Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mám velmi ráda typy filmů, jako jsou Wonder Boys. Vypravěč, který nás s ironickým nadhledem seznamuje se všemi postavami, okolnostmi daných situací a vlastními zážitky a dojmy. Excelentní scénář. Bizarní postavy a situace. Spider-Man společně v jednom loži s Tony Starkem. Jedno z mála mých splněných "dirty boy/boy movie pleasures." Skvělí chlapi zcela uspokojili mé představy:) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Popis filmu je tak skvělý jako jeho počteníčko. Zajímaví postavy, děj, situace a s odstupem času i herci. Jenže je to ve skutečnosti poměrně nudná záležitost. Jak vypadá i začátek filmu slibně a postupně se představují postavy a děje se víc a víc zajímavého, tak to prostě ustane a nic. Když si znovu čtu, o čem film je, tak to na mě působí zase lákavě, přitom jsem film před chvílí dokoukal a vím, že kromě prvních dvaceti minut už ho nikdy víc neuvidím. ()

Reklama

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Lidsky upřímná reciprocita ve vztahu student - učitel tady funguje bezchybně. Stejně jako kompaktní duo Douglas a Maguire. Nebyl by život jednodušším, a i o něco krásnější místem, kdybychom všichni měli učitele, kteří jsou ochotni nejenom učit, ale i upřímně naslouchat. Již staří antičtí filosofové věděli, že ke vzájemnému intelektuálnímu a kulturnímu obohacení jsou vždy potřeba minimálně dva. P.S. Toho psa mi bylo skutečně líto :) ()

numi 

všechny recenze uživatele

Kultovní "hrdinové" tohoto snímku jsou asi stejní týpci k pohledání jako bezvadná kuželkářská trojka z Big Lebowskiho. Ani Wonder Boys tak nemají žádný napínavý děj, ale o to ani nejde. Jde jen o jednu absurdní životní epizodku, ve které se seběhne všechno zlé i dobré dohromady (toho zlého podstatně víc) a nezapomenutelný profesor Tripp (v podání skvělého Douglase), se tím vším elegalantně prohulí až k happyendu. A občas nás všechny se svými kumpány ("notorický" lhář a "notorický" homosexuál) zatraceně upřímně rozesměje. Věřím tomu, že se všichni u natáčení dobře bavili a kousek té zábavy se jim podařilo dostat i skrze kameru k divákům. Tři a půl. [září 2006] ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Wonder Boys dáva priestor presne vybraným hercom, ktorí sa mu odvďačujú viac než presvedčivými výkonmi. Pozoruhodnú kreáciu odvádza predovšetkým Michael Douglas v atypickej úlohe hanblivého intelektuála v nepretržitom marihuanovom opojení. Režisér Curtis Hanson sa rozumne spoľahol na kvality románovej predlohy i scenára a vsadil na vynikajúce herecké obsadenie, v ktorom dominuje vo svojej ďalšej životnej úlohe Michael Douglas ako večne "zhúlený" pedagóg. Snímka sa vyznačuje inteligentným, hocikedy trochu čiernym humorom a dôvtipným vŕšením aj riešením drobných zápletiek. Bežný komediálny film. Obsahuje vedľa skvelých hereckých výkonov, presne dávkovanú horkosť a iróniu. Kto chce, pochopí. Nejde ani tak o jednotlivé postavy, ich dialógy. V podtextu filme dýcha životný nepokoj. Milé, nie smiešne. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Snímek byl natáčen v Pittsburghu v Pennsylvanii, konkrétně na Carnegie Mellon University, Chatham University, Shady Side akademii a dalších pennsylvánských lokalitách, jako je Beaver, Rochester a Rostraver Township. (BLANIK.)
  • Mnoho scén filmu sa natáčalo na univerzite Carnegie Mellon v Pittsburghu. (Pat.Ko)
  • Michael Douglas kvůli své postavě Gradyho přibral 12 kilogramů. Docílil toho pojídáním pizzy a pitím piva. (jenik71)

Reklama

Reklama