Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt převezme po jiném zaklínači rozdělanou práci v království, které terorizuje divoká příšera. Yennefer si zajistí magickou novou budoucnost, ale za brutální cenu. (Netflix)

Recenze (101)

teekanee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, nebudu lhát. Doufal jse, že ten černej elf dostane šípem do hlavy místo ramena, jelikož tohle je voser jak prase. Že jsou černý Dryády je jedna věc, ale že budou černí i elfové je už dost přehnaný. Nedokážu si představit, že na světě žije osoba, která si pod pojmem elf představí černocha. Dobrá zpráva je, že tohle je asi jediny, co mě na seriálu štve. Všechno ostatní je zatím velmi dobré. 87% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle měl být první díl, stejně jako tomu bylo v případě knihy. Bohužel, ani tentokrát se retardovaní tvůrci nedokázali držet skvěle napsané knihy a v rámci "krácení" opět přetvořili skvělou povídku v něco nechutného. Jediné, za co je chválím, tak byla atmosféra hrobky, kterou se jim na seriálové poměry podařilo vytvořit velmi dobře. Strašně mě sere barevnost kůže postav, i když rozhodně nejsem rasista, jsem pouze zdravě xenofobní Čech, tak je neskutečně otravné, jak to hraje všemi barvami. V Zaklínači jsou národy, které černé jsou a jsou národy, které černé naopak nejsou, tak proč se to takto nesmyslně míchá? Dějová linka se Cirri a Yenn mě zatím nebaví ani trochu - to je vždy těžké utrpení. Takže i když jsou Geraltovi příhody tak šíleně osekané, tak jsou stále tím jediným lákadlem a koukatelným materiálem. Na nuzné poměry tohoto seriálu to nebylo zlé. Slabší 3 kousky. ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plastická chirurgie v podání čarodějů prolínaná s bojem se strigou není dobré řešení, zvlášť by ti vyniklo lépe, ale tvůrci to tak jistě chtěli z nějakého (nechápaného) uměleckého záměru. Tyto dvě linky se mi líbí, co naopak ne a začíná to být psycho je děj Ciri. Ono se dále nějak vyvrbí, zatím nejlepší díl. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najlepšia epizóda. Samozrejme, že sa opäť nájde niekoľko vecí, o ktoré sme boli oproti knihe ochudobnení (asi najviac zamrzí úvodný súboj Geralta v krčme, o ktorý nás tvorcovia nepochopiteľne ukrátili), ale aspoň to konečne malo drive vo všetkých príbehových linkách. Ak bude na podobnej úrovni aj zvyšok epizód budem spokojný... ()

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda vypadala ze začátku velice slibně. Dokonce jsem si i zvykl na ztvárnění Yennefer. Pořád si ale stojím za tím, že Triss zkrátka není Triss, ale dám tomu ještě čas. Nejvíce mi ale vadí, že druhá i třetí epizoda byly na můj vkus velice uspěchané. Ve druhém díle se objevuje Yen jako největší nula a bez jakýchkoliv známek nějakého výraznějšího osobnostního či schopnostního rozvoje se z ní stává čarodějka, která všemu rozumí, všechno zná a (na rozdíl ode mě) chápe, co se děje. EDIT: Zpětně mi došlo, že Yen prošla tímto zdánlivě urychleným vývojem skrze dějovou výpustku v řádech několika let. Nutno ale podotknout, že tady narace poněkud selhala - skákání v čase rozhodně není jasné na první pohled a působí to matoucím dojmem ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • V knižní předloze Geralt (Henry Cavill) ví od Velerada, jak Striga vznikla, zatímco v seriálu se to dozvídá postupně. (Geralt z Rivie)
  • V knižní předloze zaklínač, který se Strigu pokoušel ulovit před příchodem Geralta (Henry Cavill), utekl. Zatímco v seriálu jej tvůrci nechali zabít. (Geralt z Rivie)
  • Roli purkrabího Velerada v seriálu oproti knižní předloze převzala čarodějka Triss (Anna Shaffer), která ještě u krále v uvedenou dobu nesloužila. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama