Reklama

Reklama

Obsahy(1)

The Thinning se odehrává v post-apokalyptickém světě. Země je přelidněná, a proto jednotlivé státy musely přijít s opatřením regulace populace. Spojené státy americké zavedly unifikované testy pro studenty základních a středních škol. Kdokoliv test nesplní, je eliminován. Dva ze studentů (Logan Paul a Peyton List) texaské střední školy ovšem zjistí, že s výsledky testu je nespravedlivě manipulováno. Otevřou tím dveře daleko větší konspiraci a musí bojovat proti systému, aby podvod dokázali zveřejnit a zachránit sebe i své spolužáky. (tessincolor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

beba789 

všechny recenze uživatele

Až do poslední minuty jsem měl s hodnocením jasno. Dám čtyři hvězdy. Jenže pak přišlo ono "šokující finále", které totálně pohřbilo smysl celého filmu. Ano, celá myšlenka, že by někdo "vraždil" děti podle toho, jak napíší test, je šílená, ale stejně tak je i Očista. Škoda jen toho konce. Slabší tři. 55%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nebudem klamať. Ja som si "The Thinning" celkom užil. Nemôžem povedať, že by išlo o nejako super výnimočný film. Vieme odhadnúť čo sa stane, záver predpokladáme a plus všetko ostatné čo sa odohráva vo všetkých filmoch, ktoré majú túto story. Väčšinou. Je to predvídateľné, je to staré, plné klišé a všetkého čo kritizujem aj na všetkých ostatných tínedžerských filmoch. Čo to však má v porovnaní s ostatnými filmami ako plusy je celkom dobre využitý koncept. Chceme vedieť ako to dopadne, postavy sa sledujú celkom príjemne, má to dobré momentky a najmä má film dobrý spád. Nesústredí sa na zbytočné odbočky, je sústredený na to, čo chce povedať a v tomto to funguje. Je tu jedna vec, ktorú film nevysvetlí, ale nakoľko by to bol veľký spoiler, nebudem o tom hovoriť. Ale na konci si tú otázku položíte tiež. Herecké výkony sú okey, Payton List a Logan Paul majú schopnú chémiu a ako som povedal, chcel som vedieť kam to nakoniec celé dospeje. A to sa mi až tak často pri týchto filmoch nestáva. Dokonca som aj zvedavý na jeho sequel. Možno nám dá odpovede na nejaké otázky a rozhodne tam je potenciál k tomu, aby to bolo zase minimálne na úrovni tohto filmu. Takže ak chcete vidieť tínedžerský film, ktorý je pre zmenu spracovaný dobre, čeknite si tento film. Podľa mňa je dobrý. Hodnotenie: B ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Je to nonsens od samého začiatku. V blízkej budúcnosti sa vďaka preľudneniu planéty vyčerpali svetové zdroje, preto OSN vydala nariadenie, aby každá krajina znížila každoročne populáciu o 5 %. Zatiaľ OK. Ale realizácia? Študenti s najnižším hodnotením budú popravení!! Musím scenáristom zatlieskať, to nevymyslí David Icke, Alex Jones a dokonca ani AC24. Hoci deti vplyvných a bohatých rodičov si mohli výsledky testov kúpiť – v čom tkvie pointa – nejaká hlbšia myšlienka sa tu nenachádza. Ako béčkový survival na oddych je to v pohode. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý film poskládán z youtube Vine Star herců což je rozhodně nevšední. Zápletka je víceméně na způsob Purge akorát v prostředí školního systému což mi přišlo originální a zároveň intenzivní. Školáci všech tříd píšou ročně náročné testy a po nesplnění zkoušky jsou okamžitě odvedeni a eliminováni což rozhodně mělo vliv na silné emoce . Ano dojde i na děti první třídy. Hlavní hrdina je Logan Paul, což je youtube hvězda a mám jej velmi rád a tady jen dokázal, že herecký talent v sobě nepochybně má. 4* dávám za pěkný zvrat v závěru. Slušný film.Noční můra pro všechny školáky. 75% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další postapokalyptický příběh s další teorií jak by náš svět mohl vypadat po globálním oteplování. A je to prosté. Hladiny moří vlivem tání ledovců se zvednou, zaplaví značné území a lidstvo tak bude mít pro život daleko méně pevniny. Jak ale vyřešit značnou populaci? Jednoduše. Řešení je už ve škole, kdy nastupující děti do první třídy a starší žáci ze školy naopak vystupující musí podstoupit test, na jejich základě se rozhodne, zda budou poslány do tzv. selekce a nebo budou pokračovat v životě dál. Kdo testem neprojde, učiní tak oběť ve jménu zajištění zítřka a zachování americké světlé budoucnosti. Tak na tohle ani Čína nepřišla a to s nadměrnou populací bojují již mnoho let. Jenomže do průběhu zasáhne láska a má to až politický dopad. Aby ne, když syn kandidáta na prezidenta neunese fakt, že jeho milovaná dívka test neudělala. Rozhodne se tak při druhém kole test záměrně také neudělat. A začnou se dít věci. Bohužel, do průběhu děje opět vstoupila velice známá šablona, takže se v podstatě originální námět stal velmi předvídatelným. Co se týče vizualizace, zde to tvůrci už krapet přehnali. Škola vypadá jako věznice pro ty nejdrsnější vězně, kde i učitelé mají strach z kdejaké maličkosti, a samozřejmě všude přítomní ozbrojenci se podle toho ke všem tak chovající. No, tak tady by asi těžko někdo do takové školy šel s úsměvem na tváři. Velmi jednoduchý děj se známým průběhem tedy nijak moc nevynikne, neboť je v mnoha ohledech nedotažený a tak nenavnadí ani otevřený konec. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama