Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá sezóna anime série "Grisaia..." navazuje přesně tam, kde nás zanechal předchozí krátký film. Dozvíme se tedy zbytek minulosti hlavního hrdiny Yuujiho a následně příběh naváže na původní sérii. Do Japonska se totiž vrací obávaný terorista Heath Oslo, který právě v Yuujiho minulosti sehrál klíčovou roli a který touží po tom Yuujiho znovu získat pro sebe. Také Yuuji má s teroristou nevyřízené účty... Finální konfrontace se blíží a do všeho ještě hodlají výrazně promluvit i Yuujiho spolužačky ze školy, kterým Yuuji zachránil život a které nyní cítí, že je na nich, aby zachránili Yuujiho. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak Yuujiho příběh nám vesele skončil a musím říct, že mě ta jeho minulost a vše co přinesla, bavila snad ještě víc, než když řešil problémy se všemi těmi děvčátky ze školy. Navíc Yuuji se nezdá, ale je to prostě borec... Výsledek mě mile překvapil a skoro si tak říkám, že bych si to s ním z fleku vyměnil, ale když si vzpomenu na jeho "veselé laškování" s Oslem, tak možná radši ani ne... Ovšem poslední episoda je povedená a já to tomu chlapci přeji, vždyť se dostal tam, kam se ti největší frajeři jako třeba Hyoudou Issei teprve blíží a na rozdíl od nich Yuuji už ví co je to Ráj... 7/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Příběh navazuje na předchozí speciál "Grisaia no Meikyuu: Caprice no Mayu 0", kdy tu máme druhou část historie hlavního hrdiny. Tato část se drží svou úroveň jako v předchozím počinu. Pak však nastane druhá část této série, která je celkem nezáživná kvůli tomu všemu plánování. Závěrečná část pak zvedne zase úroveň zajímavosti, kdy tu máme akčnější stránku. Objeví se tu tak několik překvapení s tím, že příběh mi přijde trochu vynucený - zaprvé úpravou událostí z první sérii, aby to nevyznělo tak krutě, jak to tam vyznělo, zadruhé snaha sem nacpat v závěru veškeré návaznosti z minulých dílů a zatřetí trošku přestřelenou snahu zapojit 5 ženských hrdinek ze školy. Obecně ten příběh neurazí, ale člověk si z toho neodnese moc zajímavý zážitek, kdy i ten konec je veden až k přílišnému jednostrannému klišovitému cíli. Více dramatu a nějaká ta špetka špatných událostí by tomu více prospěla. Po animační i hudební stránce se to drží svého. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno