Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na Kaer Morhen zavítá návštěvnice, která podá Ciri pomocnou ruku a pro Geralta má lákavou nabídku. Yennefer je v Redanii na útěku a hledá úkryt v podzemí. (Netflix)

Recenze (37)

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozrime sa na to, kto poctil svojou návštevou Kear Morhem. Triss bola naprosto senzačná, nakoľko vniesla veľmi osviežujúcu atmosféru do týchto chladných zaklínačských siení. Očné kontakty a upriamené pohľady medzi Geraltom, Ciri a Triss dokázali povedať viac ako milión slov. A ako Ciri hľadela svojimi zvedavými očkami na Geralta v nádeji, že sa o nich dvoch dozvie niečo viac, ma očarilo. Tiež padne reč aj na Cirinu jasnozrivosť i skutočnosť, že v jej žilách prúdi staršia krv. Keď sa presunieme k Yennefer a Cahirovi, tak zistíme, že oboch ich spoločný útek zavedie do podzemných kanálov. Zrazu však Yen narazí na povedomú tvár i hlas, na nášho milovaného barda Marigolda. Áno, legenda sa vrátila! Ich dojímavé opätovné stretnutie som vrelo uvítal. Cahir takisto získal na svojom charaktery. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Kdo nic nedělá, nic nezkazí." Přesně tímhle se tvůrci řídili u této epizody. Reálně není v epizodě nic zásadního a děj se prakticky neposouvá, což mi u série, která má 8 dílů přijde jako poměrně fatální chyba v gradaci děje. Potěšila mě už trošku víc knižní Triss, Dijkstra hned na poprvé udělal silný dojem a Marigold si drží slušný standart první série. Jinak zde nic není, příběh je pořád z většiny vycucaný z prstu, máme tu nějaká klišé (elf pronese hrdinskou řeč, jen aby hned zemřel), postavy chovající se jak dementi (na tu loď se mohli dostat spoustou způsobů, ale scénář potřeboval heroickou oběť, což jde proti Sapkowského filozofii světa) a i návrat postavy, který opravdu nikdo nechtěl (Dara je zpět jaaaj...). Každopádně mě žádná část nenaštvala, což je u tohoto seriálu malý zázrak. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Do Kaer Morhen sa dostaví čarodejnica Tris aby Ciri naučila ovládať chaos. Medzi ňou a Geraltom v minulosti evidentne k niečomu došlo ale strata Yenn je zrejme ešte moc čerstvá. Vesemir prichádza k záveru, že Ciri má starobylú krv z ktorej sa dá vytvoriť elixír na tvorbu zaklínačov. Yenn sa s Cahirom dostávajú do mestskej stoky lebo na ich hlavu je vypísaná odmena. Narazia na Marigolda, ktorý sa im rozhodne pomôcť uniknúť do Cintri. Prevedenie: Geraltova linka už nemala ani najmenšiu šancu zachrániť túto časť lebo začala dosť pokulhávať a absentujú akékoľvek súboje a venujeme sa čisto Ciri čo zas nie je až taká sranda. Yennina linka je trocha akčnejšia ale tiež bez efektu. Aj napriek tomu že tvorcovia sa snažia hrať na city s hluchým chlapcom, ktorého zožerie chobotnica. Ani príchod mojej obľúbenej postavy, Marigolda, nedokáže zachrániť podpriemerné hodnotenie tejto časti. 43% ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když odhlídnu (a že to skara stálo úsilí!) od toho, že to se zaklínačem nemá nic společného - ani hry, ani kniha… (a že z dámy Yennefer udělali sprosťačku)… tak je to děsně ukecaný, ale POMALU! Nemůžou trošku zrychlit? Chápu, že někdy to působí emotivně, ale oni mluví pomalu všichni. A tak se furt mluví, ale nic se nedozvíme (jakože nic důležitého) a fakt se mi to hrozně táhne, což mi teď vadí nejvíc (po naprostém oddělení tohoto seriálu od knih a her). Akce tu taky teda moc není a ty nelogický věci ani nejdou spočítat. Vážně vylezou ze stok aby ječeli na celou vesnici? ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na scénu se dostala konečně Triss. Pořád mi ta herečka v této roli moc nesedí, sice jí správně obarvili vlasy, ale to mi ke štěstí nestačí. Čtvrtý díl vyzdvihuje o pořádný kus Marigold. Jeho písnička, která se objevila k samotnému konci, je dost nakažlivá. A to tím správným způsobem. Začínám pociťovat vzestupnou kvalitu. Tak ať se nemýlím :D Za mě 8/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Květ Feainnewedd, který roste pouze na zemi, kde byla prolita Starší krev, znázorňuje Africká fialka. (NiWi)

Reklama

Reklama