Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli tohle měla být pocta formuli 1 tak fakt nevím... Příšerně vymyšlený film, otřesný scénář, herecké výkony. To co se ve filmu odehrávalo je tak nepravděpodobné, scény jak z nějakých fantasy filmů - postavené na hlavu... Pro člověka který formuli 1 sleduje to musí být otřesný zážitek... - Viděno 1x + 31. 1. 2010 - PŘEHODNOCENO - z ** na odpad - 5% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bolo to farebné, stále to hučalo, hrala k tomu debilná hlasná hudba a bol to asi film. Formula je fajn oddychovka, pokiaľ ste práve po nejakom ťažkom psychickom vypätí a nemáte na nič náročnejšie chuť. Tak som ju vnímal aj ja a s tým asi písal scenár aj Sylvester. Asi si toho k téme predtým aj dosť naštudoval. Harlin občas príde s pekným vizuálnym nápadom, aby ho vzápätí zabil absolútne prehnanou kolíziou na dráhe. Ak niekto niekedy videl v televízii prenos z F1, určite sa na tom pobavil. Jeho hrdinovia si riešia osobné problémy tým, že nasadnú do monopostu a naháňajú sa po mestských uliciach. Bohužiaľ v závere došlo k tomu najprevarenejšiemu a najsmiešnejšiemu klišé, aké sa vôbec dá v športovom filme nakrútiť, takže pôjdem pri zaokrúhľovaní hodnotenia smerom nadol. Čo je škoda, pretože točiť Harlin vie. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Našlapaný a dechberoucí film, který nám představuje skupinku pilotů Formule 1 (je to nějaká ta americká obdoba, ale měla to být pravá F1) jako partičku šablonovitých samorostů soupeřících o prvenství (teda jenom tři z nich, ostatní jsou nevýrazné pozadí vhodné k vedlejším karambolům). Film je to naprosto primitivní a předvídatelný, často trapný a naivní, přesto extrémně zábavný! Nejhorší je, když si po shlédnutí tohoto snímku plného zběsilých soubojů na trati a divokých karambolů pustíte skutečné závody F1, kde dvě hodiny zíráte jak Schumacher vyhraje stylem start cíl a jediné předjetí je jezdce s porouchaným vozem o kolo. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

K športovým filmom mám zvláštny osobitý citový vzťah a ku Stallonovi úzke puto. Tento film nemá ale ani základné myšienkové korene. Disponuje plejádou hustých zvratov a hlučných "cool-how" efektov, ale tie iba kazia akúkoľvek snahu priniesť divákovi tú pravú jazdu. A "výkony" 90-tich% "hercov" je kapitala sama, takisto ako umelohmotný rukopis režiséra. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká slušný fail! :-) Scénaristicky naprosto prázdné,unylé a bezduché.Postavy mají neskutečne idiotské dialogy a neskutečně si svým jednáním protiřečí.Naprosto nezvládutelná dramaturgie,za boha nemůžete sympatizovat ani sjednou postavou,jelikož sou každou chvíli,na jiné dějové straně,chvílí stím,chvíli zase stím.Neexistuje tady žádný náboj rivality a Kip Pardue,je snad nejhorší herec na planetě :-( Tohle je teda Stallonova veliká ostuda a co se týče Harlina,ten to zachránil aspoň trošičku dobrou akcí a velice tomu pomohl úžasný hudební výběr.Jenže to stačí tak na 108 minut dlouhý videoklip a né celovečerní film.Opravdu mizerný kus filmové práce... 10%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Původní Stallonův scénář byl 220 stránek dlouhý. (Karlos80)
  • V jednom z interview se ptali Sylvestera Stallonea, který svůj film by si přál nikdy nenatočit. Zmínil tento. (Karlos80)
  • Film se natáčel 8 měsíců na 9 velkých cenách v 5 zemích světa. (hippyman)

Reklama

Reklama