Reklama

Reklama

Transformers: Probuzení monster

  • USA Transformers: Rise of the Beasts (více)
Trailer 1

Autoboti a Decepticoni nejsou jedinými Transformery, kteří se mezi námi skrývají. V hlubinách amazonského pralesa už tisícovky let tiše přežívá druh Maximals, který si jako pozemské krytí zvolil zástupce zvířecí říše. Bohužel se v naší sluneční soustavě objevila hrozba, která je původně vyštvala z jejich domoviny – Unicron, nemilosrdný požírač všeho živého. Příběh nových Transformers se odehrává v devadesátkách, v době, kdy Optimus Prime ještě nebyl ten pravý lídr ostřílený četnými bitvami na život a na smrt. Aby dokázal po boku Maximals čelit existenční hrozbě, bude muset nejprve zkrotit své ego a respektovat vůdce „zvířecích botů“, Optima Primala. Transformers se navíc budou muset vypořádat s tím, že se o jejich existenci dozvěděli dva obyčejní smrtelníci, Noah a Elena, oba dost šílení na to, aby jim pomohli v bitvě s mnohem silnějším nepřítelem, i když na to nemají parametry. Přece jen jde o jejich planetu. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (241)

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Začnu výčtem toho, co shledávám naprosto tragické...Scénáristicky mix či kopie předchízích dílů bez nějaké inovace, herci bez špetky sympatií, efekty cca z roku 2000 a vlastně ani noví roboti mě nebavili (asi až na Eagla, Hawka či co to bylo). Spousta keců a motivací o ničem, bez vtipných situací, bez inovativního nápadu. Vzpomínáte, jak ve dvojce nebo trojce nějaký ten kočko robot nasypal do bunkru ty guličky a z nich se stal ten žiletkový robůtek? Jo, tak takové nápady mám na mysli. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pokračování dějově zapomenutelné odnože  s názvem Bumblbee je také rozlučkou s režijním otcem série Michaelem Bayem. Dal sérii hodně a ponechal si už jen produkční dohled. Film pak následně rozhodně nepůsobí tak epicky jako jeho předchozí kousky. Nejslabším na filmu je casting. Herci v hlavních rolích postrádají potřebné charisma. Nečekejte v popřední roli nějakou krásku. Černoška Dominique Fishback mnohým může připadat až nesympatická a nejde si ji oblíbit. Relativně o něco lépe na tom je Anthony Ramos, ale ani on nepatří k typově zapamatovatelným hereckým tvářím. Rozhodlo se, že se pojede na svižnější vlně, což je hlavní přednost filmu. Robotů je příslušný počet, těch zlých i těch hodných, pochopitelně se nekonají velké originální manévry, takže diváky zasytí existenční zánik a tradiční hrozba konce světa. Jsme teprve v počátcích celé ságy, konkrétně v roce 1994, takže Optimus Prime ještě zdaleka nevykazuje své vůdčí schopnosti. Mladá krev se dá na jejich stranu, strhne se bitva a hotovo. Divák znalý přechozích dílů určitě dokáže predikovat následné události. Technicky už v podstatě nešlo co vylepšovat. Novinkou mezi autoboty jsou tzv. zvířecí roboti, co svým designem zabaví. Steven Caple určitě nemá zvládnuté technické finesy svého slovutného režijního předchůdce. Jeho střízlivější přístup, kdy se vynechávají zběsilé kamerové orgie, možná někteří diváci velmi rádi uvítají. Série zažívá celkové zklidnění, ovšem jsou přítomny i prvky stagnace. Jestli autobotům také hrozí existenční filmový zánik, se nedá dost dobře odhadnout. Tenhle kousek rozhodně nepředstavuje žádnou revoluci v rámci své série. Jde o svižný snímek, co si drží svůj zajetý standard. 7/10 ()

Reklama

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný Transformeří film, smutné že jsme na něco takového musel čekat 16 let a snášet ty pubertální Bayovi rádoby vtipné nepřehledné karikatury. Animovanému filmu z roku 86 se to sice stále nevyrovná, nicméně je to společně s filmem Bumblebee (který tomu slouží jako prequel) pěkná fresh věc. Transformeři zde konečně hrají nějakou roli a jsou podstatní, mají i dost více prostoru na plátně (řekl bych že s lidmi se s ním dělí tak na 50%). A hlavně mají konečně nějaký charakter a projevují se, zázrak! Zbytečné lidské kraviny které Bayformers filmy natahovali jsou pryč (např. vojákův perfektní den, dobrodružství ve škole se sfetovanou matkou, balení holky na pláži). Zde máme dva hlavní lidské hrdiny, kteří jsou podstatní pro děj a zároveň i přínosní pro Aurobotí misi. Roboti jsou moc velcí a nemůžou tam? Pošlou lidi. Zároveň se tu tvůrce zaměřuje na vývoj postavy hlavního lidského hrdiny Noaha a Optima Prima, kteří se oba musí naučit starat i o ostatní a ne jen o svojí vlastní rodinu. Celková chemie mezi Noahem a Autobotem Miragem je dobře vykreslena a směle může konkurovat i Bumblebeemu s Charlie. Hudba též parádní, kooperace nového skladatele s Jablonskym funguje a ani hiphop není rušivý element, naopak 90tkový Brooklin dobře podkresluje. Steve Caple Jr. je možná na poli akčních cgi scén začátečník, ale zvládl to daleko lépe než ostřílený Michael Bay. Souboje a choreografie jsou přehledné a dinamické, transformace robotů též. Konečně je tu plno záběrů na celé transformujici se roboty, ne podobné Bayovi záběry kdy se kamera přiblíží zblízka, aby byli vidět jak se tam někde uvnitř točí kolečka a pak se oddálí na již složeného robota. Myslím že dosti tomu pomohl i onen faktor že samotní Transformeři jsou designy trošku jednodušší a ne tolik překombinovaní. Humor je sice stále přítomen, ale není tak přepalený, člověk nemá pocit že by koukat na pubertální film ve stylu Prciček. Hlavní záporak Scourge je velice dobře pojatý, má též svůj vlastní charakter (zázrak) a společně s jeho Terrorcony z něj de opravdu strach a respekt, který si dokáže na plátně několikrát obhájit. Za mě velká spokojenost po všech stranách a myslím že Bayformers mi opravdu chybět nebudou. Prakticky už nemám ani důvod si je někdy zpětně pouštět. Vystačím si s Bumblebee a Rise of the Beasts. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako správne podotkol Arsenal83 film pokazilo nielen otrasné obsadenie a úbohá grafika ale aj úplne zbytočné rasistické poznámky a narážky doplnené silnou sebavedomou ženou, ktorá musí chlapovi povedať aby pri tlačení poklopu na krypte konečne zatlačil. Nuž keď dnešné mladé slečny majú 100 kíl a zadky širšie ako boxeri ramená jasné že ich vykresľuje liberálna korektná spoločnosť ako silné kým ich chlapčenský kamaráti majú občas aj neskutočných hádam 35 kilogramov, aj to iba vďaka čažkým teniskám a ponožkám natiahnutým nad kolená... :-D. Brooklyn bounce pokazila už aj tak slabučký film s úbohým scénarom, jojo kradni ní ga veď neplatíš odvody do zdravotnej poisťovne, na to sa narodili iba biele prasce :-D. Ako strašne sa snažia podsúvať ľuďom svoje názory a my ich máme tak strašne v pitchi, až mi ušetrili cca 50 eur za 3 filmy s občerstvením (TF, Flash, Strážcovia galaxie 3) na ktoré by som za menej korektných čias pravdepodobne do kina zašiel. A to ešte možno dnes zmáknem aj Indyho krížovú výpravu, dúfam ťe aspoň jeho neseklo v hákových krížoch a nebude z neho napol arab napol kôň...inak nielen tržby v českých kinách ale aj tie celosvetové sú jednoznačným dôkazom toho akou úspešnou sériou sa transformers stávajú, predsa len cieľovka vo veku u13 nepredstavuje zrovna najv§čšiu kúpnu silu na planéte .-D. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám 41 a pozerať sa na takéto blbosti by ma asi až urazilo, nebyť nostalgie, keďže si dobre pamätám na moje detstvo v 9O. rokoch, keď som sa hrával s G.I. Joe a rodičia mi kupovali komiksy/hračky Transformers. Asi je dobre, že od toho dal ruky preč Bay, ale pravdupovediac ani bez neho na režisérskej stoličke to nie je o veľa lepšie. Triky ma nebavili, akčné scény nudili a scenár, no, to je asi silné slovo nazývať to scenárom, aj keď áno, samozrejme to BOL scenár... ale aký??? Nie dobrý. Zatiaľ katastrofa. A nezmyslená viac ako dvojhodinová dĺžka tomu na kráse taktiež nepridá. Mnohé veci ma ale naopak potešili, takže napokon to azda je „až“ na 3*. Páčili sa mi civilnejšie (ľudské) postavy, Peru, zvierací roboti, i koncovka, z ktorej by mohol byť fajnový crossover. Naopak, palec dole za prakticky nulovo vystihnutú deväťdesiatkovú atmosféru (až na pár detailov to vyzerá ako film zo súčasnosti). ()

Galerie (74)

Zajímavosti (26)

  • Počas natáčania v Peru jedno peruánske dieťa ukázalo svoje kresby Transformerov režisérovi Stevenovi Capleovi Jr. a ten ho za odmenu pozval na premiéru filmu a zaplatil za renováciu strechy jeho školy. (Arsenal83)
  • Nárazník Scourgeho je zdoben odznaky, které získal od svých zabitých nepřátel. Odznaky pocházejí z různých frakcí ze světa Transformers: Autobot, Decepticon, Maximal, Predacon, Mercenary, Terrorcon a Wrecker. (mikki089)
  • V dřívějších verzích filmu se více odkazovalo na události z filmu Bumblebee (2018), včetně scény, kde Bumblebee ukazuje Primeovi fotografii, kterou nosí sebou a na které je zachycen spolu s Charlie Watson (Hailee Steinfeld), aby zdůraznil svou víru v to, že lidé jsou dobří. (mikki089)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama