Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Podle csfd jednoznacne nejhorsi Woody Allen? Naprosta blbost! Woody natocil kvanta mnohem vetsich bullshitu, cca polovinu jeho tvorby abych byl konkretni. Ano, zde sice byli tezce nesympaticti herci (Christina Ricci je jako obvykle total na presdrzku) a na to, ze se jednalo o vtipnou jednohubku to bylo nezadoucim zpusobem protahle. Ma to ale 2 vitana pozitiva - stejne tak jako jsem v prvni pulce Woodyho kariery toho chlapka nemohl vystat a trpel jsem temer pokazde kdy se objevil na scene, stari mu ocividne prospiva jako vinu, protoze v Anything Else je to presne naopak. Woody ve sve duchodecke forme jiz velmi sympaticky zde poskytuje 100% kvalitnich scen a drtiva vetsina momentu, kde Woody neni jsou vlastne naprosto zbytecne. Dalsi plus ma film za to, ze narozdil od ranne tvorby je to obcas skutecne vtipne. Nejlepsi scena u ktere se zasmeju jen co si na ni vzpomenu je, kdyz si Woody v Army Shopu vybira granaty. "Auschwitz was basically just a theme park." 5/10 ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nie je jednoduché točiť také kvantum materiálu a zachovať si vyšší štandard. Woody to vie, dôkazom sú jeho "deti", ktoré splodil z veľkej lásky k nim. Je to vidieť, je to cítiť a každý kto už má jeho staršie, či novšie filmy ako tak odsledované vie, že tento chlapík je číslo 1 vo svojom obore. Nájdu sa výnimky, ktoré trhajú reťazec výnimočnej produkcie a toto je jedna z nich. Romantika vôbec nie zlého vkusu, Allen otlačuje svoju štruktúrovanú šablónu ako pri iných lásky a strastiplných prípadoch, lenže aj keď zaužívané princípy ostávajú nedotknuté (možno mierne pozmenené) a nuda rozhodne neprevažuje, celok nemá takú údernosť ako inokedy. Jason Biggs sa nemusí hanbiť a tento smer mu svedčí viac než aférka s jablkovým koláčom. Snáď bude mať ešte šancu dokázať čo v ňom je. Tu je však aj spolu so mnou svedkom tieňohry múdreho človeka, ktorý nekazí, no dáva si neplánovanú prestávku. ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Z nových filmů Allena my přišlo Cokoliv nejvtipnější. Hlavně díky Biggsovi, který je zaškatulkován coby "obdělávač" pečiva - nicméně Allenovi skvěle sekunduje a v lecčem si jsou jako herci podobní (teď nemyslím vzhled). Ty poctivé čtyři hvězdy jsou za Jasona Biggse, za podivně krásnou Christinu Ricci, za nezapomenutelnou poslední větu ve filmu a v neposlední řadě za fakt, že Woody ještě žije. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná a hlavně netypická allenovka překračující klasickou délku jeho filmů. K tomu mě ještě dvakrát tak překvapilo to, že se na to nechalo koukat od začátku do konce, protože jeho průměrná délka filmů 80 minut mi bohatě stačí. Krom toho, že ve filmu hraje klasicky excelentně Woody Allen, zajímavě se rozehrává Jason Biggs, který dokazuje, že má navíc než na teenagerské komedie a vyděl jsem v něm trochu mladého Allena, i když to hlavně díky dialogům, které sestavil mistrně a právě proto film tolik drží. I když je Cokoliv trochu jiný film než bych od Allena čekal, bavil jsem se u něj na úkor zdejšímu hodnocení i tak skvěle. --- Snědla si celý dort? - Pak jsem dojedla špagety, humra a to kuře v pekáči - Nábytek ši ušetřila? ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jako pro velkého fanouška Woodyho Allena, je pro mě film jen hořkým zklamáním. Zatímco jsem si u žánrových experimentů z minulých let říkal, že si chce prostě odpočinout u zábavných nenáročných komedií, nyní vidím, že jeho eruptivní tvůrčí síla je pryč. Dialogy, postavy a vztahy mezi nimi jsou pouhým stínem jeho dřívější tvorby a film spíše vypadá, jako by se jej pokusil natočit někdo mnohem méně nadaný jako Woody Allen. Skutečnost, že jej natočil sám, je pro mě skličující... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Film o lidech, kteří nejsou schopni odejít domů po večeři u známých, který popisuje muž při odchodu z kina, je dílo Luise Buñuela Anděl zkázy (1962). (ČSFD)
  • Jedná se o druhou filmovou spolupráci Christiny Ricci a Jasona Biggse. Před tímto snímkem pár společně hrál ve filmu Prozacový národ (2001). (Dlee)
  • Tento film otervíral 60. ročník filmového festivalu v Benátkách. Na otevíracím večírku se objevil i Woody Allen, který se jinak na veřejnosti příliš neukazuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama