Reklama

Reklama

Renegáti

  • Česko Renegáti: Mise cti (více)
Trailer 1

Když jste členem speciálního komanda mariňáků, každá operace je životu nebezpečnou misí do neznáma. Právě takovou je i akce, do které se ve válkou zdecimované Bosně vydává skupina pěti renegátů, aby ze dna jezera vyzvedla nacistický zlatý poklad v hodnotě několika stovek milionů dolarů. Vše musí stihnout během deseti hodin, protože jejich nepřátelé jsou jim na stopě... (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (87)

kingik 

všechny recenze uživatele

Průměrně odvedený film s dobrodružnými tendencemi, operující s těžce archaickým námětem. No dobrá, výlov zlatých cihel z dob fašistické okupace ze dna balkánského jezera charitativně smýšlejícími americkými mariňáky, co jsou na misi v Sarajevu sužovaném válkou, by v dobách osmdesátkových "Soubojů o poklad Yankee Zephyru" bez větších problémů obstál. Od té doby ovšem filmová řeč dostála podstatných změn, takže nechápu Luca Bessona, že se obtěžoval psát a produkovat obstarožní scénář, který v kinech neměl co pohledávat. Z akčního hlediska to extra nešlape, dohromady je zde jen pár akčních pasáží, svižný akční úvod je tím nejlepším, pak to uvadalo, závěr obstaralo nevzrušivé dolování pokladu ze dna jezera. Představoval bych si, že to finálně bude gradovat, skoro jsem ale u toho usnul. Chorvatské lokace, kde se převážně natáčelo, jsou značně neatraktivní. Obří pitominou je samotné vojenské speciální komando, které působí dojmem, že je na dovolené, nikoliv ve válečném stavu. Sullivan Stapleton a spol. by měl i určité tendence hrát, jenže celá pětičlenná parta se neblýskne žádnými charakterovými odlišnostmi, jeden jsou jak druhý, s výjimkou jednoho z nich, který píchá s místní vyznavačkou (nevýrazná Sylvia Hoeks) záchrany národního dědictví, takže celé složité plánování vyzvednutí pokladu konají nezištně hlavně pro ni. Dojemný závěr by aspiroval na cenu za lidskost. A to jsou zde ještě frekventované vsuvky velitele J.K.Simmonse (ten prostě hrát umí), který umí vojáky zpražit (pohledem), ovšem disciplína a řád přinesou kýžené ovoce. Milujete-li pokrmy chorvatské kuchyně, jezdíte tam rok co rok na dovolenou, přijde vám k chuti i tvůrčí spojení Luc Besson a režisér Steven Quale, z něhož nevzešla taková t(ř)e(s)kutá zábava, jakou bych očekával. 5/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten umí lítat se vším. Se Stallionem, s Dragonem, s Apachem. Kdybys přidělal vrtuli k Pamele Andersonový, tak by s ní odletěl." Je blbý vyčítat akčnímu béčku málo akce, ale já to udělám. Ne proto, že by mi to dělalo radost, ale protože střílení ve tmě za akci nepovažuju. Nicméně úvodní únos byl docela slušnej, technický plány vyzvednutí zlata ze dna mě zaujaly a velitel Levine byl borec. Takoví mají velet ozbrojenejm složkám. Týpkové, kteří svý podřízený dle řádů nejdřív brutálně seřvou a pak se za ně nekompromisně postaví. Škoda, že se vyskytujou jenom ve filmech a ve skutečným životě jejich místa obsadili alibističtí přizdisráči. Čest výjimkám. Jednu jsem zažil. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Během války v Bosně se rozhodne skupinka amerických mariňáků pomoci místní dívce najít nacistický poklad, který by pomohl jak její zemi, tak jim samotným. A na paty jim šlape jak nadřízený, tak nepřátelský důstojník. Poctivé vojenské dobrodrůžo, které se zase nebere tak úplně vážně, takže se tu najde parádně přepálená tanková honička či souboj vrtulníku se stíhačkou. Něco do sebe má i pokladová historka, které bych dal trochu víc prostoru, ale i takhle byla fajn. Jediné, co mi trochu vadilo, bylo vyzvednutí pokladu, které trvalo na můj vkus příliš dlouho a dalo se natočit dynamičtěji. Ale i to se dalo přežít. Herci úplně v pohodě, ačkoliv kdo se těší na Simmonse v nějaké ústřední roli, tak si příliš neužije, ale i to, co tu předvedl, stačilo. Bavil jsem se. 70% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak roztomile "old school" film jsem už dlouho neviděl. To jestli je to nepravděpodobná blbina rozebírat nebudu, důležité je to, jestli film servíruje to co bych rád viděl - a servíruje. A je tam úplně všechno! Druhá světová válka, honička v tanku, honba za pokladem, letecké souboje, pouliční rvačky... Naprostá paráda. A vůbec to nevypadá blbě. Je to jako mix několika filmů co mám rád dohromady. Osobně jsem tedy film sledoval s přiblblým úsměvem na tváři a každou lacinou a obehranou dějovou linku prostě jen bral jako kousek skládačky, kterou si autoři vypůjčili někde jinde - v jiném filmu který mám rád. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Luc Besson se podíval na několik starších filmů a napsal scénář. A tady došlo k několika chybám. Děj není nijak originální a jeho zpracování je (navzdory k hloubce jezera 50 m) docela suché. Žádné známější tváře, kromě neakční postavy velitele – J.K.Simmons. Všichni „renegáti“ jsou v pohodě a neustále vtipkují. Že jde o béčko bylo jasné předem, ale i béčko může být nářez. Tady to byl jen zářez do pažby bez dalšího vyvrcholení. 50%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Při úvodním útěku použijí k útěku tank T-72. Posádka tanku je velitel, střelec a řidič, tedy tři osoby a v žádném případě se do útrob nevejde 6 osob, jak je ukázáno ve filmu. (Maulincio)
  • Natáčení probíhalo v Ogulini, Karlovaci, Lokve, Humu, Záhřebu (Chorvatsko) a na Maltě. (ČSFD)

Reklama

Reklama