Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingemar žije se starším bratrem a těžce nemocnou matkou. Přijímá kopance osudu bezmocně jako pes Lajka, který zemřel při cestě do vesmíru. Když se matčin stav zhorší natolik, že se nemůže o syny starat, Ingemar odjíždí na venkov. Poznává jiný život, opravdové kamarády, příbuzné, kterým na něm záleží. Navíc přichází doba chlapcova erotického procitání a o veselé zážitky není nouze. Díky tomu se mění Ingemarův pohled na svět a dřívější hluboká melancholie se nevrací, ani když jeho matka zemře. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Smysl dospívání a období, kdy si myslíte, že se k Vám všichni chovají jako pes. V některých ohledech možná daleko upřímnější a přímočařejší film, než by někdo čekal, ale to především proto, že to točili Švédové, a ti když něco natočí, tak to většinou natočí se vší počestností tak, jak to v životě prostě být má. Pokud jste si tedy občas přišli jako psi, a to už jak v rámci svého osobního okolí, tak v rámci ženských, je tento film směřován právě pro Vás. Je totiž kolikrát tak upřímný, že se člověk nestačí divit. A dětské dospívání v tomto případě nabývá okamžitě nových hodnot. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

V přítomnosti nám život může připadat tak trochu pochmurný, takový život jako pes. Ale po mnoha letech se ty vzpomíniky přemění v něco krásného. Prožili jsme první lásky, utrpení a naše nejbližší potkala smrt. Avšak život není jen o smrti. A o tom je právě tento milý švédský film. Nahlédnutí do dětské duše, která občas štěká jako pes. ()

Reklama

Berenise 

všechny recenze uživatele

Krásny film, miestami trochu sentimentálny, ale presvedčí a dojme. Príbeh chlapca, ktorý prežíva neľahké detstvo a život s ním nejedná v rukavičkách, no aj napriek tomu nestráca svoj sympatický naivne-detský pohľad na svet. a Hlavný hrdina podal veľmi slušný herecký výkon a film ovplýval výbornou atmosférou. Pekné pokukaníčko. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Místy až hrabalovský film očima malého rošťáka (na prahu dospívání ) situovaný do Švédska někdy před 50 lety. Kluk vyrůstá v neúplné rodině jen s maminkou (která ač smrtelně nemocná je téměř neustále duchem někde uprostřed svých románů), starším bratrem a milovaným psem. Prožíváme s ním kus jeho smutně-veselého mládí. Opravdu zážitek! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* upřímný film o strastech při dospívání. I když malý Ingemar neprožívá ve své rodině tolik radosti, tak je na vše pohlíženo s nadhledem a hledá se to lepší. A ten rozdíl výchovy dětí tehdy a teď je tak markantní až je to děsné. Všechny děti jsou spratci, ale mezi sebou se přece nějak srovnají. Příjemně optimistický a nostalgický film pro celou rodinu - jestli to tedy ještě teď někoho zajímá... ;-( [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • 45. Zlatý Glóbus za rok 1987 - cena (1) - *Nejlepší cizojazyčný film - Švédsko (danecek24)
  • Dva bratři mají zcela odlišné akcenty. Ingemar hovoří švédsky s Göteborgským přízvukem, zatímco jeho bratr Erik mluví silným dialektem Stockholmu. (Nedhelborn)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu švédského spisovatele Reidara Jönssona z roku 1983. (skudiblik)

Reklama

Reklama