Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V období krvavých bojov medzi kresťanmi a Maurami vzniklo mnoho legiend. Jedna z nich rozpráva o láske krásnej a nebojácnej Bradamante k udatnému cudzincovi. Brandamanta, ktorá bojuje v plnej zbroji po buku rytierov, sa zamiluje do pohľadného a mužného Maura Ruggera a i on opätuje jej city. Rytier Orlando miluje jej sestru Angeliku, ktorá pre neho tiež stratila srdce. Láska spája ľudí zo znepriatelených a proti sebe stojacich strán. Brandamanta odvedie Angeliku, dcéru maurského kráľa, ako zajatkyňu ku svojmu vladárovi. Po dlhých bojoch, pri ktorých zahynie mnoho bojovníkov, sa Orlando vzbúri proti nezmyselnému zabíjaniu a navrhne, aby si v čestnom boji zmeralo svoje sily niekoľko najlepších zástupcov kresťanov a Maurov. V rozhodujúcom zápase zvíťazí Orlando a Ruggero umiera... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Mohl to být dobrý fantasy film (měl proto všechny předpoklady), ale bohužel není. Hlavní podíl na tom má špatný scénář, ve kterém vystupují imbecilní postavy. Italové je rádi používají, asi si myslí že působí srandovně. Chyba lávky, např. polodementní čaroděj, tři lapkové atd. Děj je velice řídký, postavy se přemisťují z místa na místo, kde narazí na kámoše (tak pokecaj), nepřítele (posekaj), nebo zabitýho spolubojovníka (toho odvezou a pobrečí si). Robertsová se pořád nějak potuluje ve stále se více rozpadajících šatech a když zastaví, tak se ji nějaký známí či neznámí uchyl pokusí znásilnit, což se nikdy nepovede, protože dojde k nějakému vyrušení, většinou od zamilovaného blonďatého křesťanského rytíře, který je sice sympatický, ale moc toho nemluví a pořád má nahozenej ztrápenej ksicht (má to předepsaný ve scénáři). Film vrcholí bitkou tří bojovníků za každou stranu, sice trochu pochybuji, že asiat a černoch patřily k výbavě maurského vojska a kostýmy do kterejch jsou voháknutí mne v tom utvrzují. Bitky jsou dobrý (je jich dost), pěkná syntezátorová hudba (jen maurská se mi moc nelíbila) a dobrá kamera se snaží zachraňovat co se jen dá. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Chaotická sebranka křižuje chaotickým snímkem. Ten se snaží být realistický, někdy však působí spíše směšně. Místy se pokouší být explicitní, zajímavá dávka sexuality, ale je to prostě nesourodé a hlavně nesmyslné. Scénář je směšný a bez řádu, postavy karikaturované (rozuměj přehnané) a ani pan režisér za přispění synťákové osmdesátkové hudby moc nevyniká. Nevydržel jsem to celé. Tane mi na mysli stále scéna kdesi na poli, kde se nejdřív někdo zkusí pobít, pak spolu všici vesel komunikují, posléze zapadne Slunce a někdo se chce opět pobít, přičemž se zatím vyprofilují dva milenecké páry v podstatě. V první půlce, kterou jsem ještě vnímal, se nachází totální absence děje. Dávám čtvrt plynu za pokus o dávku brutality a hanbatosti. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Syrový a magický příběh z časů válek křesťanů a Maurů. Děsiví žoldáci, křesťanští rytíři a krásné ženy, magie a souhra podlosti a cti. K filmu mě pojí určité citové pouto a nevadí mi ani mizerný český dabing. Tenhle film se plně obejde bez hloupých frází (scénář nepovažuji za slabý co se týče nutnosti vést děj kupředu), jako např. v novodobých filmech, naopak nabízí několik velmi efektivních soubojů (velmi povedených a velmi naturalistických) a jedno filozofické zamyšlení (!). Oscarový film to samozřejmě není, ale pokud si film rozdělíte na několik úseků, stane se o moc méně blbým:) Update 29. 5. 2009: Konečně po dlouhé době jsem sehnal SOUNDTRACK z tohoto filmu (Cooper + Hughes)! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zprvu se to zdálo jako docela slušný fantasy, jenže ono tomu tak bohužel neni ani v nejmenším. Sice souboje vypadj docela realisticky a efekty usekaných končetin a hlav vypadaj sice trochu směšně jak to jde všechno snadno oddělit, ale zároveň vypadaj docela drsně a někdy i opravdově. Brnění a helmy rytířů jsou taky hezký, akorát mi moc neseděli Maurové, to byla taková pěkná míchanice, jeden byl žlutej, druhej černej, pak zase nějakej bílej, to bylo fakt dost divný. Ale to se dá ještě přkousnout. Ale neprosto dementní a kokotskej děj už fakt ne, to bylo fakt něco šílenýho, větší pitomost jsem už hodně dlouho neviděl, pořád nějak nemůžu pochopit, jak to vůbec mohli natáhnout na 100 minut, když by se to všechno vešlo tak do 20 minut a stejně by to působilo pěkně debilně. A vymatlanej kouzelenj dědeček, kterej mizí tomu taky moc nepřidá. Aspoň, že závěrečný souboje byly vcelku slušný, ale to co k nim vedlo bylo stejně stupidní jako celej film. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Táto stredoveká rytierska legenda sa začína úplne fantasticky nástupom tajuplného rytiera, ktorý zmasakruje (odlietavajú končatiny!) banditov, ktorí napadli krásnu Barbaru De Rossi. Bohužiaľ spolu s nádhernou Taynou Roberts a jej odhaleným ramenom (nič viac neukáže) vykukujúcim z jej parádnych fialových šiat je to asi jediný highlight tohto ubíjajúceho fantasy snažiaceho sa priživiť na R-kovom Excalibure. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama