Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tímu vedcov na čele s doktorkou Marie (Carrie-Anne Moss) a Viktorom Frankensteinom (Danny Huston) sa podarí úspešne dokončiť projekt, v ktorom sa snažili vytvoriť človeka pomocou pokrokových technológií, ktoré ponúka moderný svet. Po prvotnej radosti však nadšenie opadá, pretože ich výtvor sa dostáva na slobodu z ich prísne kontrolovaného centra výskumu. Do ulíc veľkomesta sa tak dostáva bezcitné monštrum, ktoré neovláda ani tie najzákladnejšie pravidlá správania v spoločnosti, a čaká ho ťažký boj o život v uliciach plných ľudí. (Marceloo)

(více)

Recenze (23)

Morholt 

všechny recenze uživatele

I přesto, že je děj zasazen do současnosti, blíží se tato frankensteinovská verze k Mary Shelley asi nejblíže . Rose se snažil do té hodiny a půl nacpat co nejvíce z původní verze, což se mu podařilo, ačkoliv to bylo trošku na úkor vývoje Frankensteinova monstra, který probíhal až příliš rychle. Ale zase to nebylo nic, co by se nedalo přežít. Vedle emocionální linky se vydařila i tak paralelní, která se zabývá velkým, silným a občas vzteklým batoletem, které za sebou nechává krvavou spoušť. Navíc brutalita, byť spš tuctová, tady v kontrastu s místy až lyrickým zpracování celkem vkusně vyniká a nepůsobí nijak účelově. Chvalitebný počin. 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Režisér Bernard Rose známý díky Candymanovi z 90. let se po dlouhé odmlce vrací na scénu a ostudu rozhodně nedělá, jeho moderní pojetí Frankensteina se překvapivě vydařilo. Film je slušně natočený, místy intenzivně brutální, emocionální, empatický a byť se nese v pomalejším tempu, byl jsem v neustálém napětí jak se 20 letý chlapec s rozkládající pokožkou a s myšlením jednoletého dítěte toulá po světě. Story 6/10, Atmosféra 6/10, Gore 7/10, Vizuál 6/10, Akce 4/10, Napětí 5/10,Humor 0/10. Zábavnost 6/10. 65% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Stvoriť živú bytosť ešte neznamená dať jej dušu. Skupinka vedcov podniká zvrátený výskum, ktorý sa po nečakaných udalostiach začne uberať úplne opačným smerom. "Ľudský výtvor" po úniku z tajného laboratória vstupuje do jemu neznámeho sveta plného nástrah, v ktorom si čoraz viac začne uvedomovať, že pre monštrum ako je on samotný, bude omnoho lepšie nájsť cestu späť k svojmu stvoriteľovi. Čo z toho, že je myšlienka pradávneho príbehu zachovaná, keď je samotný snímok doslova posiaty sprostotou. Keby sa to aspoň nebralo tak vážne, možno by som mu dokázal kadečo odpustiť. Bohužiaľ, určite pasáže ma natoľko správaním postáv dokázali "rozrušiť", že som skrátka novodobého "Frankensteina" nedokázal akceptovať. Netvrdím, že je tento počin vyslovene tragédiou, pričom by si v prípade veľkej nudy nezaslúžil pozornosť, no podľa mňa ani z hororového hľadiska to nie je to "pravé" orechové, ako by si to fanúšik žánru zrejme prial. Maska zohaveného Frenkýho slušná, pár veľmi malých gore zábleskov potešilo, no bolo toho málo - 45% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle je hlavně melancholie, než nějaký cirkusácký vzrůšo. Ale je fakt, že Samuelova maska, ač o ní vlastně ani moc nejde, je docela povedená. Když se teda pak naše zrůdička svlíkne, to odmítnutí mrdu od asijský štětky se dá dobře chápat. Celej snímek vlastně stojí a padá na Samuelově psychický proměně z jednoletýho dítěte po uvědomělou bytost, kdy často střídá pláč se řvaním a návaly agrese. Jestli tuhle roli zvládá, nechám čistě na vás, přátelé. Pak je tu stará dobrá Trinity - ta tu bohužel nemá zase tolik co hrát, člověk by jí tudíž radši viděl v latexovym oblečku než v tom usoplenym bílym plášti. Co tu máme dál? Slepýho Candymana (sympaťák), jednoho zastřelenýho psa (chudák) a několik mrtvejch policajtů (dobře jim tak). Takže nic moc. (50%) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jo jo, když čerstvě narozené (pardon, vypěstované) bejby saje namísto mléka z matčina prsu nějaký fyziologický roztok z žanetky, musí to na něm zanechat následky... Zprvu jsem měl za to, že půjde o nějakou nízkorozpočtovou poloamatérskou chujovinku, na kterou rejža ukecal Carrie-Anne Moss, nejspíš svou kámošku, aby se jeho filmu trochu zvednul rating. A nakonec jsem uvažoval i o páté hvězdě, protože takovéhle divné monstrozity moc často nevídám a je třeba si jich považovat, v té záplavě rozbředlého středního proudu, romantických komedií a podobného šuntu. Zvláštní film, syrový, bizarní, trochu nechutný, trochu smutný, trochu patetický, s trochou toho trochu otravného humanistického moralizování. Ale určitě ne horror nebo thriller v běžném smyslu slova, takže tyhle pitomé škatulky pusťte z hlavy. Náš Adam Frankenstein je především postava tragická, takže... takže je to především tragédie. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama