Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (597)

kingik 

všechny recenze uživatele

Když ve svém pokoji narazíte na Teresu Palmer, hned nezhasínejte. A ani případné umírání neřešte. Okamžiky s ní si patřičně užívejte. Tak jak to udělal režisér David Sandberg. Jen nechal zapnutou kameru, moc hezky nalíčenou herečku uvedl do patřičně ponurého filmu a vůbec po ní nechtěl sexuální výkon. Jedná se o velice korektní film. Skoro si přejete, aby takový nebyl, aby v něm teklo hodně malinové šťávičky, aby maminka na pohovce nedělala tatínkovi ty neřestné věci, když se tak trochu u filmu nudí. A on ten film tak pomalu graduje. Přitom má jen krátkou stopáž. Provedení démona na standardní úrovni. Přístupnost tenhle horor samozřejmě devalvuje. Finální část má náboj, ale nad vším trůní nablblost levných béčkových filmů. Hloupý závěr samozřejmě nevyjímaje. Až vás zase jednou navštíví Teresa, určitě nechte rozsvíceno. Je dost možné, že si přivede i nějaké to strašidlo. Zkuste jí udělat radost a dělejte, že se hrozně moc bojíte. Hodnocení: 6/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal pro mě 100% hororu.Sandberg se po několika schopných krátkometrážích ukázal jako dost možná největší naděje současného hororu a nástupce Jamese Wana, kterému dochází dech, hlavně kvůli druhému Conjuringu, kde Wan nesmyslně tlačí na příběh přepálenou stopáží na úkor strašení.Sandberg dokázal v 81 minutách perfektně, trefně a zcela jednoduše díky pár fotkám, záznamům a pohledům do minulosti vysvětlit vše podstatné a zbytek filmu se soustředil jen na strašení...efektivní a neskutečné strašení.Hlavní potvora je naprosto dokonalá, atmosféra svazující a lekačky infarktové a i když mají neskutečnou kadenci, prostě se neopakují a neomrzí.Každý záběr v rodinném domě je děsivý, i když jen koukáte do rohu pokoje, kde je trochu tma.Všichni jsme se někdy báli tmy, nebo ještě bojíme a tady víte, že tam ta svině prostě číhá, ukrytá ve tmě aby vás z nenadání dostala třeba ze stropu (geniální scéna).Najde se určitě pár chybiček, otazníků a předvídatelnost děje je bohužel taky poměrně vysoká a velice rychle uhadnutelná, jenže...scénář je dobrý, herecké výkony všech skvělé, Teresa Palmer je neskutečná kočka, hlavní příšera nemá obdoby a Wanovu jeptišku strká do kapsy a celé je to podpořené údernou stopáží a vynikajícím zvukem a hudbou.Nemám až na pár drobností k tomuhle hororu jedinou výtku a z kina jsem odcházel velice, velice bledý.Pro mě horor roku, možná i několika let a opravdu přemýšlím nad další návštěvou kina.Pro mě je Sandberg teď tvůrce, od kterého hodně čekám a věřím, že Annabell 2 vyšperkuje, stejně jako pokračování Lights Out.99%. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Sandberg se pokusil natočit celovečerák ze svého úspěšného krátkometrážního snímku a celkem se mu to povedlo, přestože to není úplně ideální a mohlo se z toho vytřískat ještě trochu víc. Filmu dodává šťávu Teresa Palmer, která byla jen trochu divně namalovaná, ale jinak některé lekačky fungují a některé situace dokážou navodit pravou hororovou atmosféru. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Dúfal som, že budem s filmom spokojný a stalo sa. Musím priznať, že som mal určité obavy. V prvom rade, keď som uvidel PG-13 rating a v druhom rade, keď tu mala hrať Teresa Palmer, ktorá ma tohto roku skoro absolútne zničila vo svojom The Choice. A vychádzajúc z týchto faktov ma musíte chápať. Ale keď som teraz film uvidel, tak musím povedať, že všetky obavy boli absolútne zbytočné. "Lights Out" je jeden z tohtoročných dobrých hororov, ktoré stojí za to vidieť v kine. Pokiaľ teda nesedíte vedľa hlučného obecenstva, čo sa v poslednej dobe stáva pri hororoch pravidelnosťou. A atmosféru to vie potom dosť pokaziť. Ale o tom nebudem hovoriť. Teresa Palmer je v tomto filme dosť dobrá. A musím priznať, že som jej to aj dostatočne uveril. A aj ostatní podávajú dosť dobrý výkon. Najviac sa mi ale asi páči postava Breta. Je dostatočne pozitívny ale aj vtipný a vie premýšľať v patových situáciach, ako sa z nich čo najlepšie dostať. A funguje to. Záverečné momentky sú dosť dobré a myslím si, že aj vysvetlenie tejto postavy v temnote nie je najhoršie. A myslím si, že keby sa posnažili, tak napriek záveru by tu bol možný sequel. Ktovie ale ako by to dopadlo. Každopádne musím povedať k tomuto filmu, že atmosféra je dobrá, postavy sú dobré, vysvetlenie je dobré a celkovo film podľa mňa funguje. Ak máte radi horory, myslím si, že sa naň choďte pozrieť. Hodnotenie: B+ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Horor roku. Komorní story se suverénní řemeslností a nápaditostí děsí hned na dvou frontách - jednak staví na strachu ze tmy, druhak je tu pro mě mnohem horší strach z matky, propadající se před očima svého bezmocného dítěte do šílenství. To je asi nejděsivější situace, jaká v reálném životě může existovat - když se proti nám obrátí ti, kteří nám dali život a jsou nám nejblíž a to dokud jsme na nich ještě zcela závislí. Kromě pečlivě pravidelného a velkorysého dávkování napětí a hrůzy tvůrci nezapomněli ani na jasně načrtnuté, inteligentní a sympatické postavy a tak je komu fandit a o koho se bát a ve finále jsem dokonce zamáčkl slzu dojetí. Celou dobu to vzorově funguje a je to velmi sympatické. Snad jen ty "volume-prudce-doprava-lekačky" bych oželel a trochu mě zmátly ty nápisy ve sklepě. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle úspěšného krátkometrážního snímku Lights out (2013). (machmej)
  • Na začátku film, když si Paul (Billy Burke) na obranu bere baseballovou pálku z vitríny, si můžeme všimnout figurky, vzhledově identickou s tváří z původního krátkometrážního Lights out (2013). (Kejf.)
  • Teresa Palmer (Rebecca) v jednom interview priznala, že v dobe natáčania filmu Lights Out (2016) spávala s rozsvieteným svetlom. Sama si tento fakt neuvedomovala až do momentu, keď ju na to upozornil otrávený manžel. (Marceloo)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama