Reklama

Reklama

V blízké budoucnosti zasáhne planetu virus epických rozměrů. Infikovaných jedinců je víc než těch nenakažených a lidstvo ztrácí šanci na přežití. Jediná "naděje" spočívá v nalezení účinného léku. Poté, co nákaze podlehne celý New York, přijede lékařka Lauren do Los Angeles, aby se postavila do čela pátrání po přeživších a zachránila svou rodinu zabarikádovanou v jejich losangeleském domě. Laurenin cíl je prostý – vydat se se svým týmem do terénu ve snaze zachránit jedince bez známek nákazy a zachytit jejich zkušenosti na kameru, aby mohly být použity pro výzkum. Nic však pátrací četu nemohlo připravit na chaos, do jehož víru se dostane. Během jejich záchranné akce, kdy se snaží bránit před nakaženými čímkoli, co mají zrovna po ruce a svádějí urputný boj o své životy, sledujeme všechno z jejich úhlu pohledu – prostřednictvím kamer na jejich helmách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (71)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na Pandemii nemůžete koukat jako na film, protože jako film to nefunguje vůbec. Postavy jsou strašně pitomý, celý ten postapokalyptický svět je vystavěný strašně chatrně a i když Vám je jasný, že je lidstvo totálně v pytli, necítíte z toho tu tísnivou atmosféru. Naopak je Vám každý putna. Může za to debilní scénář, prkenní herci a příšerný postavy. Jediný, co se mi líbilo a čeho bylo naštěstí hodně, byly záběry z první osoby. Pokud jste o snímání bitek a bitky celkově, byly ve filmy na hodně vysoký úrovni. Baví, jsou krvavý, rychlý, akční a překvapivě přehledný. Za tohle určitě dávám body nahoru. Je pak trochu škoda, že to ten zbytek totální zabíjí. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tých navlas rovnakých filmov štýlu Smrtiaca epidémia je toľko, že to už diváka začína nudiť. A ak nie ste ani natoľko nápaditý, aby ste si vymysleli aspoň o niečo orginálnejší názov, nemôžete čakať úspech. Nakoniec k tomu prirátajte banálnu zápletku, herecké výkony hraničiace s respondentmi šou Aj múdry schybí a zlú prácu s kamerou a vyjde Vám Pandemia vzor 2016. Tak stereotypné, až sa Vám môže stať, že sa unudíte k smrti. Za povšimnutie stojí asi iba fakt, že školský autobus so záchranným tímom pri prejazde časťou Los Angeles nemusel použiť komparz. Geto tejto americkej metropoly pôsobilo tak autenticky, akoby v tejto časti už nákaza nejaký čas trvala. Preto 2* a nie jedna. ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Zombie horory to maj v posledních letech těžký jelikož kromě Walking Dead si nějak nemůžu vzpomenout na nic koukatelnýho. Tohle je ovšem příjemná změna. Od filmu jsem nic nečekal tak jsem možná víc překvapenej než bych doopravdy měl bejt. Příběh je naprosto klasickej, blízká budoucnost, zombie virus, svět je v prdeli, několik menších vědeckejch skupinek přežívá v izolovanejch oblastech poblíž metropolí a snaží se zachránit co ještě jde, k čemuž využívaj ozbrojený týmy který jezdí na zásobovací jízdy nebo hledaj nenakažený přeživší, a s jednou podobnou skupinkou vyjíždíme právě my. Víceméně je film to co jsem chtěl od několik let odkládanýho Re-Kill kterej se nakonec ukázal jako prachsprostej shit. Co mě osobně potěšilo byl vzhled filmu jelikož od prvních minut jsem čekal na nějakej hnusnej levnej vizuál a zombíky jsem vzhledově tipoval na klasický marmeládníky. To je ovšem vyřešeno ve filmu chytře neboť nákaza má víc stupňů a tak se to zhoršuje od vyrážek po naprostý vyschnutí tak že člověk vypadá jak Zámecká zrůda. A co se týče celkovýho designu filmu tak si vážně neni na co stěžovat protože nejenže jsou post-apo ulice dost reálný a správně zprasený, ale styl natočení filmu z pohledu první osoby tomu navíc dodává pocit videoherní řežby a určitou plynulost scén. Gore se povedlo a zjistíte to už v první čtvrthodince kdy dojde na solidní průjezd tunelem. Herci jsou klasický béčka ale známý ksichty takže tu máme všechno od negříka z Úsvitu mrtvejch, detektiva z CSI Las Vegas nebo Smraďocha z Hry o trůny. Za mě palec nahoru, spokojenost. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Může to být, z jakého chce pohledu, ale tenhle film prostě nedovede zakrýt, že nemá na to, aby vyprávěl nějaký skutečně nový příběh, ale prostě jen omílá to, co bylo již tolikrát omleto. Tohle není nic jiného než survival snímek, v němž se vyskytují zombie, anebo něco jim velmi podobného. Trochu nuda. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické postapo drama okořeněné akcí a zombíky v různých fázích nákazy. Příběhově nic objevného, ale film rychle utíká, krví se nešetří, ultrarychlí nakažení nejdou pro střeva daleko a celé to vypadá, že šťastný konec je v nedohlednu. Matka, která chce zachránit dceru, udělá naprosto vše... Potěšil Alfie Theon Greyjoy Allen a konec. Nepotěšilo mě, že většina filmu je ve formátu FF - to vědět předem, tak se do něj ani nepustím. Uznávám, že první napadení autobusu v tunelu bylo dynamické, leč kvůli rozlítaným kamerám jsem si většinu domýšlel...p.s. část filmu připomíná klasické PC hry z pohledu hráče - kladivo či pušku do ruky a už to lítá! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Původně mělo jít o film z pohledu jedné osoby. (kellne)

Reklama

Reklama