Reklama

Reklama

Smrtelné historky

Trailer

Obsahy(1)

Smrtelné historky jsou trikový povídkový celovečerní film, který kombinuje hrané akce s 3D a 2D animací, vedenou loutkou a zadní projekcí. Skládá se ze tří příběhů Dědek Kaktusák, Maják, Velkej chlap a tří krátkých blackoutů Na draka. Každá část filmu je vyrobena jinou technologií a je jiného žánru. Dohromady ale spolu příběhy souvisejí jak obsahově, tak formálně. Ve všech povídkách si tvůrci hrají s dvojím měřítkem a s ústředními tématy hrdinství a smrti. Vždy se setkává něco velice malého s něčím velmi velkým (malinkatý rytíř s obřím drakem, mexický prastarý skřítek s člověkem, drobounký Profesor s kravami, dva gangsteři s Velkým Chlapem). A všechna tato setkání končí hrdinskou smrtí malé ústřední postavy. Každý příběh však na hrdinství a smrt nahlíží jinak. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejlepší jsou krátké příběhy Na draka! Samozřejmě proti Drakovi není šance, to je jasné! Příběhy pro mne měly sestupnopu tendenci, nejvíce se mi líbil Kaktusák. Maják - skvělé ponuré, lehce surrealistické s vynikající výtvarnou stránkou. Nejslabší se mi jevil Velkej chlap, ale zase byl nejvtipnější...Výborná animace, skvělá výtvarná stylizace a báječná hudba.Celkově jsou však příběhy, kromě Draka, v poněkud artové poloze, což zřejmě běžným divákům nesedne... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Čtyři různé příběhy, každý natočený jinou technikou a mající jinou náladu. Hravé animované miniatury Na draka jsou nejzábavnější, černobílý trikový Antonio Cacto je nejoriginálnější a zřejmě i nejlepší, Maják si odvážně vystačil i bez dialogů, ale už u něj jsem začínal mít pocit, že je delší, než být měl, což kulminovalo u maňáskové historky z podsvětí Velkej chlap, kde sice zábavné střípky originality vysvítají také, ale ve všech ostatních ohledech je to prostě nejslabší kousek z kolekce. A jelikož je v závěru, tak rozpačité pocity o to více přetrvávají. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Těžko říct... Ohodnotím jednotlivé povídky: Dědek Kaktusák *** - Není to vůbec špatné, ale někde v půlce mě to začalo nudit, příběh se mohl udělat zajímavěji, mohl se víc rozvést. Takhle to jsou 3*. Maják * - Tahle byla na mě moc... moc dlouhá, nezajímavá, v podstatě se tam skoro nic nedělo... hvězda za tu netradiční animaci. Velkej chlap *- Zvláštní film, který mě zklamal, příběh nikam moc nevedl... bohužel na konec zklamání...(samotný konec je zajímavý, ale celé to vyprávění toho příběhu za nic nestojí) Na draka ** - Krátké, asi minutové příběhy mají někdy zajímavé vyvrcholení. Bohužel, nepobavilo. Jako celek se mi to bude hodnotit divně, sám nevím jak to hodnotit... Asi dám dvě. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda artové animované filmy, ale tohle je na mě zřejmě příliš hluboké. Postavy jsou vlastně všechny dost ošklivé, děj je minimální a atmosféru to během těch 15-20 minut, kolik jednotlivé snímky trvají, nestihne vytvořit žádnou. Nejvíc se mi asi líbil ten poslední snímek s mafiány, jak jezdili kolem Slap (?). ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Príbehy s kvalitným spracovaním, originálnym vizuálom, menej už svojou originalitou a celkom slabé scenárom. Darmo sú tam dobre natočené pekné postavičky, keď stvárajú nezaujímavé hovadiny. Najviac pozerateľny bol asi prvý príbeh s kaktusom, ale aj tam mi hneď napadla Krajina půjčovníčků, ktorá však mala košatý príbeh a silné posostvo. Ostatné som zhliadol dosť nezúčastnene, a tak len dve hviezdy. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama