Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

HAL 

všechny recenze uživatele

Film ujde, pro předškolní děti řekl bych velice dobré - potěšilo že to nesklouzlo do trapné modernizace a je to stylem tedy pořád stejné, tedy dnes příjemně retro. A že to není ani moc agitka, pár diskutabilních podprahových sdělení pro děti tam je (aka "recyklace za každou cenu je dobrá", "zlaté české ručičky jsou dobré"), ale není to žádné nasílu vymývání mozků. Což obojí jsou věci, které dnes v českých filmech pro děti tak dobře obvykle nedopadají. Spíš je problém celková koncepce filmu - je to prostě náhodný sled večerníčkových scének. Což až se rozseká, a bude pouštět dětem po jednom před spaním, tak to bude fajn, většina scének je zábavná, ale takto dohromady v hodinu a půl dlouhém celku je to prostě poněkud ubíjející a nudné. 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $296,000▐ dvojica kutilov Pat & Mat boduje aj v celovečernom filme a všetko tu je na správnom mieste presne tak ako má byť, všetko riešia najzložitejšie ako sa len dá, vydarené spoty - krátke filmy vo filme, ktoré majú stále svoje čaro a uletenosť v danej nekonvenčnej nápaditosti /videl v kine: 75%/ ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Bohužel jde jen o jednotlivé díly docela neuměle poslepované a nemá to žádný společný děj. Jednotlivé díly jsou ovšem stále stejně skvělé a vtipné, jako ty původní. I když Pat a Mat modernizují (dron, apod.), tak je to stále stejně super. Přesto musím dát o hvězdu méně za chabou snahu vytáhnout z lidí peníze jen tím, že tvůrci slepí několik dílů a pošlou to do kin. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Popravde to bolo sklamanie. Na základe názvu som totižto očakával, že uvidím takpovediac niečo nové, že uvidím 2 obľúbené postavičky v 60 - 70 minútovom príbehu, ktorý bude mať svoju pointu a zrejme aj súvislý dej. Nekonalo sa to. Toto nie je Pat a Mat vo filme a názov je úplne zavádzajúci. Jedná sa o zlepeninu 9 možno 10 klasických, ale predtým nevidených situácií. Originálna hudba, rovnako ako pri posledných seriálových častiach sa nekonala. Aj keď to bolo nové, po celú dobu som mal dojem, že sa dívam na stokrát videné. Dal by som len jednu hviezdu, ale beriem do úvahy aj fakt, že sa to páčilo môjmu 5 ročnému synovi, i keď myslím, že aj jeho názor bol silne ovplyvnený popcornom, supermanovským pohárom, ľadovou drťou a tak ďalej :). Sklamanie. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Proč to dělat jednoduše, když si mohu zbořit půlku domu. Zpracování zůstalo při starém, systém řešení problému taky, je to klasický Pat a Mat. Když už slaví 40 let a je z toho film, tak nemuselo jít pouze o slepenec 10ti dílů za sebou, které na sebe navíc nikterak nenavazují. V jednom díle si zdemolují skříň a v dalším už je zase zpět. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)
  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)
  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)

Reklama

Reklama