Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příliš zaneprázdnění rodiče nemají na své děti čas. Tento neblahý jev filmaři diagnostikovali již v 60. letech a Červená kůlna jej dosti věrohodně zpracovává. Přes určení dětskému publiku tak výpověď přesahuje do světa dospělých. Hrdinou příběhu je malý chlapec, jenž své osamění vyřeší tak, že se skamarádí s rázovitým staříkem, v jehož kůlně se skrývá mnoho překvapivých tajemství a dosud nevídaných věcí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film, v kterém excelují jak David Schneider, tak i Bohuš Záhorský. Snad škoda, že tam více příležitosti nedostal Darek Vostřel. I když je tento film tak trochu věkovitý, ukazuje stále platnou pravdu, a to, že děti potřebují někoho, s kým by si mohli povídat, hrát si – no prostě někoho, kdo by se jim věnoval. Bohužel tím někým je dnes v mnoha případech počítač. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hřejivý a laskavý snímeček, který musí pohladit po duši a to nejen dětského diváka. Svěží, dobrodružný, plný překvapení, sympatických klukovin a nezapomenutelných hereckých výkonů zejména Bohuše Záhorského jako osamělého dědy a jeho dětského přítele Míši (David Schneider). Také bych bral takového dědu, ale já si na své dětství ale rozhodně stěžovat nemůžu a mí rodiče na mě rozhodně čas měli:-) Stále ale lepší nějakej, i když jen cizí, než nechat dítě napospas ulice tak jak se tomu děje dnes..Perfektní hudba: Evžen Illín. Těžko říct k čemu ji přirovnat se musí slyšet... ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Tak to je velké pohlazení po duši. Darek Vostřel shání pro svou škodovku nějakou garáž a dostane typ na dědu (B.Záhorského) Nakonec dojde k tom,u že rodina která nemá pro synka dědu a děda který je už úplně sám k sobě najdou cestu a potřebují se. V tom filmu nikdo nikam nespěchá všichni na sebe mají čas a jsou k sobě laskaví. Tahle napsané to vypadá jako č.knihovna,ale není. Je to zabydlené uvěřitelnými dialogy a spoustou drobných ale životem vonících scén. 100 % za to že se J.Hanibal nebál natočit film v kterém " o nic nejde ". Jo a také Ottu Hoffmanovi za námět a scénář. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Milý film, který jemně plyne a divák může sledovat výborné herectví Bohuše Záhorského, zde v místy ne úplně dokonale vypiglovaného dědečka. Že opije maminku, nebo bere Míšu na aukce podřadných dreků, které pak dál rozprodává je nepodstatné, hlavní jsou jeho drobné postřehy a životní pravdy. Pěkné. Zaujmou i nenápadné role Oldřicha Velena, nebo Heleny Růžičkové. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek pro děti. Shánění garáže pro auto ze sídliště. A starý opuštěný pán co se rád nacpe do cizí rodiny a dělá chlapci dědu. Skvělé herecké výkony hlavně děda B.Záhorský ale i otec D.Vostřel, který je hrozně free a nic neřeší. Syna ještě pochválí že se popral či ho klidně nechá pít alkohol. Nijak neřeší že mu děti na sídlišti kopou a ničí auto. Jen ten film skončí nějak bez konce. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Autem, kterým jezdí Míšův (David Schneider) otec JUDr. Horáček, je - dnes velmi vzácná a sběratelsky unikátní - Škoda 1000 MBX. Tento nepříliš úspěšný model byl vyroben v počtu pouze 2 517 kusů, od klasické "tisícovky" se na první pohled liší. Má jen jeden pár bočních dveří, jiný tvar sloupku u zadního okna a zcela chybí sloupek střední. (Haller)

Reklama

Reklama