Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V období krvavých bojov medzi kresťanmi a Maurami vzniklo mnoho legiend. Jedna z nich rozpráva o láske krásnej a nebojácnej Bradamante k udatnému cudzincovi. Brandamanta, ktorá bojuje v plnej zbroji po buku rytierov, sa zamiluje do pohľadného a mužného Maura Ruggera a i on opätuje jej city. Rytier Orlando miluje jej sestru Angeliku, ktorá pre neho tiež stratila srdce. Láska spája ľudí zo znepriatelených a proti sebe stojacich strán. Brandamanta odvedie Angeliku, dcéru maurského kráľa, ako zajatkyňu ku svojmu vladárovi. Po dlhých bojoch, pri ktorých zahynie mnoho bojovníkov, sa Orlando vzbúri proti nezmyselnému zabíjaniu a navrhne, aby si v čestnom boji zmeralo svoje sily niekoľko najlepších zástupcov kresťanov a Maurov. V rozhodujúcom zápase zvíťazí Orlando a Ruggero umiera... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Shit 

všechny recenze uživatele

Zprvu se to zdálo jako docela slušný fantasy, jenže ono tomu tak bohužel neni ani v nejmenším. Sice souboje vypadj docela realisticky a efekty usekaných končetin a hlav vypadaj sice trochu směšně jak to jde všechno snadno oddělit, ale zároveň vypadaj docela drsně a někdy i opravdově. Brnění a helmy rytířů jsou taky hezký, akorát mi moc neseděli Maurové, to byla taková pěkná míchanice, jeden byl žlutej, druhej černej, pak zase nějakej bílej, to bylo fakt dost divný. Ale to se dá ještě přkousnout. Ale neprosto dementní a kokotskej děj už fakt ne, to bylo fakt něco šílenýho, větší pitomost jsem už hodně dlouho neviděl, pořád nějak nemůžu pochopit, jak to vůbec mohli natáhnout na 100 minut, když by se to všechno vešlo tak do 20 minut a stejně by to působilo pěkně debilně. A vymatlanej kouzelenj dědeček, kterej mizí tomu taky moc nepřidá. Aspoň, že závěrečný souboje byly vcelku slušný, ale to co k nim vedlo bylo stejně stupidní jako celej film. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dosť nudné fantasy so slabými súbojmi bojovníkov, ktorí držali meč vo svojich rukách asi prvýkrát. Miestami trápne scény (trpaslík, záporáci), miestami dlhé nudné scény, ktoré nemajú vplyv na príbeh. Síce sú mladí herci sympatickí, ale hrať sa snažia iba minimálne. Nekvalitná réžia to iba celé podtrhuje a toto fantasy určite neobstojí. Hodnotenie: 35% ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Syrový a magický příběh z časů válek křesťanů a Maurů. Děsiví žoldáci, křesťanští rytíři a krásné ženy, magie a souhra podlosti a cti. K filmu mě pojí určité citové pouto a nevadí mi ani mizerný český dabing. Tenhle film se plně obejde bez hloupých frází (scénář nepovažuji za slabý co se týče nutnosti vést děj kupředu), jako např. v novodobých filmech, naopak nabízí několik velmi efektivních soubojů (velmi povedených a velmi naturalistických) a jedno filozofické zamyšlení (!). Oscarový film to samozřejmě není, ale pokud si film rozdělíte na několik úseků, stane se o moc méně blbým:) Update 29. 5. 2009: Konečně po dlouhé době jsem sehnal SOUNDTRACK z tohoto filmu (Cooper + Hughes)! ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Chaotická sebranka křižuje chaotickým snímkem. Ten se snaží být realistický, někdy však působí spíše směšně. Místy se pokouší být explicitní, zajímavá dávka sexuality, ale je to prostě nesourodé a hlavně nesmyslné. Scénář je směšný a bez řádu, postavy karikaturované (rozuměj přehnané) a ani pan režisér za přispění synťákové osmdesátkové hudby moc nevyniká. Nevydržel jsem to celé. Tane mi na mysli stále scéna kdesi na poli, kde se nejdřív někdo zkusí pobít, pak spolu všici vesel komunikují, posléze zapadne Slunce a někdo se chce opět pobít, přičemž se zatím vyprofilují dva milenecké páry v podstatě. V první půlce, kterou jsem ještě vnímal, se nachází totální absence děje. Dávám čtvrt plynu za pokus o dávku brutality a hanbatosti. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,MNOHÉ LEGENDY SA ZRODILI POČAS NEKONEČNÝCH VOJEN MEDZI MAURAMI A KRESŤANMI..." __ K tomuto filmu mám pomerne osobitý vzťah. Prvý krát som ho videl (i keď nie úplne celý) ako 6-7 ročný neskoro v noci v TV (Samozrejme, že som predtým musel ísť späť, aby som sa vydržal pozerať. Neskoré nočné reprízy tiež vysvetľujú fakt, že i keď ho každého polroka nejaká TV vysiela, má tu stále len cez 100 hodnotení.) a samozrejme, že som bol z neho celkom paf. Zato v ,,pokročilom" veku som sa pri každom vysielaní vydržal dívať tak 20 minút. Až teraz sa mi ho konečne podarilo vidieť celý a preto môžem objektívne hodnotiť. Námet síce nie je originálny, na druhej strane o čom inom by tieto rytierske eposy plné lásky, vášne a smrti mali byť? Problémom však je, ako je priam neuveriteľne dementne nakrútený so snáď ešte horším scenárom a odľahčujúcimi pasážami (lupiči, čarodejník, chlípny mních). Kostýmy síce nie verné historickým reáliam, zaujímavé vizuálne spracovanie s veľmi dobrou atmosférou, kde nevadí ani absencia veľkých bojových scén, mi v mnohom prišlo ako inšpirácia Boormanovým Excaliburom (napr. úvodné titulky) a povedal by som, že niečo pravdy na tom bude. Slušne sa občas predviedla aj elektronická hudba. I uvedenie týchto kladov však nepredčí drvivú väčšinu mínusov filmu. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama