Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jediný na tomhle kousku je, že ti dva hlavní herci nejsou "Bad Spencr a Teren Hil". Nevím kolik lidí to ví, ale když se lidí zeptáš jakej se jim líbí film od "Bada Spencra a Terenc Hila", tak ti řeknou - Šimon a Matouš:o). Nedávno sem viděl jejich dva nej filmy a jeden hodně dobrej,ale Sudá a Lichá, nic moc. Vlastně musím říct, že Šimon a Matouš mi přijdou víc srandovní. A tím se dostávám k jádru mýho pudla, což teda vlastně je, že sem si až do nedávna taky myslel, že v tomhle hrajou "Bad Spencr a Terenc Hil". Každopádně je tady jedna z nejchytlavějších songů, který kdy ve filmu zněly. A je to vlastně taková už klasika! :o). ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát nic jiného než 5 hvězdiček. Tenhle film je klasika a navíc jedna z nejlepších komedií, co jsem viděl. Můžu ji vidět kdkoli a bavím se vždy stejně dobře. Trochu nechápu smysl pro humor těch, co se při této komedii nesmějí. Hlášky typu: "Tahle pistole se vždycky trefí do černýho", jsou dokonalý. A když se tato dvojce srovnává s Hillem a Spancrem, musím dodat, že jsou mnohem lepší a zábavnější, než jejich známější kolegové. A to mám filmy s Budem a Terencem fakt rád. ()

Reklama

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Totéž co první díl, dva blbouni se nějak protloukají a připletou se do cesty bandě kriminálníků. Syžet příběhu je pořád stejný, to však vůbec nevadí, o ten přeci u těchto filmů nikdy nešlo. Exotické prostředí děj pěkně osvěžilo a první půle odehrávající se v Africe, je přeci jenom zábavnější, než Holandská část. Velká škoda, že rejža natočil pouze dva filmy, klidně bych si jich s touto dvojicí ještě pár dal. "A pamatujte, večere je přesně v sedm." "Přijdeme ve tři." ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že o úroveň lepší, než jakejkoliv film s Hillem a Spencerem, se kterejma jsou tihle dva často zaměňovaní. "Ty mě ještě neznáš, ale až mě poznáš..." "Šéfe, můžu ho odbouchnout." "Tak tohle jsi neměl dělat." Morgan a jeho tik, chch, nebo "Dej sem týý... dýýamantýý...". "BUM!" To už jsou všechno klasické scény. Do toho hudba, která vám bude v hlavě hrát ještě dlouho... Ale už mě takovej typ filmů nebaví... ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem (aspoň doufám, že tohle je ten druhý) se tenhle skutečně nedá srovnávat. Je mnohem svižnější a vtipnější, byť pár hluchých míst by se našlo, ty však nikdy netrvají dlouho. Je to sice evidentně lacinější (několik rvaček proběhne zcela mimo záběr), Paul Smith nemá Spencerovo charisma a Michael Coby Hillův kukuč, ale v tomhle filmu se zábavností můžou s originály bez uzardění měřit. A Dominic Barto je snad lepší, než kdy jindy. Hodně tu zřejmě zapracoval i přepychový český dabing. "BUUUM!!!" ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)
  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)
  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)

Reklama

Reklama