Reklama

Reklama

Smrtelné historky

Trailer

Obsahy(1)

Smrtelné historky jsou trikový povídkový celovečerní film, který kombinuje hrané akce s 3D a 2D animací, vedenou loutkou a zadní projekcí. Skládá se ze tří příběhů Dědek Kaktusák, Maják, Velkej chlap a tří krátkých blackoutů Na draka. Každá část filmu je vyrobena jinou technologií a je jiného žánru. Dohromady ale spolu příběhy souvisejí jak obsahově, tak formálně. Ve všech povídkách si tvůrci hrají s dvojím měřítkem a s ústředními tématy hrdinství a smrti. Vždy se setkává něco velice malého s něčím velmi velkým (malinkatý rytíř s obřím drakem, mexický prastarý skřítek s člověkem, drobounký Profesor s kravami, dva gangsteři s Velkým Chlapem). A všechna tato setkání končí hrdinskou smrtí malé ústřední postavy. Každý příběh však na hrdinství a smrt nahlíží jinak. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Melios 

všechny recenze uživatele

[SPOILERY!] Nerozvážne spojené tri poviedky, ktoré vyznievajú akoby bola každá spravená za iným účelom. Prvý príbeh je solídna čierno-biela rozprávka o smrti, zatiaľ čo druhý akoby od Shanea Ackera ukradnutý, pojednáva o divných bytostiach žijúcich v lese hovoriacich nezrozumiteľnou rečou a ten posledný zas podáva uskutočniteľnú smrteľnú, tragikomickú historku o najhorších mafiánoch v histórii. Prosto zaujímavý umelecký experiment, ktorý má svoje muchy, no svojich fanúšikov si určite nájde. Ako fanatik do stop-motion animácie odporúčam plným dychom. Jedno z tých podarenejších dielok, čo tuzemská kinematografia uzrela. ( Subjektívne 4* ) 73% a Známka C+ ...Plus za doplnkové historické mini-poviedky. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Príbehy s kvalitným spracovaním, originálnym vizuálom, menej už svojou originalitou a celkom slabé scenárom. Darmo sú tam dobre natočené pekné postavičky, keď stvárajú nezaujímavé hovadiny. Najviac pozerateľny bol asi prvý príbeh s kaktusom, ale aj tam mi hneď napadla Krajina půjčovníčků, ktorá však mala košatý príbeh a silné posostvo. Ostatné som zhliadol dosť nezúčastnene, a tak len dve hviezdy. ()

Reklama

Disease 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsme bývali animátorská velmoc. Jsem rád, že si na to i dnes občas někdo vzpomene. Hodnocení je hlavně za výtvarnou stránku, i když jednotilvé kousky "pásma krátkých filmů" se mi líbily i scénáristicky, jak laskavý Antonio Cacto, psychedelický Maják, tarantinovský Velkej chlap, tak i ntermezza Na draka 1-3. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejlepší jsou krátké příběhy Na draka! Samozřejmě proti Drakovi není šance, to je jasné! Příběhy pro mne měly sestupnopu tendenci, nejvíce se mi líbil Kaktusák. Maják - skvělé ponuré, lehce surrealistické s vynikající výtvarnou stránkou. Nejslabší se mi jevil Velkej chlap, ale zase byl nejvtipnější...Výborná animace, skvělá výtvarná stylizace a báječná hudba.Celkově jsou však příběhy, kromě Draka, v poněkud artové poloze, což zřejmě běžným divákům nesedne... ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

První historka s Budařem krásně smutná, druhá historka úlet, třetí historka prdel po Tarantinovsku (celou dobu jsem si myslel, že jednoho z těch dvou mafiánů dabuje Genzer a druhého Čtvrtníček a on to nebyl ani jeden, shit :-). Ale svojí poetiku mají všechny tři, včetně těch intermezz s drakobijcem. No a samozřejmě ta animace- tleskám, včetně audiovizuálna. Prostě tohle se povedlo, jen víc takovýchto artových radovánek. Co bude teď? Teď? Teď bude tečka, je konec komentáře, Franku... A kurva. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama