Reklama

Reklama

Renegáti

  • Česko Renegáti: Mise cti (více)
Trailer 3

Když jste členem speciálního komanda mariňáků, každá operace je životu nebezpečnou misí do neznáma. Právě takovou je i akce, do které se ve válkou zdecimované Bosně vydává skupina pěti renegátů, aby ze dna jezera vyzvedla nacistický zlatý poklad v hodnotě několika stovek milionů dolarů. Vše musí stihnout během deseti hodin, protože jejich nepřátelé jsou jim na stopě... (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (87)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Bez jakéhokoliv očekávání jsem se do snímku Renegáti pustil. Úvod jak z Expendables a lovení pokladů, jak z Tomb Raidera. Herecky slušné, ale dialogy byly doslova na facku. Příběh ač tuctový, tak mě bavil, ale těch logických děr bylo ve finále opravdu hodně. Film působí jak román, než film z vojenského prostředí. Ukažte mi velitele, který by rozdával zlato, jako odměnu a výplatní pásku. A už vidím, jak by z vojenské základny zmizelo vybavení a Černý jestřáb bez povšimnutí. No zpět k filmu. Akční pojetí pomsty, je hned v základu odsunuto na vedlejší kolej a příběh se věnuje ztracenému pokladu. Fór je v tom, že příběh, který se rozjede v prologu, tak je vlastně pro pointu zbytečný. Samotný děj s pokladem si vystačí, i když přiznejme se - je to béčkové až to bolí. Když bych si nechal mozek na pohovce vedle sebe, tak stejně bude tohle pro mě podprůměrný film, který zabaví leda v sobotu dopoledne. Protože až v sobotu večer se pouštějí skutečné filmy. (38 %) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Z pera Luca Bessona sme boli zvyknutý na podstatne lepšie akčné filmy. V poslednej dobe servíruje akciu bez pointy a bez nápadu ale na druhú stranu veľmi dobre pozerateľnú. Výnimkou nie je ani tento film. Spojiť armádu a hľadanie pokladu do jedného filmu je zaujímavé. Chýba mi tam ale nijaký zvrat. Od začiatku filmu vieme, kto je zlý, kto je dobrý a čo sa bude robiť. Akcia bola solídna a aj na herecké osadenstvo sa dobre pozeralo to ale v dnešnej dobe nestačí aby sa film dostal z vôd priemernosti hlavne ak do neho nalejete 66 melónov a očakávate aspoň aký taký zisk. Ak sa film o chvíľu dostane do telky nájde si určite svojich fanúšikov ale pre mňa sa jedná o priemer v danom žánri. 55% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Průměrně odvedený film s dobrodružnými tendencemi, operující s těžce archaickým námětem. No dobrá, výlov zlatých cihel z dob fašistické okupace ze dna balkánského jezera charitativně smýšlejícími americkými mariňáky, co jsou na misi v Sarajevu sužovaném válkou, by v dobách osmdesátkových "Soubojů o poklad Yankee Zephyru" bez větších problémů obstál. Od té doby ovšem filmová řeč dostála podstatných změn, takže nechápu Luca Bessona, že se obtěžoval psát a produkovat obstarožní scénář, který v kinech neměl co pohledávat. Z akčního hlediska to extra nešlape, dohromady je zde jen pár akčních pasáží, svižný akční úvod je tím nejlepším, pak to uvadalo, závěr obstaralo nevzrušivé dolování pokladu ze dna jezera. Představoval bych si, že to finálně bude gradovat, skoro jsem ale u toho usnul. Chorvatské lokace, kde se převážně natáčelo, jsou značně neatraktivní. Obří pitominou je samotné vojenské speciální komando, které působí dojmem, že je na dovolené, nikoliv ve válečném stavu. Sullivan Stapleton a spol. by měl i určité tendence hrát, jenže celá pětičlenná parta se neblýskne žádnými charakterovými odlišnostmi, jeden jsou jak druhý, s výjimkou jednoho z nich, který píchá s místní vyznavačkou (nevýrazná Sylvia Hoeks) záchrany národního dědictví, takže celé složité plánování vyzvednutí pokladu konají nezištně hlavně pro ni. Dojemný závěr by aspiroval na cenu za lidskost. A to jsou zde ještě frekventované vsuvky velitele J.K.Simmonse (ten prostě hrát umí), který umí vojáky zpražit (pohledem), ovšem disciplína a řád přinesou kýžené ovoce. Milujete-li pokrmy chorvatské kuchyně, jezdíte tam rok co rok na dovolenou, přijde vám k chuti i tvůrčí spojení Luc Besson a režisér Steven Quale, z něhož nevzešla taková t(ř)e(s)kutá zábava, jakou bych očekával. 5/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet EUR66,190,000Tržby USA Tržby Celosvetovo $2,470,000▐ Steven Quale nevychádza zo svojho tieňa a opäť ponúka rutinu aj keď v pohode konzumnú, bez väčších nárokov. V pohode sa to dá zniesť, tento dobrodružný film o lovení pokladu. Besson bol odvážny že nalial do takéhoto projektu také peniaze. /60%/ ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, kdyby ve filmu hrál v jednom týmu dejme tomu Statham, Reno, Pitt a třeba Owen, dopadlo hodnocení zřejmě daleko lépe! Nicméně je to postavený na neznámých ksichtech a mě se úplně bohužel nepodařilo tolik tomuto mančaftu fandit. Žádnej z těch borců mě nebyl sympatickej... Faktem je zase to, že akce byla slušivá a byl tam znát rukopis mýho oblíbence Bessona. Průměrný béčko za 60% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Při úvodním útěku použijí k útěku tank T-72. Posádka tanku je velitel, střelec a řidič, tedy tři osoby a v žádném případě se do útrob nevejde 6 osob, jak je ukázáno ve filmu. (Maulincio)
  • Natáčení probíhalo v Ogulini, Karlovaci, Lokve, Humu, Záhřebu (Chorvatsko) a na Maltě. (ČSFD)

Reklama

Reklama