Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Yennefer nedbá na varování a snaží se najít lék, který by jí vrátil, o co přišla. Geralt nechtěně vystaví Marigolda nebezpečí. Pátrání po Ciri nabírá obrátky. (Netflix)

Recenze (71)

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám to dalším dílem tak nějak hezky odlehčilo. Akorát, že to tak nějak dohromady prostě zase nedávalo smysl. Hlavně to až skoro násilné seznámení Geralta s Yennefer. Tím že nějak postrádám znalosti k tomu abych určila, kolik času vůbec v seriálu uplynulo, se ztrácím například v tom, jak dlouho se Geralt s Marigoldem vlastně znají. Troufám si říct, že to (pokud mohu zatím ze seriálu soudit) na nějaké velké přátelství nevypadá, a proto mi snaha Geralta ho za každou cenu zachránit připadá trochu divná. O nějaké chemii mezi Geraltem a Yennefer se navíc nedá ani trochu mluvit. Dialogy tady válí sudy z kopce dolů a co chvíli zavadí o nějaký ten obrovský kámen. K smíchu je opět černý elf a další nová černá tvář zprzněné dryády oblečené jako amazonky ze sekáče. Ale abych to zase tak nekritizovala, musím říct, že jsem se v závěru alespoň trochu nasmála. Hodnocení: (3*) ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

”Nobody smart plays fair.” Žiaľ, slová Yenn si k srdcu zobrali asi aj tvorcovia, pretože s nami miestami fér rozhodne nehrajú ani oni. Najprv nás pripravili o najvtipnejšiu časť knižnej predlohy, v ktorej Geralt nevedomky odohnal džina mystickým “zaklínadlom” a potom spriadajú divné motanice v príbehovej linke Ciri s dopplerom vraždiacim Myšilova. A Anya ako Yenn mi napriek tomu, že sa veľmi snažím vôbec nesedí... ()

Reklama

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5.díl. Geralt se po dlouhé době opět setkává se svým bartem Marigoldem, a to ve chvíli, kdy zrovna hledá způsob, jak by mohl konečně usnout a netrápit se přitom svými vlastními obavami ohledně Ciri - tedy lovem Džinů v rybníce a jejich následným třem přáním, jež by mu vyplnili. Místo, aby ale přijal svého kamaráda "s otevřenou náručí", ho ignoruje a hledí si svého. Z tohoto důvodu se snaží Marigold upoutat na sebe jeho pozornost výtržnostmi - při vyslovení dvou ze tří přání utrpí těžká magická zranění, jež ho můžou i zabít. V tomto případě má náhle velmi starostlivý Zaklínač štěstí v neštěstí. V blízkém městě se nachází čaroděj, jenž by mu mohl dost možná pomoci. Jenže to ještě neví, jakému nebezpečí se může vystavit. Yenneferin příběh se totiž odehrává ve stejnou chvíli jako ten jeho. Nyní velmi krásná a mocná dívka dostává se již po povědomí Rady svými nekalými praktikami a svojí neposlušností vůči jejich řádu věcí. Jenže varování nevyslyší, a to ani od své bývalé mentorky, vůči níž je velmi chladná. I přes zatčení purkmistrem se nenechá zviklat. Naopak. Užívá si své svobody, své nabyté moci, a přicházejícího Geralta přijme velmi ochotně. Když se dozví o Džinu, chopí se naděje na získání další magie, jež by jí mohla vyplnit její jediné přání: Aby mohla opět mít dítě. Jenže i Yennefer je na pradávnou sílu krátká - a pouze Geralt je schopen ji se svojí kontrolou nad Džinem zachránit. Tak se i stane, a mezi oběma hrdiny se nakrátko zažehne vášnivé pouto. Marigold může pouze nevěřícně koukat a přemýšlet nad další písní. Ciri se dostává do potíží - její přítel z dětství umírá, a jeho podobu si bere lstivý Dublér - dvojník. Když k ní přijde, nepozná rozdíl. A proto se mu, nevědomky, zcela vydává na pospas. 95 - 100 procent, velmi dobrý díl, zatím nejlepší ze všech. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé co se tvůrcům adaptace moc nepovedla. Jistě, i u těch předchozích docházelo k značnému množství změn a většinou byly hodně zkráceny, ale myslím si, že si dokázaly zachovat ducha, atmosféru a motivy předlohy bez problémů. Nicméně v tomto krátkém příběhu šlo hlavně o takové příjemně odlehčené dobrodružství, které mělo jediný cíl - seznámit Geralta s Yennefer a začít tak poprvé jejich složitou, spletitou a osudovou cestu ságou. A bojím se, že se Lauren tady ten počátek moc vykreslit nepodařil. Jistě, Anya je opravdu atraktivní a v určitých momentech měla i auru nebezpečné a umíněné neodolatelné čarodějky, ale možná i kvůli tomu, že ji kvůli zvolenému způsobu vyprávění chyběl moment překvapení a mystérium, její slovní a emoční střet s Geraltem na mě nefungoval. Vše se mi zdálo navíc ukvapené a co je nejhorší, bez správné chemie. Vtipné to celé taky moc nebylo, zachraňoval to do jisté míry jenom náš otravný bard, no a herecké a jiné přirozené talenty Anyi... a Henryho. Ke všemu tomuhle navíc zvolili opravdu nešťastné orámování povídky prozatím nejslabší originální zápletkou, kde jsem byl nepříjemně překvapen osudem a charakterizací určitých postav. Nejsem si vůbec jistý, kam tohle bude směřovat a docela se bojím. PS: Tahle epizoda byla produkčně asi nejlevněji působící epizoda, to celkovým dojmům moc nepomohlo. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalsi diel, z ktoreho citit, ze scenar a prelinanie dejovych linii nebol uplne premysleny a rozpocet bol nedostatocny. Znacny dejovy gulas. To prvoplanove "skadlenie" sa "kozatky" Yennefer a slovne dotahovacky mi prisli uplne divadelne az pubertalne. Uz to dopozeram fakt asi len zo zotrvacnosti, a budem dufat, ze snad uvidim nejaku slusnu choreografiu, ci uveritelny trik. Slabota. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (10)

  • V knižní předloze Geralt (Henry Cavill) a Marigold (Joey Batey) rybaří a chytají velkého sumce, zatímco v seriálu přichází bard za zaklínačem s tím, že se již roky neviděli a ptá se jej, co dělá. (Geralt z Rivie)
  • V knižní předloze je zničena část města, zatímco v seriálu se bitva s džinem točí kolem Berrantova sídla. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama