Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

I pro NEmilovniky kocek, mezi ktere se urcite pocitam. Pribeh byl super a Boba jsem pozdeji zacal vnimat jako osobnost, ktera byla klicova pro Jamese a jeho ceste "k ociste". Prijemny film inspirovan skutecnosti. ( James a Bob v kratkem dokumentu : https://youtu.be/MePaWG7g5FA ) ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky koček a kocourů povinný film. O tom, že zvířata dokáží obnovit v člověku chuť do života a kočky že jsou skutečně prazvláštní stvoření. O tom, že každý má dostat druhou šanci a že je možné se dostat i ze závislosti na drogách. Doufám jen, že James je stále čistý a se statečným Bobem jsou pořád spolu. ()

Reklama

Minimie 

všechny recenze uživatele

Takový hezký citlivý film, kterému by určitě slušely 4 hvězdy… ale nedá mi to a nakonec zaokrouhluji na plný počet. Těžko říct, jestli je to za Boba hrajícího Boba, za důvěrně známé ulice Covent Garden, kterými chodím denně, nebo prostě a jednoduše za to, že jsem závěr filmu sledovala s úsměvem od ucha k uchu a se slzami v očích zároveň. Nelehký a zároveň nádherný lidský příběh o tom, že když se zatnou zuby, dá se z úplného dna odrazit náramně vysoko… Rozhodně se nejedná o žádný velký filmový trhák, ale malý roztomilý snímek, který je v mých očích velký prostě tím, jak mě dokázal pohladit po duši. (A to nejsem žádný velký kočkomil!) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film je milý, ale příběh je dokonalý - za něj dávám plné hodnocení. Podle mě, když bůh stvořil vesmír, Zemi a pak na ni šoupl člověka, tak si řekl: "No, možná jsem to přece jen trochu přehnal." A tak nám pro útěchu daroval kočky.____ Když v začátku filmu James hledá Bobova majitele, tak je ještě člověkem nepoučeným soužitím s kočkou. Protože kočky žádné majitele nemají, ony vlastní nás. _____ V tomhle filmu zaujme skvělá práce se zvířetem. Kdo zná kočky, ví, jak je to složité. Scény s Bobem působí samozřejmě, ale natočit je muselo být, sakra, těžké. I když Bob je evidentně mimořádná kočka. Jak chodí na řemínku, jak nosí šáličku, jak dává pac, jak sedí na zádech - tohle je skutečně neskutečně vstřícná kočka.___ Ale ony jsou mimořádné všechny. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Albert Schweitzer napsal: Existují dvě útočiště před bídou světa – hudba a kočky. V případě drogového závisláka Jamese to zafungovalo na sto procent, protože to byla právě jeho kytara a nový chlupatý kámoš, kteří mu pomohli, na jeho cestě k odvykačce, nejvíce. Když o nějakém filmu napíšu, že mnou jen tak lehce prošuměl, nemyslím to obvykle jako kompliment, ale tohle je výjimka. Právě ta civilnost a ne moc přílišné tlačení na pilu patosu, ke kterému by takový námět jinak přímo vybízel, mu prospívá nejvíc. Představitel Jamese, Luke Treadaway, dokázal přesvědčivě ztvárnit roztřesenou narkomanskou trosku, ale i tak se mu nějakým způsobem podařilo vzbudit dojem sympaťáka, což je fajn. Co si ale budeme namlouvat, největším lákadlem filmu je samozřejmě nádherný zrzavý kocour Bob, který se sice vůbec nenamáhá hrát a dělá si ty svoje kočičí věci, ale jak každý správný kočkomil moc dobře ví, každá scéna a situace, v níž se nachází kočka, je prostě lepší než každá scéna a situace, v níž se kočka nenachází. Tečka. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)
  • Do role Boba skúšali obsadiť viacero mačiek, ale Bob nakoniec stvárnil sám seba vo väčšine scén. (einar)
  • Při natáčení měl Luke tu výhodu, že roli Betty dostala Ruta Gedmintas, jeho přítelkyně, se kterou chodil už několik let před prací na tomto filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama