Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět ohrožuje vzrůstající moc království Nilfgaard. Yennefer se vrátí ke starému způsobu života a Geralt přehodnotí svůj závazek vůči zákonu překvapení. (Netflix)

Recenze (63)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako keby nestačilo, že bollywoodským výzorom sa pýši Yennefer, museli ním tvorcovia "poctiť" aj (aspoň teda podľa knižnej predlohy) hlavného záporáka Vilgefortza. To je však len čerešnička na torte v porovnaní s tým, čo nám v predposlednej epizóde série naservírovali z hľadiska deja. Recyklát prvej epizódy, ktorý miesto očakávaného vyvrcholenia akurát tak vrcholne nudil. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda sama o sobě je sice úplně o h*vně, ale vzhledem k tomu že snad jako jediná neboří žádné aspekty z knih, je pro mě nakonec relativně stravitelná. Zobrazuje retrospektivně dobytí Cintry, přípravu na bitvu o Soddenský pahorek i první ukázku Cirilliných schopností. Porady Kapituly a Rady jsou trochu (oprava: hodně) nudné, ale dají se prozívat. Při pohledu na Triss mě pořád bolí oči, ale to se už asi nezmění. Nadchl mě náznak toho, že se Ciri konečně vydá s Yurgovou ženou do Zářící, kde se potká s Geraltem, ale pak na konci byla zase kdesi sama na poli, takže uvidíme v osmičce. Dokonce mi to ani nezkazily žádné černé dryády nebo elfové. Škoda, že jde pouze o výplň děje. 60% ()

Reklama

1mArc0 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recenzia na vyžiadanie /videné 3x/ V prvej polovici seriálu scenáristka Lauren Schmidt mala v obľube extrémne skákať do budúcnosti, teraz skáče do minulosti. Najviac záživná časť sa odohravá vo flashbacku, kedy sa vracia Geralt po Ciri. Táto krátka pasáž medzi Clanathé a Geraltom obsahuje dokopy viac cenných informácii ako scény s čarodejmi, ktorí sa typickým politickým spôsobom naťahujú o tom, na ktorej strane kráľovstva majú byť verní. Tvorcovia slušne poukázali na postoj Calanthé voči osudu/proroctvu/zmluve “Child of Surprise”. Flashback bol veľmi slušný, osobne by som ho uvital o dve časti skôr ešte pred začiatkom vojny s Nilfgaardom. 4. diel v poradí, kde vystupuje Jodhi May a znova ma nesklamala. Na to, aby hrala drsnú a prudkú kráľovnú nepotrebuje vynaložiť veľa úsilia. Zo všetkých herečiek, ktoré vystupujú v seriáli hrá najlepšie, za ňou nasleduje MyAnna Burning a Anoya Chalotra. Chýbala mi jedna spoločná hlavná udalosť, ktorá by posúvala príbeh dopredu, natoľko, aby spájala všetky sekundárne udalosti. Zostal som zmätený z toho, čo má byť pre mňa ako diváka prvoradé a čo druhoradé. Pôvodne som rozmýšľal zostať aj pri 2**, s odstupom času pridávam +1* navyše za správnu dĺžku epizódy a solídne spracovaný podiel Geralta, počas toho sa Nilfgaard dostal do hlavného mesta Cintry. /45%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokiaľ ste si obľúbili vylepšenú Yennefer, tak vás epizóda bude baviť, ak vám lezie na nervy, tak to prežijete a užijete si záverečnú pasáž, vydarenú návnadu na finále. Zaujímavé je čítať komentáre znalcov predlohy, ktorí porovnávajú to, čo zrazu nesedí a je navyše a nás, čo sme Zaklínača nečítali a vyzerá to tak, že smerom k záveru majú neznalci výhodu. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečně tu máme zase jeden z těch povedenějších dílů. I když nám dějová linka s Ciri zase skočila dolů z útesu. S ní už snad definitivně skočil i ten elf. Bohužel jsme se nedočkali více Geralta což je dost škoda, ale alespoň začínají věci dávat smysl i neznalcům knížky jako jsem já. Dostalo se nám vcelku povedeného flashbacku i když na to že jsme díl před koncem série je to vlastně jen omílání jedné události pořád dokola i když teď už i z pohledu Yennefer. Její příběh mi z hlediska časové posloupnosti ale pořád nedává smysl. Když nad tím tak přemýšlím tenhle díl byl vlastně jen takovou menší rekapitulací, která je ale téměř docela zbytečná. Kousíčky příběhů, o které jsme byli v tomto dílu obohaceni jsou buď skoro zbytečné anebo měly být zmíněny již dávno. Tyhle události by perfektně zapadaly do prvního dílu, ze kterého by se stal tím pádem jeden z nejlepších úvodních dílů, jaký jsem kdy v seriálu viděla. Bohužel. Snad nás chtěli tvůrci jen trochu víc napínat před velkolepým finálem. Můžu jen doufat. Hodnocení: (slabší 4*) ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Princezna Ciri (Freya Allan) na konci odříká kousek z tzv. Ithlinina proroctví. Jedná se o starou elfí věštbu předpovídající konec světa, která hraje svoji roli jak v knihách, tak i v herní sérii. Podle věštby pokryje svět hustý led, a pouze elfové díky Starší krvi dokáží přežít. (NiWi)

Reklama

Reklama