Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemný muž se pokusí zlákat Geralta k lovu na běsnícího draka a tahle mise přiláká pozornost jedné známé tváře. Ciri má pochybnosti o tom, komu může důvěřovat. (Netflix)

Recenze (75)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Honbu za drakem jsem si vychutnala. Bylo to dobrodružné, napínavé, místy vtipné. A na konci doják jako prase. Linka Ciri opět na menším prostoru. Ale to mi nevadilo. Druhá strana byla prostě zajímavější. Navíc bylo hezky vidět, že byl sice minulý díl fajn, ale tentokrát byla ona milostná linka prostě opravdovější, čemuž dost pomohlo epické score (vážně nevím, kde byl problém, ale podkres si užívám až od třetího dilu), tak to máte raz dva. I bez přehnaně se opakujících se koz. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Putovanie po krajine niekoľkých skupiniek postáv pripomenie prvú polovicu Dvoch veží, čo myslím ako kompliment, i keď sa Zaklínač Pána prsteňov nesnaží kopírovať. Skrátka všade krásna príroda, pekné výhľady a panorámy, nervy drásajúci prechod po mostíku na strmej skale, až človek zabudne sledovať, o čo ide v deji. Záverečné stretnutie s drakom je po vizuálnej stránke skôr miernym sklamaním, v porovnaní s predchádzajúcim vizuálom. ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekl bych, že v tom něco vězí, ale zaklínači potkávají příšery pořád Šestý díl Zaklínače mi přijde nejhorší po prvním. Nelíbí se mi, jak pozitivně ukončená povídka Hranice možností, která je pro mne srdcovkou jako úplně první povídka Zaklínače, kterou jsem kdy přečetl, skončila tak depresivně, že Geralt pošle všechny do *****. Taky pokud si matně pamatuji, tak reakce Yennefer na to, co si přál byla úplně odlišná. A hodně mne zklamalo minimum prostoru pro Yarpina Zigrina. Hanba! A dějová linka Ciri uvízla tak trochu na mrtvém bodě, kdy p padouši se rvou mezi sebou, aby ona mohla utéct ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobré zpracování Hranic možností, dosti pozměněně (jak jinak...), ale funguje výborně. Udělat z naprostýho kkta Eycka úplně jiného druha kkta, dost zajímavá volba - z jednoho z nejvygumovanějších a přesto bojově nejschopnějších rytířů, co už na kontě nějaké ty draky má, udělat nejvygumovanějšího "for the kingdom and the glory" panice (rip hirikka).. nad tím jen nevěřícně kroutím hlavou. Nad linkou Ciri kroutím hlavou ještě víc, ale co už. Od Yen očekávám měnění Sekáčů a jim podobných na pampeliškově žlutou, nečekám a ani o to nestojím, aby kosila jednoho po druhém kudlou. Na druhou stranu velmi dobré zpestření v podobě Yarpena a jeho crew. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadalo to nadějně a první polovina mě docela bavila, protože jsem si sliboval epickou řež s drakem (od Geralta ne, tam jsem po vzoru předešlých dílů od první zmínky o drakovi věděl, že ho nebude chtít zabít, tvl on nechtěl zabít ani tu příšerku z křoví, Mirek Dušín hadr), ale naprosto se to zvrtlo v pohádku Za humny je drak. Sám drak byl totální průser: 1) Hnusný (jak oškubaná slepice) 2) CGI laciné, 3) Mluvil (drak má mluvit v pohádkách, ve fantasy by měl držet hubu, působí to totiž moc infantilně). A co je nejhorší, nebyl to ani démonický hlas typu Šmaka z Hobita, ale něžný lidský hlásek, prostě Dráček Mráček. Co se týče těch CHAOTICKÝCH časových skoků, já bych ještě překousl, kdyby se jedna celá epizoda odehrávala před 2 lety a další zase celá po 2 letech, ale to jak v jedné a té samé epizodě v Geraltově lince mluví trpajzlík o královně v přítomném čase (protože ještě žije) a v Cirinině lince se o ní mluví v minulém (protože už zhebla), tak to je strašně na přesdržku. Yennefer s Geraltem mají dialogy, jako kdyby se spolu znali už 10 let a krásně tu šla vidět Yen zblízka z profilu, jak má k té bambuli (nosu) úplně blízko natlačený horní ret, fakt není vůbec hezká. Černoušek elf (ještě hůř, vypadá jak cigoš) je vážně šílená pěst na oko, ať si je tam afroameričanů kolik chce, třeba celé vesnice, ale, proboha, ne jako elfové nebo dryády, to strašně nefunguje. Po téhle epizodě už mám naprosto jasno v tom, že tenhle seriál je ŠPATNÝ, ale už to dokoukám, ať to můžu pak celé shrnout. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • V knižní předloze skupina Eycka z Denesle (Jordan Renzo) doprovází Yennefer (Anya Chalotra), i když má jít sama za sebe. Eyck v knihách navíc čaroděje naprosto nenávidí, zatímco v seriálu vidí Yennefer jako krásnou ženu, jejíž čest nemůže ohrozit. Eyck je v seriálu navíc zabit při vyprazdňování střev, zatímco v povídce se dostal až k drakovi a ten mu poranil nohy a páteř. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze je vynechána pasáž s padajícími kameny a místo toho jsme se dočkali střetu s hirrikou, která byla pouze zmíněna v jiném příběhu. (Geralt z Rivie)
  • Pokud bereme videoherní sérii „Zaklínač“ jako kánonickou, je dračím mládětem, jehož vejce se Borch snaží zachránit, Saesenthessis, též známá jako Saskia Drakobijka, která je jednou z hlavních postav hry „Zaklínač 2: Vrahové králů“ (přesněji Iorvethovy cesty, kterou si hráč může vybrat). (vojtaruzek)

Reklama

Reklama