Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (220)

loveless 

všechny recenze uživatele

Emocionální příběh dvou středoškoláků Micuhy a Takiho, kteří se "setkají" za zvláštních okolností a změní své životy. Nádherná kresba, úžasně natočené, všechno co vidíte je prostě krásné, stejně tak hudba (od Radwimps), která dokonale dotváří atmosféru. V příběhu jsou nějaké nelogičnosti, ale tak už to většinou při cestování časem a podobných radostech bývá a rozhodně mě to neodradilo a nezničilo skvělý zážitek ze zhlédnutí. Jedním slovem - doporučuji. ()

q66 

všechny recenze uživatele

Graficky hezké, rozpočet to mělo, příběhově je to sentimentální bullshit bez špetky kreativity a smyslu (až mi to skoro přípomnělo Kokoro Connect), ale to už je prostě standardní Makoto Shinkai... čekal jsem, že s tím hype to bude lepší než jeho dosavadní výtvory, no zmýlil jsem se - ze začátku to sice skoro vypadá OK, ale pak se věci začnou komplikovat a hned se ukazuje, že to autor vůbec nezvládá. 5/10 ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Prakticky dokonalé, vrstevnatější než bych od podobného filmu čekal, jen v závěru Šinkai zachází příliš volně s pravidly svého univerza a nitky času a prostoru se jeví více zašmodrchané. Místo toho, aby ve vás doznívala svěže uchopená témata filmu a příjemně melancholická nálada, přemýšlíte nad časovou osou a lehounce nezvládnutou narací. ()

BaruM 

všechny recenze uživatele

Nevím co napsat, protože mi dochází slova. Střídání potutelných úsměvů, smíchu ale i dojetí a slz, to je přesně vyjádření prožitku tohoto nádherného díla. Klaním se. :) ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak může někdo takhle nadpozemsky kreslit. Ale stejně, to téma je furt stejný... Byosoku nebo Hoshi wo, či Kimi no na wa .... Furt jedno a to samý. Nový trend? Nevím. Ale mě to nebere. A to téma klavíru při setkání u kráteru připomínalo Hisaišiho Léto. Nevím, jestli si pustím dalšího Šinkaie. ()

Tygger 

všechny recenze uživatele

Výměnu těl mezi holkou a klukem už jste možná někde viděli, ale v Kimi No Na Wa se koncept z roztomilé komedie vyvine přes průzkum kontrastu života v moderním Tokyu a tradičním horském městečku do velkolepého vyvrcholení, kde jde o život, to všechno pevně zakotvené ve vztahu a emocích hlavních postav. Postavy jsou lidské, animace je nádherně živá, výjevy z města i přírody jako opravdové, každý záběr i symbol má smysl a všechno se to vzájemně podporuje. A kdyby se někdo ptal, tak jsem rozhodně nebrečel! ..už dvakrát.. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Shinkaiovo romanticko-dramaticky ladené fantasy anime z roku 2016 si zakladá na filmovo takmer vždy vďačnom námete, a síce nie priamo cestovaní v čase, ale časových a snových paradoxoch určite. Príbeh sa točí okolo ústrednej dvojice - dievčaťa Mitsuhy a chlapca Takiho, ktorí sa v skutočnosti nikdy nestretli, ale zhodou náhod (a možno aj čohosi viac) im je vďaka sneniu umožnené striedavo žiť život toho druhého. Taki neskôr zisťuje, že Mitsuha a mestečko, v ktorom žije, sú v priamom ohrození kvôli práve prelietajúcej kométe. Vzájomne sa tak pokúšajú zachrániť a zmeniť vytýčený osud. Príbehovo bezpochyby zaujímavý anime film, v ktorom diváka dokážu zaujať "hrátky" s časom, ale až prekvapivo ho trochu sklamáva romantická rovina. Napriek tomu, že mnohí o snímke hovoria ako o kúsku, pri ktorom môžu dostať zabrať slzné kanáliky, nie je táto skutočnosť tak jednoznačná. Samozrejme, určite bude mať pri jeho sledovaní divák skôr melancholickejšie pocity, než aby sa napríklad zabával (hoci ani humor Shinkaiovmu dielu nechýba), ale slzy, ktoré by odmerky mohli merať na litre, určite roniť nebude. V konečnom dôsledku záver, aký film ponúka, navodzuje skôr príjemné pocity. Pohľad to však môžu byť, samozrejme, individuálny. Na čom sa však divácka obec takmer jednohlasne určite zhodne je skutočnosť, že animácia je na mimoriadne vysokej úrovni. Ostrosť, farby, detaily aj to ostatné k tomu - všetko vypointované a dotiahnuté k dokonalosti, na ktorú je radosť hľadieť. Ak kvôli ničomu inému, už iba kvôli perfektnej animácii stojí za to film určite vidieť. A ako bonus k tomu celému dopĺňa snímku vynikajúci soundtrack, o ktorý sa postarala rocková skupina Radwimps, pričom najmä otváracia skladba "Yume Tōrō" (Dream Lantern) je vynikajúca. Kimi no Na wa., mať o kúsok viac správne vložených emócií, ktoré by dokázali diváka rozcítiť, by mohol predstavovať filmový "total package". Napriek tejto vyslovenej kritike však stále ide o vynikajúce dielo s nádhernou animáciou, skvelou hudbou, kvalitnou kamerou aj výpravou, no najmä pútavým príbehom. Človek má razom chuť ísť pozorovať kométy. ()

Myslivir 

všechny recenze uživatele

Stejně jako většina mezinárodního publika, i já si našel cestu k Makoto Šinkaiovi právě tímto filmem. Mohlo by se totiž zdát, že až právě tady si Šinkai našel plně vlastní styl a cestu tvorby, díky níž kráčí k úspěchu. Pravda je ovšem taková, že jeho filmy si jsou pořád velmi podobné, a to už od začátku jeho tvorby. Jeho díla jsou totiž všechna charakteristická jedním ústředním motivem, který Šinkai stále napříč filmy opakuje, leč dostatečně variuje - láskou. Tuto nejkrásnější lidskou emoci v každém ze svých filmů staví do jiného prostředí, mezi odlišné protagonisty, před různé překážky. Mezi ty nejčastější pak patří čas a prostor, které Šinkai v případě Your Name. dokonce kombinuje, aby tak vytvořil co nejsilnější emoční účinek. Od klasických hraných romantických komedií však Šinkaiova díla odlišuje právě spojení brilantně zpracované romance s neuvěřitelně nádherným audiovizuálem japonské animace. Šinkai má v tomto ohledu zdá se slabost pro tři věci: deštivé či sněživé počasí, krátery a rozbřesky/západy slunce nebo jiné opticky fascinující jevy hrající si se světlem a slunečními paprsky. Filmy Makota Šinkaie tudíž nejsou jen pohlazením po duši, ale i magickým okouzlením smyslů. ()

Fildas 

všechny recenze uživatele

Trochu jako Dům u jezera s Reevesem, jen v epičtějším anime stylu. Příjemné a srdíčko hřející ..... :P ()

groz122 

všechny recenze uživatele

S vyjímkou starších kousků od Mijazakiho a Hrobu světlušek asijskými animovanými filmy téměř oprovhuji. Ale tohle je prostě paráda. Zvratů je dost a já se opravdu bavil. Snad se dožijeme dnů, kdy se i Pixar pokusí o nějáký takový klenot a na chvilinku oputí od své cílovky. Možná nejlepší Animovaný film, který jsem kdy viděl. Plná palba 5* ! ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Nádherný film s nádhernou animáciou, kde sa Šinkai tak trochu strácal v tom časovom spletenci deja. Niekde od polovice to začína byť trochu zložitejšie, ako je zdravé, a tým trpí miestami aj logika príbehu. Romantická linka a spojenie dvoch postáv, spolu s postupným odkrývaním príbehu na pozadí katastrofy, je však i napriek tomu výborná a funkčná, navyše to má skvelý, doslova srdcervúci a uspokojivý záver. Mnoho nejasností sa napokon dá celkom očividne vysvetliť, ak je divák pozorný a sleduje každé slovo. Pre náročnejšieho diváka anime filmov je Your Name povinnosť a zároveň slušná lahôdka. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Je blázen. Úplný blázen. Šplouchá ji na maják.“ Takhle emočně nabitý romantický film jsem už dlouho neviděl. Zpočátku je výměna těl trochu chaotická, ale pak se na to dá zvyknout, když zrovna divák nemá tendenci se šťourat ve všech časoprostorových paradoxech, ale užívá si, jak děj plyne. Animace je úchvatná, velice detailní a zvlášť abstraktní pochody v mysli pomocí alegorie provázku byla naprosto dech beroucí. Jen rozjetá hudba mi k tomu moc neseděla, vždycky když začala hrát, tak narušila hezkou atmosféru. Velmi dobře byla do filmu zapracovaná myšlenka o důležitosti tradice, že její předávání je stejně důležité, jako předávání genů mezi generacemi. Kimi no nawa nabízí spousty zajímavých momentů k přemýšlení a ukazuje jiný přístup k lidem, než je na Západě zvykem. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Nadchlo mě to tak, že bych to chtěl vidět v hrané verzi. Moc krásný příběh s nápadem, který je doprovozený krásnou kresbou. Jeden z nejlepších filmů, které jsou za poslední dobu viděl. Jeden z nejlepších animovaných filmů, co jsem zatím viděl, možná i ten nejlepší. ()

Ninivius 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk, jehož anime zkušenosti končí s Miyazakim, jsem si chtěl trochu rozšířit obzory, a tak jsem skončil u tohoto mě skrytého pokladu. Your name je romantické drama, podložené mystickou stránkou, o životě dvou mladých lidí v srdci Japonska, jejichž osudy se neodvratně propletou. Vizuálně je to jeden z nejhezčích animáků jaké jsem kdy viděl, což jen dokazuje že 2D animace má pořád své místo ve filmovém průmyslu. Celý film je navíc doplněný naprosto skvělým soundtrackem, který emotivně nabije každou scénu. Celkově se jedná o jeden z nejhezčích filmů, jaký jsem za dlouhou dobu viděl. ()

Gantai 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak dokonolý, jak jenom to jde. Má chyby? Možná. Ale já je vůbec nevidím. Ten film je perfektní. ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Na Makoto Šinkaia slabé a málo poetické. Bez hlbšej myšlienky, iba plné emócií. Makoto už ide na zotrvačnosť? 2,5* ()

fleshbekr86 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší animák EVER. Nejkrásnější animace, důsledně propracovaná a příběh jednoduše úžasný, propletený a složitý a s nádherným koncem. Pro mě osobně neskutečný objev! ()

Chicony 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhezčích japonských animací jakou jsem měl možnost vidět. Poutavý příběh si šlape cestičku až vtipnými situacemi, ale drží si svou serióznost a s precizností graduje k silnému rozuzlení. Tohle osudové love-story si navíc pohrává s časovými paradoxy celkem srozumitelně a v celkovém měřítku se divák určitě neztratí. Doporučuji i těm, kteří anime stylu jinak neholdují. ()

Pohodex 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý námět, který bohužel není úplně dotažený. Taktéž animace jsou zpracované na jedničku. Bohužel jsem se ztratil v těch časových linkách a paradoxech. Občas to bylo totálně tupé a proklínám režiséra za tu otřesnou japonskou písničku, kterou jsem musel vyslechnout několikrát. ()

Reklama

Reklama