Reklama

Reklama

Pikovaja dama: Čjornyj obrjad

  • Rusko Пиковая дама: Чёрный обряд (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Partia mladistvých sa počas dlhého zimného večera rozhodne vyskúšať privolanie ducha nazývaného Piková kráľovná, ktorého možno vyvolať prostredníctvom zrkadla. Po uskutočnení tejto akcie zistia, že sa zrejme jedná len o vymyslenú historku. Keď však začnú postupne účastníci vyvolávania za záhadných okolností zomierať, vyjde najavo, že prostredníctvom zrkadla sa do nášho sveta dostala nezastaviteľná temná sila, ktorá nenechá na pokoji nikoho, kto sa s ňou opováži zahrávať. Pred rodičmi detí, ktoré toto zlo vyvolali, tak stojí náročná úloha, pretože oni sú jediní, kto môže deti zachrániť. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (36)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ať je můj postoj k Rusku, jaký je, tak je pevně dán a nehodlám na něm nic měnit. Nicméně filmy beru jako druh umění a umění člověk nemůže nenávidět, ať je z jakékoliv země. Takže moje hodnocení, berte jako férové, nechci se tím nikomu zavděčit či tak. Tak to k předmluvě teď k filmu. První polovina je super, atmosféra funguje, jednak tomu vypomáhá všude přítomný smog a sníh, který vypomáhá navodit děsivou atmosféru. A druhé úmrtí je značně povedené, ale od druhé poloviny, to značně poleví a v podstatě je to do konce docela nuda. Navíc film trpí klasickými syndromy, mohl bych je tady vypsat, ale v posledních dnech, sem to dělal u každého filmu. Prostě bafací lekačky, kdy bubák je vidět na vteřinu, levitující lidi, atd atd no znáte to. Plus sem čekal víc mrtvol a taky drsnější vyřizování. Je to škoda, jelikož trailer namlsal, na solidní podívanou ,ale takhle další průměr. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Piková dáma je tady a překvapivě to není fňuk drama z okraje společnosti ruských puberťáků závislých na fetu.Problém Pikové dámy není ani tak v tom, že naprosto přesně vykradá horory Zrcadla, Krvavou Mary, V zajetí démonů a další hromadu amerických podobně laděných filmů, protože režisér Podgajevskij nejen že má notně nakoukáno, ale umí točit a to se v dnešní době nepovedených a nudných braků v hororovém žánru docela počítá, atmosféra je místy skvělá, lekačky slušné a dáma je opravdu povedená a děsivá, jenže problém je prostě ruský jazyk.Herci ne, ti sou vybraní dobře, i když ty puberťáci byli jak nastrčený režimem prezidenta Putina, takový ten spořádaný Sovětský mladý člověk....ehm.Bohužel ale není film nadabovaný do angličtiny a to je sakra průser.Ruština je prostě příšerný jazyk a pokaždý, když šlo do tuhýho a oni tam začali charašovat, spasíbovat a Smirnhofovat museli sme se prostě občas nahlas smát.Rozhodně ale nebudu snižovat kvalitu filmu jen kvůli tomu, že se mi příčí jejich jazyk.Piková dáma je slušný béčko, který neohromí vůbec ničím a jede se vyšlapanou a vykradenou cestu, ale fanouška hororu určitě potěší a za jedno podívání stojí, navíc z té matky asi každému stojí.50%. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle rozhodně zklamání. Nemá cenu tady dál pitvat z čeho tenhle film čerpal inspiraci, To už tu udělali hororový kolegové a jen bych se opakoval. Ze začátku mě film docela rychle vtáhl do děje, ale postupem času tomu jaksi začala docházet šťáva a tím pádem mě to pomalu, ale jistě začalo taky nudit. Navíc fínale filmu je taky otřesný. Mám z toho pocit jak když pejsek s kočičkou dělali dort. Všehochuť ale výsledek nevalnej ( ikdyž u nich se to nedalo ani žrát, ale tohle je alespoň koukatelný ). Ale abych jenom nekritizoval. Herci si odehráli co měli, kamera good a musím uznat, že místy to mělo fakt hustou atmosféru, které hodně pomáhala skvělá hudba a zvuky. Lepší 2 hvězdy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Piková dáma je démonický prízrak vražedkyne detí. Možno ho vyvolať jednoduchým rituálom. Stačí červeným rúžom nakresliť na zrkadlo dvere a schodisko, vziať do rúk zapálenú sviečku a trikrát zopakovať výzvu: "Piková dáma, príď". Ozvú sa kroky, škripot, a potom sa obaví v zrkadle žena v čiernych šatách. Zo začiatku sa moc toho nedeje, len občas možno zazrieť jej odraz v lesklých predmetoch. Keď však svojim vzývateľom začne strihať vlasy, niet už pre nich záchrany. Piková dáma ich pripraví o život a i o dušu. Štyria ruskí teenageri sa odhodlali vyskúšať rituál na jej privolanie. Tento svoj nerozvážny čin trpko oľutovali. Snímok "Piková dáma: Čierny obrad" (Пиковая дама: Чёрный обряд) natočil v roku 2015 režisér Svjatoslav Podgajevskij. Je to tretí film, ktorý som od neho videl. A i teraz je to za štyri hviezdičky. Mne óčeň nráviaťsia tie jeho horrory. **** ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Netrvalo dlouho, abych pochopil, že jde jen o ruskou variaci na americké horory s podobnou tématikou, a už před polovinou filmu jsem byl rozhodnut pro maximálně dva kousky. Tvůrcům se ale podařilo vybudovat celkem slušnou atmosféru (i když si nejsem jistý, jestli k tomu došlo díky jejich schopnostem, nebo za to mohla spíše děsivá bezútěšnost ruských paneláků- viz. Durak), a přestože byl děj místy až zoufale předvídatelný, nuda to pro mě nebyla. 3*- ()

Galerie (72)

Reklama

Reklama