Reklama

Reklama

Po tom, čo bezprecedentná globálna pandémia premení väčšinu ľudstva na násilných infikovaných tvorov, muž nadaný schopnosťou hovoriť novým jazykom nakazených vedie posledných preživších pri pátraní po pacientovi nula a lieku. (TV Markíza)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Patient Zero vo viacerých ohľadoch pripomína novodobejšiu variáciu Romerovho Dňa mŕtvych z roku 1985. Príbeh je takmer totožný (podzemný bunker, vedci vs. vojaci, hľadanie protilátky, experimenty, prejavy inteligentného počínania u nemŕtvych, rozbroje vo vnútri komunity...), Patient Z je však vyslovene interiérovým filmom a dianie sa mimo priestorov bunkra presunie jedine v rámci občasných flashbackov hlavných hrdinov. Výsluchy vodcu zombíkov sú síce zaujímavé a v závere dôjde aj na surové útoky nakazených, inak sa ale tento britský zombie kúsok nijako nevymyká z bežného subžánrového priemeru. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Svet je zamorený infikovanými a skupinka preživších sa v podzemnom laboratóriu snaží nájsť prvého pacienta, aby pomocou neho vytvorila liek. Zase tí nakazení sa snažia nájsť ich útočisko, pretože hlavný hrdina je imúnny a ako jediný s nimi dokáže komunikovať. Prvá hodina je dosť nudná konverzačka, potom dôjde konečne k tomu, na čo sme všetci čakali, takže začne celkom schopná akčná, adrenalínová jazda. Herci sú fajn, potešila účasť peknej Natalie. Zápletka však patrí k tým slabším a ničoho prekvapivého sa tu ani nedočkáme. Keďže je to britská produkcia, ktorá nakrúti v priemere 1-2 sledovateľné horory ročne, som vďačný aj za to málo. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud vezmu v potaz akci a masky, tak se nejedná o nic světoborného. Nakažení se od normálních lidí odlišují vlastně jen šlutou barvou očí a několika jizvami. Nicméně po stránce příběhové se jedná o docela svěží vítr, protože tu existuje možnost komunikace, která otevírá celkem solidní prostor. Ne že by ho filmaři dokázali využít do mrtě, ale i tak se jedná o milé zpestření a ten jeden souvislejší dialog stojí za to. A fajn je i obsazení, protože narozdíl od jiných zombie/nakažených béček se tvůrcům podařilo sehnat osvědčená jména a ani na režisérské stoličce nesedí nějaký nýmand. Čekal jsem průšvih, ale nakonec jsem byl docela příjemně překvapen. 65% ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože. Film se bere tak strašně vážně, že v kombinaci s opravdu hloupým scénářem a Mattem Smithem pokoušejícím se celou dobu o americký přízvuk se pro mě překlopil do roviny komedie do té míry, že jsem se během sledování pravidelně nahlas smála. A to jsem ani nezmínila Stanleyho Tucciho jako nasvalovaného zabijáka bez svědomí, what a treat. A to říkám jako někdo, kdo u žánrových filmů pravidelně katarzí brečí, když v nich najde náznak duše nebo fungující vztahy mezi postavami. Výslednému dojmu určitě nepřidává, že to celé působí jako kombinace I Am Legend a 28 Days Later, včetně té finální pointy "You are our Patient Zero", která je tak moc obšlahlá z I Am Legend/The Last Man On Earth, až to hezké není. Jenom je ten slepenec připravený o vše zajímavé z obou svých "předloh", aniž by přišel s něčím doopravdy zajímavým a doopravdy vlastním, a ještě k tomu jakoby slátaný velmi horkou jehlou. Do určité míry je to až nepochopitelné, mít tři tak charismatické herce a docela zajímavý námět, ale opravdu z nich nevykřesat vůbec nic . Komentář na začátku a na konci je až urážlivě doslovný a návodný a jenom potvrzuje, že tvůrci neměli žádnou důvěru ve svoje schopnosti, ani ve svoje diváky. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem k projekci snímku Patient Zero přistoupil především z profesní povinnosti. Obdobný námět totiž zpravidla vyústí v oddechovou zábavu pro nenáročné diváky a ne jinak tomu bylo i v tomto případě. Přesto snímek vyloženě nepropadl a v rámci zombie subžánru dokonce patří mezi ty vydařenější. Z hlediska příběhu se sice jedná o přímočarou recyklaci již mnohokrát viděného, přičemž se scénárista Mike Le nevyvaroval ani početné řádky zjevných logických lapsů, avšak na druhé straně je snímek obohacen o několik osvěžujících anti-atropocentrických myšlenek odkazujících k Teorii Gaia a přítomné akční scény stojí na poměrně bytelných atmosferických základech. Vše podpořil skvělý casting, kterému vévodí nestárnoucí Natalie Dormer a charismatický Stanley Tucci. Patient Zero ode mě tedy obdrží vcelku přívětivé slabší tři hvězdy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Když v čase 44:15 připoutávají pokousaného vojáka a odchází eskorta, tak v jednu chvíli má pravou ruku dole za zády, pak je střih, má jí položenou na opěradle židle a po chvíli opět dole za zády. (Ace.A.T.L.)
  • V čase 01:14:40, kdy lezou hlavní postavy vzduchotechnikou a pronásledujou je zombíci, je v detailu jasně vidět, že zombík nemá žluté oči, ale klasicky hnědé. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama