Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco premisa, že tupí jsou pronásledování tupějšími a u toho se střídají honičky, flákance a dlabance, je známá, jména Smith a Cantafora už tolik ne. Jenže když dva dělají totéž, může to být totéž a chvílemi možná i lepší. Říkáte kacířský flusanec do obličeje dvojice Bud Spencer a Terence Hill? Lepší plivanec do tváře, než hněv Frou-Froua..! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Spolu s druhým dílem jeden z nejoblíbenějších filmů mého dětství. Dodnes nevím, jestli tyto dva filmy vznikly jako parodie na Buda a Terence, nebo chtěli jít v jejich stopách. Dokud jsou Šimon a Matouš v náklaďáků, hláška střídá hlášku a je o zábavu postaráno. Škoda závěrečné pomalejší půlhodiny. Jak už jsem řekl - nostalgie jako hrom. Dosti infantilní, ovšem ideálně odpočinková komedie s výbornou hudbou (spíše by se dalo říct výbornou písničkou) a sympatickými ústředními hrdiny. 80%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Žid Paul Lawrence Smith (Adam Eden) ako Šimon (Simone) a Talian Antonio Cantafora ako Matúš (Matteo) urputne sa snažiaci napodobniť populárne fackovacie akčné komédie svojich slávnych značkových kolegov Buda Spencera (Carlo Pedersoli) a Terence Hilla (Mario Girotti). Prekvapivo sa im to výborne podarilo. Takmer predčili originál. "Šimon a Matúš idú na riviéru" (Simone e Matteo in gioco da ragazzi). Stará bláznivá talianská komédia pri ktorej som sa ako decko zadúšal od smiechu. *** ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Fru Fru říkal, že odpouštět je lidskééééééé..... Opravdu legendární podívaná a skvělá komedie, na kterou jen tak člověk nezapomene. S bratrancem jsme jí hodně sjížděli na videu a uctívali gang, jenž pracoval pro Fru Frua. Dominic Barto v dabingu Jana Přeučila tady nemá chybu. Kdo by neznal jeho přískřipnuté ruce a neskutečný počet facek, kterými obdařoval svou partu, hehe. Nezbývá než, všem kteří dali méně jak tři hvězdy ukázat paroháče ! :-) ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Az do Abramsova startreku je tohle asi nejsprostejsi vykradacka, jenze kupodivu extremne zabavna, srovnatelna pouze s tim nejlepsim od Spencera a Hilla. Krome filmu s S&H je tu take dost prvku z francouzkych komedii s de Funesem (v druhem dilu je primo dvojnik Crushota), vsak jedou take do Francie. A mozna take americkych komedii Three Stooges. Krome ustredni dvojce je skvely take "Sef" Dominic Barto a ustredni melodie. Napodobitel Spencera Paul Smith je sam pomerne slavny herec (Bestie Rabban, Vevoda z Mavericka, Bluto ...), v USA pravdepodobne slavnejsi jak samotny Spencer. 90% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Rue Bazar 19 Marseille se ve skutečnosti nachází na adrese Via Baccio Baldini 12, Řím (Itálie). (Rattus Rattus)
  • Italové jezdili vpravo od doby Mussoliniho, v nákladních vozech včetně filmového Fiatu 691 ale měli volant na pravé straně kvůli výhledu. Viděli tak lépe na krajnici a pravou stranu vozovky. z toho samého důvodu měli stejné uspořádání i ve Švýcarsku. Hlavní důvod tedy byl, aby viděli případné nebezpečí na kraji vozovky jako sráz a podobně. (7ynek)
  • Ked Matúš pri hre so zbraňou 1x vystrelí na Šimona a trafí koleso, tak v prestrihu vidno, ako boli prestrelene 2 pneumatiky kamióna, i keď je to nemožné, lebo vystrelil iba 1x. (Budisovie)

Reklama

Reklama