Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sergio Bazzini, Tulio Demicheli .. Nezapomenutelné bitky, nezapomenutelné hlášky a v mládí tolikrát opakovaná zábava při každém dalším podívání až do zničení videokazety..:-)) Souhlasím, že právě tohle patří do Zlatého fondu komedie. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem žral Spencera s Hillem i Šimona a Matouše, a ve rvačkach ve škole byl za Šimona. Nyní se na to občas kouknu se synem, který se Šimon jmenuje, takže ve rvačce s ním na mě zbývá Matouš. Jinak, když bych to měl porovnat, tak teprve nyní jsem si uvědomil, že největší rozdíl je v tom, že Šimon a Matouš mají mnohem jadrnější jazyk, kdy pro sprosté slovo nejdou daleko. Největším plusem je pro mě velmi chytlavá ústřední melodie On My Way. ()

Reklama

Garch 

všechny recenze uživatele

Ten typ komedií, které byly v deseti letech na pět hvězd. Ještě "Vůně cibule" :-) teď jsem si vzpomněl. A "Jestli se rozzlobíme, budeme zlí" . Potom přišel "Fantoci", no a pak už komedie, na které se podívám i dnes "Bláznivé střely" atd. Těžko hodnotit. Asi každý dáme někdy plnou palbu z nostalgie. Ale dnes se udržím ;-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Populární dvojníci Buda Spencera a Terence Hilla, jež vešli do diváckého povědomí coby dobromyslní sympaťáci Šimon a Matouš, měli něco do sebe, ale i jejich filmy trpěly tím, co jsem zaznamenal už i u originální dvojky. Byly mírně slabomyslné a velmi stereotypní. U těchto eskapád moje křivka smíchu párkrát vykazovala vyšší hodnoty, dokonce se objevil náznak něčeho zajímavého se snahou vybočit z daných kolejí, ale bezbřehá trapnost to spolehlivě zabíjela. Nápady se našly, dvojník Donalda Pleasence radost pohledět, nedomrlý strážce zákona neuvěřitelně zábavný, písnička z filmu "On My Way" patřičně chytlavá a ústřední italsko-americká dvojka Antonio Cantafora & Paul L.Smith přiměřeně sympatická. Za pozornost rovněž stojí vynikající český dabing ze staré školy pánů Ladislava Mrkvičky, Rudolfa Jelínka a spol. Od filmu velké zázraky nečekejte, hlavně tvrdé pěsti, razítka,dětsky naivní humor, rychlý spád a mimořádně bídnou obrazovou kvalitu, na níž se značně podepsal zub času. 60% ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Sic byla dvojice herců dána dohromady jenom proto, že Hill se Spencerem byli nesmírně populární, ale to vůbec nevadí i napodobeniny mohou být skvělé (někdy i lepší). Naprosto dokonalé hlášky, bitky, herci a skvostný dabing (Novu bych za jejich nový humusdabing nejradši vybombardoval!). "Kdyby nás viděl Fru Fru, byl by na nás pyšnej!" "Asi nás už neuvidí" ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v Itálii v Římě, ve Francii (hraniční přechod u města Menton a Marseille) a v Barceloně – přístav, kde se naloďují na cestu do Afriky. (Rattus Rattus)
  • Rue Bazar 19 Marseille se ve skutečnosti nachází na adrese Via Baccio Baldini 12, Řím (Itálie). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama