Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Komedie, která naprosto obstojí v současném měřítku. Spíš bych řekla, že zadupává většinu současných komedií do země svou inteligentní srandou, fajn postavami a slovními přestřelkami hlavních hrdinů. "Ve chvílích klidu jsem k vám zvláštně přitahován. Bohužel chvíle klidu nebyly." Má rád psy. To jako že je má rád nebo je žere?" Asi by ještě lepší bylo původní znění. Nevím proč jsem si před tím vždycky myslela, že Leopardí žena je gangsterka nebo špionážní drama :-). O to víc jsem se pobavila. Ve druhé půlce to začalo být trochu jednotvárné, ale do svých oblíbených starých amerických filmů si ho určitě zařadím. Ve své katogorii a při pohledu na rok vzniku si pět hvězdiček rozhodně zaslouží. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Hlavně neztrácej hlavu!" "Hlavu mám,ale ztratila jsem leoparda." Naprosto kouzelný film,který sice ke konci trochu své kouzelnosti ztrácí,ale je tak nabitý úžasně absurdními situacemi a pozitivní energií,že se u něj člověk skvěle baví až do závěrečných titulků.Cary Grant a Katherine Hepburn jsou dokonalá dvojice,onen leopard neskonale roztomilý a vzhledem k tomu,že už dlouho mě nic tak nepobavilo,musím dát pět.Ten film je sice starý víc jak sedmdesát let,ale nemá na sobě jedinou vrásku. 90 % ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

V dobe vzniku, tesne pred vypuknutím druhej svetovej vojny, brali ľudia, ako diváci, dnes už legendárnu, screwball komédiu, Leopardia žena tak, že ju odignorovali, t. j vzišiel prepadák, ktorý skoro zničil kariéru 4. oscarovej Katharine Hepburn ( samozrejme, ešte ich nemá, ale bude ich mať, a stane sa doživotnou LEGENDOU, aj po smrti, lebo ju zatiaľ, žiadna kráska neprekonala. ), a všestranného, Howarda Hawksa, ktorého vyhodili z R.K.O. Až po dlhom čase všetci zistili, akú chybu urobili, keď si nechali ujsť šialenú komédiu s postavami, ktoré stvárajú neuveriteľné kúsky, kde do popredia sa dostáva leopard, a nebude sám, ktorý robí výtržnosti, čoho svedkami sú Dr. Huxley, ktorý by rád dostal dotáciu milión dolárov na múzeum, kde pracuje na brontosaurovi, kde mu chýba jedna kosť , taktiež sa má ženiť, ale spoznáva „osudovú” ženu - Susan Vance na golfe, a odvtedy sa ich cesty spoja v neustálom behaní, s trapasmi, scénami, aké by nevedeli predviesť, ani na mol opití, bratia Marxovci v réžii Hawksa, ktorý je vyvolený pre tento druh filmu, jeho všestrannosť, je návyková, zvláda rôzne žánre, kde Hepburn a Grant, sú ako utrhnutí z reťaze, takéto kreácie chcem vidieť jedine v originálnom znení, že škoda je nevedieť angličtinu, ako postavy vo filme, vtedy by človek sledoval 100. minútovú jazdu, ako na horskej dráhe s leopardom, ktorý sa fixuje na populárny šláger, tak vtedy sa dobrovoľne necháva rozmaznávať, až dovtedy, kým si nevymení úlohu s divokým leopardom, so psom Georgom, ktorý ukryl vzácnu kosť, policajtami, ktorí všetkých „podozrivých” , pozatýkajú, či cirkus, bohatá teta s tučným kontom. Z Katharine sa mi vylepšila nálada na maximum, dokonalo nedokonalá žena s manierami, alebo Cary Grant, ktorý je zmanipulovaný, naivný, roztržitý Dr. Huxley, kde protiklady sa zázračne priťahujú... Odkedy spoznal Susan, tak všetko je hore - nohami, ale nebyť nej, nikdy by nezažil zážitky, ktoré by si nedokázal predstaviť ani v najdivokejšom sne, a tak ja som za, že sa spoznali, kde David a Susan, vytvárajú dvojicu, na ktorú v žiadnom prípade nezanevriem. Až čas uzrel, aký výnimočný snímok môže byť, ktorý v mojom rebríčku zastupuje žáner, komédia v unikátnom, ale vo výbušnom vzťahu muža a ženy, ktorí prežívajú situácie, ktoré by som chcel prežiť aj ja. Pomerne, ale náročné pozeranie sa chystá... Nevidieť to by bolo väčšou „chybou”, akou bolo ich prvé stretnutie. PS: Kosť Susan prinesie kosť Davidovi do múzea, ale až na konci, a tak má konečne vytúženú dinosauriu kosť... ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

1/10 Hmm tak to jsem vazne necekal... Tri z mych oblibencu H+H+G v naproste kravine, ktere opravdu chybi ftip - za celou dobu jsem se zasmal dvakrat - jednou uz jsem zapomnel u ceho a po druhe pri kockovani leprda se psem. Katharine je nesnesitelna, Cary uplne mimo, humor o neco malo vys nez u bratri Marxu, porad jsem cekal, ze se to zlomi do neceho divatelneho, ale od jiste doby uz jsem se jenom modlil, aby to co nejdriv zkoncilo. Spaste dusi - fakt des! ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Jak mi byl počáteční výkon Cary Granta protivným (chůze á la nevím kudy kam), tak v druhé půlce -ač nevím, kde přesně se to přetavilo- jsem ho vzal na milost. Později mi vytanula myšlenka, že je vlastně dokonalý. A hle, najednou tu přede mnou už nestojí ta bohabojná figurka americkýho antropologa honící se za golfovým míčkem, ale chlapák, kterého změnil jeden den. A to jeden den po boku Katherine Hepburn, která hraje jako střelená a fakt, že je tenhle stařičký kolotoč jménem Bringing Up Baby starý už pěknou řádku let, nemůžu se zbavit pocitu, že je lepší než půltucet dnešních komedií. Už jenom ta scéna ve vězení je tak absurdní, že už víc absurdnější ani být nemůže. 75% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Ve filmu není žádná hudba s výjimkou úvodních titulků a konce. (Kulmon)
  • David užil slovo "gay", což se ve filmu ve smyslu homosexuál objevilo vůbec poprvé. (Kulmon)
  • Film byl dokončen 6.ledna 1938, čtyřicet dní po původním jednapadesátidennímu termínu. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama