Reklama

Reklama

Inside

Trailer 1

Tehotná mladá vdova (Rachel Nichols) stratila počas autonehody manžela a prišla čiastočne o sluch. Počas vianočnej noci musí čeliť vo svojom dome zúrivým útokom tajomnej neznámej ženy, ktorá je zjavne posadnutá jej ešte nenarodeným dieťaťom. (Karamanlis)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (17)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pro někoho, kdo nezná originál, to může být oukej, ale jinak je to vlastně jen taková light verze francouzské řezničiny, která postrádá moment překvapení. Je sice pravda, že Vivas si jde asi tak po hodině vlastní cestou, ale vzhledem k samotnému závěru si nejsem tak úplně jist, jestli je to správně. Herecky bavila Rachel Nichols, ale co se hlavní záporačky týče, tak i když Laura Harring není špatná herečka, děsivé Béatrice Dalle nemohla ani náhodou konkurovat. 40% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to bude fail. A nepochopím, načo to vzniká. Keď chcem natočiť remake jedného z najlepších moderných hororov všetkých čias, ktorý vynikal predovšetkým v gore, a to dotyčné gore plánujem takmer úplne vynechať, príp. ho zjemniť o 90%, tak načo to točiť, že. Na rozdiel od debilného remaku Martyrs to bolo aspoň trochu napínavé a aspoň to neuráža, ale ak to porovnám s originálom, je to skôr úsmevné. Hlavná hrdinka vcelku fajn, ale prečo vybrali takú nevýraznú záporáčku? Na rozdiel od Béatrice Dalle, ktorá bola odporná už na prvý pohľad. Záverečná tretina si už ide vlastnou cestou, takže nie je to len bezduché okopírovanie originálu, čo sa dá pokladať aspoň za malé plus. Prípadne, možno niekto ocení, že mŕtvi policajti neožívajú (ak teda pôjde niekomu o logiku toho celého). Že mohla tá krásavica tú mrchu umlátiť a nespravila to, je už druhá vec. Rovnako pochybujem, že rozuzlenie niekoho psychicky dorazí. Takže podľa očakávania zbytočnosť, ktorá ma výnimočne nenasrala. ()

Reklama

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Není to taková mizérie jako US remake Martyrs, ale svému francouzskému originálu to sahá řekněme... po kolena. Takovouhle soft verzi bych čekal spíš od Amíků, ze Španělska mohla dorazit větší divočina, zvlášť když je jedním ze scénáristů Jaume Balagueró (REC, Zatímco spíš). Samo za sebe je to snesitelný průměrný thriller, ale pokud už znáte vynikající originál, je to naprostá zbytečnost. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem dal kdysi 5 hvězd a hodně se mě líbila nicméně ani tento remake není k zahození. Bohužel to kazí konec příjde mě blbé, že ženská co přežije chrstnutí horké vody do ksichtu, náraz autem do sloupu. píchnutí jakéhosi léku do ruky a2 rány do hlavy foťákem umře takovým blbým způsobem. Někomu to možná příjde originální (chtěla tak moc to dítě, že obětovala svůj život za jeho), ale mě to příjde jako blbost. Jinak vraždy povedené. Optimálně je to mezi 3 a 4 nicméně dám 4 jelikož po hodně dlouhé době to je kvalitní španělský horor a povedený remake. P.s. Po tom co všechno ta ženská prožila by nejspíše potratila (už tu nehodu by to děcko nepřežilo ani omylem) nicméně to jsou výtky i k originálu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Drzá, takřka svatokrádežná zpotvořenina velkolepě deviantního a temného francouzského originálu. Španělský rejža v drobnostech přeonačil scénář, zaoblil mu hrany a celou atmošku zprznil natolik prasáckým způsobem, aby byl jeho výplod stravitelný pro většinového amerického diváka. A totálně překopal závěr v takovém stylu, ze kterého se mi až zvedl pajšl. Syrovou, nezdravou a temnou úchylárnu nahradil sterilní, šablonovitý, středoproudový blivajz. Je zajímavé dát si oba dva filmy po sobě, pak ještě víc vynikne třeba fakt, jak banálně vstřícná je od samého začátku komunikace s divákem v americké variantě na rozdíl od tajemného, 'introvertního', málo sdílného originálu. Nebo že Sarah je blonďatá komunikativní sangvinická ovečka namísto temné mlčenlivé sfingy a namísto černé kočky vlastní odpudivého gaučového čokla (už tenhle fakt hovoří za mnohé). Harringové Madeleine je tuctová americká panička, které její vražednou psychopatku ani na chvíli nevěříte, na rozdíl od psychopatky v podání démonické Béatrice Dalle. A pak už to zmiňované finále... Eh. Neznat originál, uvažoval bych možná chvílemi i o čtvrté a po závěru dal zklamané tři. Ale tenhle film je tak naprosto zbytečný, až je mi z toho smutno. ()

Galerie (124)

Reklama

Reklama