Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Ludvík Otomar Karel XII. zrozený Vznešený je velmi spjatý se svou milující maminkou, královnou Ludmilou. Jenže Ludvík je princ už poněkud přerostlý, je mu 39 let. Bojí se skoro všeho, do ženění se nežene a většinu života se poflakuje po přepychovém zámku a přilehlých oborách. Moudrý král Radomil mu proto připraví nečekaný dárek – princ se jednoho rána probudí v lese v obyčejných šatech a v doprovodu drsného rytíře Hudrovala se má vydat do světa, aby poznal, co je život a snad konečně dospěl. Na velké dobrodružné cestě ho čekají věci, o kterých zatím jen četl v knihách. Potká mocného čaroděje, zlé čarodějnice, ducha i samotnou paní Smrt... a možná najde i lásku svého života. Co na to všechno řekne maminka? A bude spokojený otec král? (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (327)

Lyli 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, když si pustíš v tv pohádku, která podle popisu bude zábavná a zasměješ se….a ta chvíle, kdy zjistíš, že to je existenciální pouť přerostlého panice. Víte, kvůli tomuhle se nemusím dívat na tv, naprosto stačí mrknout na seznamku, pánové. Sranec a další důkaz, že některé sny by měly zůstat jen v éteru. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tema dospivani a vyporadani se s vlastnim strachem. Najdete tu dobrodruzstvi, pouceni, strach a romantiku. Pribeh se bude jiste libit dospelym i detem. Neni to ale klasicka pohadka, jakou by v kine cekala rodina s detmi. Budar hraje zhyckaneho kralovskeho synka, kteremu se nechce z tomu. A zaroven se sam reziruje. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Keby to nebol princ, tak je to bežný 39-ročný občan, ktorý býva so svojou mamičkou. Nepripomína vám to niečo? Ako rozprávka je celý príbeh dosť netradičný, lavíruje na hrane viacerých žánrov a musím priznať, že ma dosť bavili. Symbolika života a smrti, postava obesenca, ktorý sa bojí smrti, posvätný dub hovoriaci hlasom Josefa Kemra (v čase natáčania už nebol medzi nami), v pozadí hrajú tóny vážnej hudby. Cítila som podobnú atmosféru ako napr. v Bergmanovej „Siedmej pečati“. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na východnom Slovensku budar znamená záchod a preto som spozornel, že taký jeden budař je režisér, autor hudby, scenárista aj hlavný herec. A malo to smerovanie naozaj také latrínové, pretože rozprávka je temná, pre deti až strašidelná v niektorých momentoch. A nielen príbehom, efektami, ale už len samotným princom, lebo pri všetkej úcte ak Budař zo seba chcel urobiť 39-ročného princa za zenitom, tak vizuálne pripomínal skôr päťdesiatnika chorého jak vrana. A 39-ročný princ ani nedáva zmysel, to už všetci boli v stredoveku chcípli od alkoholu, sexu alebo len tak od hobbystického sekania mečom do tela, lebo telka nebola, tak sa nudili. Takže štvorjedinný Budař by sa mal nabudúce uskromniť, skúsiť niečo veselšieho, ale najlepšie len na jednej pozícii. Najlepšie hudobnej, aby ho vidieť nebolo. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu Jana Budaře natočit netradiční českou pohádku. Nebýt velmi nudné střední části filmu, bylo by to za plné hodnocení. Protože je to fakt zajímavý a hlavně zcela neotřelý příběh, výborné filmové zpracování, výtečná kamera, velmi slušné herecké projevy a dobrá hudba. Mohlo to být trochu kratší a střihač se toho nemusel tolik bát, ale tohle je opravdu podařená pohádka, i když hlavně pro dospělé. Malé děti k tomu rozhodně nepouštějte. PS: pohádka, ve které hlavního hrdinu (prince) zatlučou do rakve, prostě nemůže být špatný :-) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Když se Ludvíkovi (Jan Budař) v lese zjeví otec a matka na trůnech, v jednu chvíli je vidět špatně vymazaný efekt zeleného plátna, který lehce „vyžírá“ královnin trůn. (JT19)
  • Natáčení mělo začít už v roce 2016, ale pohádka nedostala grant a Budařovi se nepodařilo sehnat sponzory. (Duoscop)
  • Premiérové uvedení pohádky na televizní stanici ČT1 sledovalo 1,26 milionu diváků starších 15 let. Jednalo se tak o nejsledovanější pořad sobotního večera a také celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama