivných srandovných stávok, hier či robenia si divokej srandy jeden z druhého. A to sa podarilo na výbornú. 85%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Část filmu se natáčela na Texaské státní univerzitě v San Marcos. (Hal_Moore)
  • Režisér Linklater napsal scénář k filmu již v roce 2005. Richard Linklater se snažil získat finance na film už v roce 2009, ale neúspěšně. (Masarka14)
  • Děj filmu se odehrává od 28. srpna do 1. září 1980. (Hal_Moore)

Související novinky

Co chystá Richard Linklater?

Co chystá Richard Linklater?

31.08.2016

Král nezávislého filmu loni bojoval o Oscary s Chlapectvím, letos nám nadělil komedii Everybody Wants Some!! a už má v plánu další film - drama Last Flag Flying. Někteří z vás správně poznali 11 let… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Co nás čeká po Chlapectví?

Co nás čeká po Chlapectví?

26.02.2015

Letošní Oscaři byli velkým kláním mezi Birdmanem a Chlapectvím. Vítězem se nakonec stal stárnoucí okřídlený superhrdina, Richard Linklater ale rozhodně nemusí chodit Hollywoodem se svěšenou hlavu.… (více)

Reklama

Reklama