Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

FIBO 

všechny recenze uživatele

Vcelku nadprůměrný projekt. Maestro Goldsmith opět bortí zdi svým uměním a i méně známými motivy dokáže vyvolat husí kůži i starým soundtrackovým mazákům. Film sám o sobě nepřekračuje hranice průměru, ale ve výsledku je pro diváka velice zajímavou a poustavou podívanou. 3,44. Solidně odvedená práce a v hudba zvlášť. Teď mě napadá, kdyby Goldmisth dělal hudbu k večerníčku, pak bych si asi nenechal ujít jediný díl. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je hezké zase jednou vidět film, kde nejsou pádla vodáků ztopořená, ale pádluje se s nimi.. Hanson umí, o tom není pochyb a taky měl šťastnou ruku při výběru herců (nenápadná síla Strathairn, nápadná síla Streep a Bacon, který je pro podobné týpky zrozen). Apropo, vynikajícím způsobem jej nadaboval Langmajer a ten si tak alespoň někoho v dobrém vodáckém filmu namluvil, když už mu nebylo panem Renčem dopřáno v něčem dobrém hrát.. ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

V celku fádní thriller s obyčejnou zápletkou. Ale zaprvé výborně režijně zpracovaný a také zahraný. Normálně bych dal asi ty tři hvězdy, tam se to také pohybuje ale... Streepová se mi tu překvapivě líbila a opravdu hodně a za něj dávám tu čtvrtou hvězdu se mi tady líbil otcovský výkon Davida Straithairna. To bylo famózní. 75% ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pěkně odsejpající a napínavý thriller, u kterého se příjemně bavíte, ale zároveň máte pocit, že je to film s tím nejpředvídatelnějším scénářem, jaký vůbec mohl být a tím pádem máte pocit, že něco podobného jste viděli už mockrát. Za velké plus beru herecký výkon Meryl Streepové, která hrála většinu, i těch nebezpečných scén, a parádní výpravu. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

70% - Ale jo... Byl jsem letos poprvé na vodě, a tak ze slušnosti zvedám dnešní průměrné hodnocení tohoto filmu. Film je napínavý, oči diváka se kochají pohledem na krásnou přírodu... Možná bych měl výhrady k přesvědčivosti příběhu, ale vem to ďas. Film stojí především na skvělých hereckých výkonech. Viděl jsem Divokou řeku nejednou, dokonce ve třech jazycích, a nikdy jsem se u toho nenudil. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama