Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt převezme po jiném zaklínači rozdělanou práci v království, které terorizuje divoká příšera. Yennefer si zajistí magickou novou budoucnost, ale za brutální cenu. (Netflix)

Recenze (101)

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní začátek, opravdu klobouk dolů, také konečně nějaké propojení dějových linek za pomocí Foltesta a Addy, také moc hezký souboj se strigou a nová Yenn je přesně ta Yenn jak byla popsaná i v knihách. Jen ta Ranuncul mi nesedí, vždyť vypadá jako věštkině z potulného cirkusu, sice hezká, ale to nestačí. ... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

Janko666 

všechny recenze uživatele

Gery je boží, no doubt about that. Striga fight FTW. Yenefer měla být MILF, ale ok nakonec mařka sedí. Worldbuilding se snaží a jde to, nicméně, chronologie nějak vázne. A tohle je jen a úplně hnidopíchání: Buď to není chrono, nebo je. 98% dílu to vypadalo, že se příběh odehrává někde úplně jinde v čase, než se nakonec ukázalo. Takže, kde je Jaskier? Kde je Geryho shit zbroj z předešlého dílu? A tak teda Janina storyline se odehrává v minulosti? Když zmiňují Milfgarden a queen Calanthe, jako by furt existovaly spolu. Don't get me wrong. Já se v tom zorientuju, i když jsem nečetl knížky (četl jsem tedy jenom první román), ale tak trochu života do té vaší naší exposition a dedikovaného worldbuildingu! Třeba nahodit letopočty by bylo fajn.Hněďopichání končí Potom mi přišlo trochu divné, že se králové vůbec tak mile scházejí a tancují. Takže královovladaři Citry a Milfgarden spolu hejbali kostrou a přitom dva díly před tím si snažili vyndat mozky? (doslova) A když jim jde o kouzlorádce, tak si vyberou tu nejvíc hot kost?!?!? WTF TVL Tohleto hnědopištví fakt není. Říkám, 98% epizody som si užil na 5 *, posledních 5 minut mě nasralo. ()

Reklama

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Linka se strigou v pohodě. Ve hře však tuším následovala schéna kde se získala kartička :) Tance čarodějů a výběr mágů působil divně. Jak s huličského opojení. Yennefer ale v pořádku. Triss hrůza a děs. Po rajcovní zrzce z her ani památka. Místo toho bubák. Ani král bubáka nechtěl. Nelíbí se mě ale časový posun, kdy Geralt je tak o 40 let napřed před Yenn. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najlepšia epizóda. Samozrejme, že sa opäť nájde niekoľko vecí, o ktoré sme boli oproti knihe ochudobnení (asi najviac zamrzí úvodný súboj Geralta v krčme, o ktorý nás tvorcovia nepochopiteľne ukrátili), ale aspoň to konečne malo drive vo všetkých príbehových linkách. Ak bude na podobnej úrovni aj zvyšok epizód budem spokojný... ()

sKralicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl má temnější atmosféru, než díly předchozí a vypráví nejznámější Zaklínačovu povídku. Její zpracování je opravdu dobré a naprosto diváka pohltí. Dějová linka Yennefer je zde taky úžasně zpracována a naštěstí nepůsobí uspěchaně, jako v předchozí epizodě. I když je tato epizoda velmi krutá, zachovává si vtipnost, kterou tento seriál velmi dobře uchopil. Například erotická scéna s Yennefer mě opravdu pobavila. Za zmíňku také stojí čeští překladatelé a jejich již slavný překlad slovíčka "fuck" na "sper to ďas". S čím mám ale problém, je herečka Triss. Ta mi tam vyloženě nesedí, to ale zahrnu do hodnocení celého seriálu a ne této epizody. Tato epizoda za mě 5/5. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Z jedné z knih („Bouřková sezóna“), odehrávající se těsně před tímto incidentem, se můžeme dozvědět, že Zaklínač, který byl před Geraltem (Henry Cavill) u krále Foltesta (Shaun Dooley), se jmenoval Brehen a byl přezdíván jako „Kočka z Iella“. Kočky byly zaklínači, kteří zdivočeli, stali se agresivními a často byli najímáni jako žoldáci na vraždy a jiné ohavnosti, proto je možné, že ve věci Strigy selhal. Dále čarodějka Triss (Anna Shaffer) se do dané věci vůbec neměla plést, poněvadž to měli zakázáni všichni mágové i čarodějky přímo Čarodějnou Kapitulou. (Karlosik_4)
  • Roli purkrabího Velerada v seriálu oproti knižní předloze převzala čarodějka Triss (Anna Shaffer), která ještě u krále v uvedenou dobu nesloužila. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama