Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 2

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (426)

tombac 

všechny recenze uživatele

Na poli asijské hororové produkce naprosté zjevení. Jak měřítkem, tak akčností a dynamikou většiny stopáže. Pravda, na melodrama a pár vtipných scén tu také došlo, ale na korejský blockbuster se to překvapivě drží při zemi a nikterak to neotravuje. Někdo si tu stěžuje na opakující se motiv uzavřených dveří. To se měla parta obyčejných lidí za jízdy honit s nakaženými krvelačnými spurtery po střeše či slézat podvozek? Naopak, na stísněné prostředí rychlíku po většinu minutáže tu je solidní porce nápaditých pasáží. A nápínák to je jako hrom. 8-9/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kurva jo! Tuhle Koreu si dám líbit. Ťamani se tentokrát vytáhli, když se na plný čáře vysrali na to svoje čaro a tu svou typickou poetiku kterou jsem nikdy nechápal a v duchu nejlepších tradic převzali všechny dějové postupy a typická klišé obvyklá pro zombie filmy. Výsledkem je snímek kterej po všech stránkách působí jako by vylezl z holýho údu a nebyl točenej kdesi v Ťamanistánu. Pravda cgi efekty při srážce vlaků jsou z trochu slabšího soudku, ale tak chápu, že tohle nestálo miliardy. Každopádně se z toho vyklubala nečekaně zábavná nonstop akční popkulturní zombárna z minimem hluchých míst a maximem zlikvidovaných hlavních postav. Kdyby ještě na konci sejmuli tu těhotnou blbku a tu afektovanou malou píču, tak bych uvažoval i o plný palbě, takhle zůstanu u velmi pěkných 4* Svižná a nekompromisní záležitost. Určitě doporučuju! 85% ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Soo-an (Kim Soo-an) si hrozně moc přeje, aby v den svých narozenin mohla navštívit svojí matku. Rozvedený otec Seok-woo (Gong Yoo) dceru vyslyší a další den se vydávají rychlovlakem KTX do Busanu, ale těsně před odjezdem nastoupí jako poslední pasažér mladá žena, která se mění v zombie... Kim Eui-sung hraje postavu, která je člověku nesympatická od první do poslední chvíle. Přesným opakem je herec Ma Dong-seok se svojí těhotnou filmovou ženou. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Neustále pracujúci manažér sa rozhodne konečne splniť svojej dcére jej želanie a navštíviť s ňou jej matku. Tá žije vo vzdialenom Busane, takže zvolia komfortnú cestu vlakom. Ešte pred odjazdom však nastúpi žena, s ktorou očividne niečo nie je v poriadku. V správach sa začnú objavovať reportáže o násilí v uliciach, ktoré by však pre cestujúcich nemali byť problémom. Oni ale netušia, že jeden obrovský problém práve nastúpil do ich vlaku. - Každý hororový divák si hneď na začiatku zrejme položí dve otázky. Kde je gore? a Toto má ako byť krv? Tieto dva faktory vidím ako jediný problém tohto hororu, ktorý bol velmi očakávaný dokonca aj v USA, kde hororom z Ázie velkú pozornosť nevenujú. Inak však všetko funguje ideálne. Napriek dlhej stopáži to má intenzívne tempo, nakazených je dostatočné množstvo, akcia je taktiež miestami napínavá a prekvapivo dokázali tvorcovia dať dokopy sympatické herecké obsadenie, čo sa u hororov z tejto oblasti často nestáva. Vizuálne a technicky je to naozaj kvalitne spracované a prostredie vlaku je pre Zombie horor naozaj nevšedné, takže ponúklo zaujímavý zážitok. Ázia si u mňa po tom absolútnom nezmysle s názvom Yakuza Apocalypse týmto projektom trochu napravila reputáciu. + herečka z Manhole ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Korejský letošní HIT a nejlepší Zombie nálož Roku. Train to Busan je vskutku mixem dvou výborných filmů World War Z a SnowPiercer, kde mě mrzí jediné, že se Korejci nevyřádili na Brutalitě, protože oni jediní na Světě nemají problém cpát násilí do filmů ve velkém, zde však kvůli výdělečným účelům museli jít na PG-13 podobně jako ve World War Z. Toť jediná výtka, jinak se jedná o velmi adrenalinové, strhující a napětím sršící zombie Tornádo odehrávající se ve vlaku, ze kterého je problém utéct. Zombie vypadají parádně, jsou velmi agresivní, jejich pohyby jsou parádní, lepší vzhled a movement jsem u nich snad ještě neviděl. S postavami je film docela dost nekompromisní o to víc s něma divák soucití a zároveň jim velmi fandí. Nejlepší je hlavní dvojice Dong-seok Ma, což je v Korei velmi proslavená hvězda a Yoo Gong, který místo nejlepšího agenta ovládající Systemu zde pro změnu hraje načančaného finančního manažera. Ee-seong Kim je zde úplně nesnesitelný. Potěšili i vedlejší role, kde každý jeden se objevil v solidním Korejském trháku. Plusem je i velmi intenzivní soundtrack. Skvělá věc. Story 7/10, Atmosféra 9/10, Gore 4/10, Vizuál 8/10, Akce 10/10, Napětí 10/10,Humor 4/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 5/10. 85% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Představitel hlavní postavy Seoka Wooa Gong Yoo ve skutečnosti pochází z titulního města Pusan v Jižní Koreji. (pajik)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama