Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

"Bombičky proti hmyzu ...jseš hluchej? - Já že jsem teplej? Co si to dovoluješ, ty klacku?! - Abych ti neubalil jednu mezi parohy." aneb rozkoš s dokonalým timingem, přímým tahem na branku a nezapomenutelnou cestou do Marseille. S hitem On My Way na rtech a výborným dabingem kráčí Šimon a Matouš i do nového století. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Ten typ komedií, které byly v deseti letech na pět hvězd. Ještě "Vůně cibule" :-) teď jsem si vzpomněl. A "Jestli se rozzlobíme, budeme zlí" . Potom přišel "Fantoci", no a pak už komedie, na které se podívám i dnes "Bláznivé střely" atd. Těžko hodnotit. Asi každý dáme někdy plnou palbu z nostalgie. Ale dnes se udržím ;-) ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Film, který zásadním způsobem ovlimil moje dětství. Pouštěli jsme si to s bráchou každý den a doslova sme žrali všechny ty rvačky. Nejvíc v hlavě mě utkvěla scéna, jak šimon a matouš v baru rozlamujou židličky o hlavy padouchů. Vynikající film, jednou ho pořídím svým dětem. Akorát mě opravdu šokuje že v tom nehraje Spencer a Hill, já si to vážně myslel až dodneška, dokud sem to tady neviděl. Každopádně je dvojice Cantafora, Pazzafini díky tomuto dílku v mém žebříčku na stejné úrovni těchto velikánů. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Peněz moc není, práce taky nevoní, a tak se Šimon s Matoušem rozhodnou zpeněžit poslední cennou věc, kterou mají - své řidičáky na náklaďák. Po cestě potkají jednoho chlapíka, který jim nabídne jednoduchou fušku - dovezou kamion s přípravkama proti hmyzu do Marseilles, a dostanou spoustu peněz hezky na ruku. Na cestě ale Šimon s Matoušem zjišťují, že je (opět) někdo tak trochu zneužívá ... Po veleúspěchu těchto komediantů by byl hřích nenatočit volné pokračování (na druhou stranu by určitě hříchem bylo snažit se dál táhnout sérii až do odpadových pekel). Ale tady ta dvojka, si na nic nehraje (nezkoumejte kde vzali naši hrdinové řidičáky), o moc v ní nejde, kromě desítek různých gagů a vtipných scének. Oproti jedničce je sice o chlup slabší, ale není to nikterak hrozný, a navíc Morgan a jeho banda spolehlivě zasahuje i tady... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to o nieco menej detinske ako prvy Šimon a Matouš a ma to aj zaujimavejsiu zapletku. Cesta z bodu A do bodu B a naspät. No a na tom sa neda nic pokazit. Tentokrat su Šimon a Matouš tak strasne naivni, az su roztomili. Zaporaci uz tiez nie su natolko neschopni az by ma to sralo, ale väcsinou je ta ich nemotornost zabavna a Šimon a Matouš maju casto pri ich likvidovani viac stastia ako rozumu. Sklamalo ma, ze znova ako minule, pouzili ako ustrednu pesnicku On my Way, ktora mi uz po chvili fakt liezla na nervy. Bitiek je o nieco viac a aj ked sa nevyrovnaju tym, ktore predvadzali Bud a Terence, tak su celkom vitpne. Takze vysledkom je priemerna komedialna jednohubka a celkom akceptovatelna kopirka svojich slavnejsich predobrazov. 5/10. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Když Paul (Riccardo Petrazzi) spadne z římsy hotelu a propadne se do půl těla do země, je kousek vedle vidět hromada vykopané hlíny. (Hellraiser12)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskych mestách Menton a Nice. (dyfur)
  • Italové jezdili vpravo od doby Mussoliniho, v nákladních vozech včetně filmového Fiatu 691 ale měli volant na pravé straně kvůli výhledu. Viděli tak lépe na krajnici a pravou stranu vozovky. z toho samého důvodu měli stejné uspořádání i ve Švýcarsku. Hlavní důvod tedy byl, aby viděli případné nebezpečí na kraji vozovky jako sráz a podobně. (7ynek)

Reklama

Reklama