Reklama

Reklama

Smrtelné historky

Trailer

Obsahy(1)

Smrtelné historky jsou trikový povídkový celovečerní film, který kombinuje hrané akce s 3D a 2D animací, vedenou loutkou a zadní projekcí. Skládá se ze tří příběhů Dědek Kaktusák, Maják, Velkej chlap a tří krátkých blackoutů Na draka. Každá část filmu je vyrobena jinou technologií a je jiného žánru. Dohromady ale spolu příběhy souvisejí jak obsahově, tak formálně. Ve všech povídkách si tvůrci hrají s dvojím měřítkem a s ústředními tématy hrdinství a smrti. Vždy se setkává něco velice malého s něčím velmi velkým (malinkatý rytíř s obřím drakem, mexický prastarý skřítek s člověkem, drobounký Profesor s kravami, dva gangsteři s Velkým Chlapem). A všechna tato setkání končí hrdinskou smrtí malé ústřední postavy. Každý příběh však na hrdinství a smrt nahlíží jinak. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ať už jsou smrtelné či nesmrtelné, jejich poznávacím znamením je FANTAZIE ve své absolutní podobě - TA fantazie, která vyznává svobodu bez jakýchkoli hranic a omezujících přívlastků ... fantazie, která je věrná toliko sama sobě - a věří si natolik, že se nebojí střetu s pravidly svých imaginárních světů ani se zákonitostmi přízemní reality. Umí být provokativně konfrontační i kajícně smířlivá ("Antonio Cacto") ... upřímně zvídavá i až nezemsky cituplná ("Maják") ... tvrďácky (ne)kompromisní i správně cynická ("Velkej chlap"). Přitom jen tak na okraj ještě stihne osvětlit široké veřejnosti, že hrdinní drakobijci jsou vesměs "Na draka". Zcela zasloužených 5* ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsme bývali animátorská velmoc. Jsem rád, že si na to i dnes občas někdo vzpomene. Hodnocení je hlavně za výtvarnou stránku, i když jednotilvé kousky "pásma krátkých filmů" se mi líbily i scénáristicky, jak laskavý Antonio Cacto, psychedelický Maják, tarantinovský Velkej chlap, tak i ntermezza Na draka 1-3. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Antonio Cacto je sice zajímavý, ale nějak tomu něco scházelo. Ne, barvy to nebyly. Dalo se dívat. 40%. Maják působí zpočátku jako horor. Bohužel se to časem okouká a divák, tedy alespoň já, jsem ztratil pozornost a zájem. Ale přesto dávám 60%. Velkej chlap je trochu hloupý svým příběhem a „jednoduchý“ svým zpracováním. Přesto jsem se několika hláškám nepokrytě zasmál. 40%. A co nyní s tím? 40,60,40, no připočtu k tomu mezihry s drakama, které byly skvělé, a dám 60% celému snímku. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Už hodně dlouho jsem neviděl něco tak... Divného, někdy v dobrém slova smyslu, někdy špatném, jsou tu tři polívky a pár mikropovídek s lovem na draka, které mají společného to, že jsou velmi dobře naanimované - první kombinuje hrané herectví s cgi postavou, druhá je komplet cgi a třetí loutková - mimochodem, jak cgi, obzvlášť nízkorozpočtové, nemám moc rád, tady je skvělé a to i díky šedobílé, tmavé, barevné paletě. první povídka je... No, je to prostě Budař a mexický trpaslík, ´to na popis docela stačí. Druhá je zas příjemně plná emocí (i když si tak úplně nejsem jistý jakých), je citlivá a má chodící ponožky, co mají místo obličeje světelný zdroj. A tu třetí někdo nejspíš napsal, když si do žil napral mnoho chemikálií veselé působnosti a díval se u toho na Tarantina a pojídal sýrové křupky. I když u těch křupek si nejsem jistý. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Povídkový film, který spojují tři historky. Všechny jsou kvalitou alespoň průměrné. Každý má nějakou spojitost se smrtí a nějak těží z černého humoru. Příběhy jsou nicméně kvalitou všechny srovnatelné. Žádná není pětihvězdičková, ve všech mi vadily vykreslené charaktery, které mi přišly ne tak dobře vykreslené, ale animačně a zpracováním bylo vše na jedničku s hvězdičkou. Paradoxně nejzajímavější postavou byl rytíř jdoucí na draka. Toho jsem zbožňoval, protože jsem jeho motivaci naplno rozuměl a ztotožnil se s ní. 70% ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama