Reklama

Reklama

Zajatci času

  • USA Time Trap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina studentů archeologie se rozhodne prozkoumat hluboké jeskyně v Texasu, aby našli svého oblíbeného profesora. Muž se ztratil při expedici za nejasných okolností. Cílem profesora bylo najít "fontánu mládí". Když studenti vstoupí do škvíry v meziprostoru, ukazuje se, že podzemní čas běží mnohem pomaleji než na povrchu. Zbaveni jakékoliv pomoci zvenčí, musí jít hlouběji do jeskyně, což vede k objevu jednoho z nejzajímavějších tajemství minulosti. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (128)

kingik 

všechny recenze uživatele

Vynalézavý námět se potýká s často až absurdními rozmary režie. Ta si je dobře vědoma nízkého rozpočtu, tudíž diváka čeká nanejvýš jen jedna úchvatná scéna nad rámec financí, nalézá se před koncem filmu a prim v ní hraje dobře nasnímaný vodní živel. Milovníci mysteriozních fláků mají pré především v první polovině, která je hodně dobře vystavěná, pak nastoupí skřítci absurdníčci, kteří vezmou filmu pel a vrhnou jej jinam, než bych předpokládal. O horor a scifi jde opravdu jen okrajově, úmrtí se obejdou bez hnusu a krve a na tomhle příběh opravdu nestojí, rozhodně ani na vědeckých hypotézách, ačkoliv prostor pro přemýšlení je sympaticky zachován. Je dán i prostor originalitě. Časová diferenciace je využita neotřele, v drobných náznacích s ní přišel už seriál Létající Čestmír (Mázl). A studenti v ohrožení života vždycky zaberou. Oproti tomu vměstnat do toho objev Fontány mládí působilo nefunkčně až rušivě, ke všemu v souvislosti s nesmrtelností zde zůstalo mnoho dějových aspektů nedotažených. Ben Foster (ne, nejedná se o akvizici Jana Žižky) a Mark Dennis nahnali do mysteriozní jeskyně odpovídající ansámbl talentovaných mladých herců, co musejí rozlousknout záhadu, se kterou by perlil i záhadolog Motl. Nicméně zajímavý nápad si vybral svoji daň na následné realizaci, která je poměrně nevyrovnané úrovně. 7/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé nízkorozpočtové sci-fi. Ze začátku to působí celkem nevinně, ale pak vše začne dávat smysl. Parta mladých lidí se vydá hledat svého profesora do záhadné jeskyně. Po nějaké době zjistí, že to není úplně obyčejná jeskyně a že tak nějak ohýbá čas. Poté ji začnou více prozkoumávat a objevovat její další taje. Víc už asi nemá smysl prozrazovat. Pokud člověku nevadí jednoduché řešení problémů, tak by si to mohl užít. "Mám si vybrat mezi vodou a zmagořelými Flinstoneovými?" ()

Reklama

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Supr nápad, dobrá myšlenka, celkem dobře napsaný a oproti jiným "časovým filmům" to vlastně ani nemá žádný do očí bijící nesmysly. Prachy nebyly, ale to ani nevadí. Škoda, že postavy se chovaj často dost divně, ale to je na úkor zrzchlení tempa no. Herci jsou hrozní, ale co by člověk po takovém rozpočtu chtěl, že ano? Škoda, že od napínavější části už film běží fakt až moc rychle a není čas nic pořádně rozvinout. Ale tak atmosféru to má a nápad taky. Je to dobrý. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Audience Time Trap, also known as Shithole.. Dvě zaměnitelné blondýnky ve vhodném speleologickém oděvu, ztepilý ragbista s archeologickými sklony, třináctiletá dívka a protivný obézní pubertální vloger uvíznou v jeskyni, kde včera již znamená zítra. Trocha toho tlachání a tápání ve studánce mládí, než se objeví přerostlý motorkář s žebříkem z Baumaxu, „psycho Flintstoneovi“ a nastane konec, nad jehož podstatou ani nemáte chuť přemýšlet. Holt, když se snoubí nedostatek peněz s nedostatkem talentu, je tu problém a nebo Plán 9 z vesmíru. Možná mám přehnané nároky, ale žánr nízkorozpočtového sci-fi je v posledních letech mrtvý jak Listerovy chuťové buňky po kuřeti Vindaloo.. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tu sa námet a originalita nestretli s pochopením asi nikoho. Toto keby dostal do rúk skúsený režisér a obsadil tam jednu - dve hviezdy, mohol sa z toho stať trochu aj kult, minimálne by to rozbilo kiná. Toto si už teraz zaslúži kvalitnejší remake. Pre m§a obrovské prekvapenie, pozeratelné, zaujalo ma to, nešklbal som si kotlety a čakal som, ako sa to skončí. A ešte aj tá blondska bola k šežráni. 3 z 5 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)
  • Natáčelo se v Texasu a Kalifornii. (BMW12)
  • Film byl původně koncipován jako found footage. (PamPero 1)

Reklama

Reklama