Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Špičkový izraelský agent se vrací z odpočinku, aby dopadl palestinského bojovníka, o kterém byl přesvědčen, že ho zabil. Roztočí se tím kolotoč chaotických událostí. (Netflix)

Recenze (48)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špičkový izraelský seriál o komandu, které zasahuje na palestinských územích začíná tím, že se Doron, který si s manželkou pořídil vinici vrací do akce, protože jako jediný zná tvář teroristy, který by měl být mrtvý, ale není. Pak se to zamotá a po vraždě jednoho člena týmu se ostatní rozhodnou najít lotry na vlastní pěst. Mohl bych tomu vyčítat nějaké mouchy: malý rozpočet je občas vidět ( tým jezdí v jedné a té samé dodávce ), pro zvýšení atraktivity se poameričťují bojové scény a do zásahové jednotky se vecpala žena ( bohyně krásy Rona-Lee Shim'on, tak to přejdu ) a celkově to komando má málo členů ( jak vypadá takový zásah v reálu https://www.youtube.com/watch?v=b1WNOFefBjY ), jenže podtrženo sečteno výsledkem je autentická akce ve svižném tempu se solidní zápletkou. Oproti americkým věcem za mne dokonalejší a přesvědčivější i s vykreslením postav na obou stranách barikády. Skvělá je palestinská doktorka Shirin v podání francouzské herečky Laëtitia Eïdo ( po otci Libanonka ), která v jednom rozhovoru řekla, že nemluví arabsky. ( to, že to je víc Francouzska než arabka se pozná i podle toho, že jediná sundá podprsenku ) ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série o agentovi, který se vrací z civilu do služby, aby dostal vůdce palestinských teroristů, o kterým si všichni myslí, že je po smrti. Je to vlastně takový kočkování mezi Izraelem a Palestinou, vyjednávání, dost akce, bavilo mě to. A rozhodně není na škodu, že díly mají jen něco málo přes 30 minut, aspoň odpadla taková ta omáčka kolem soukromí a vztahů hlavních hrdinů, které je v jiných seriálech víc než dost, i když i tady se tomu úplně nevyhnuli. 75%. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

První série velmi slušná, ačkoli jsem se občas trochu ztrácela v tom, kdo je Palestinec a kdo Žid. U žen to bylo trochu jednodušší, ale ne úplně, protože i některé Palestinky chodily bez pokrývek hlavy. Krvavého násilí v seriálu není extrémně moc, člověk začíná trochu chápat i některé atentáty, které se tam dějí. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě kapitoly z izraelského folklóru mě uvedly v nejistotu, mám-li pokračovat. A pak už nebylo cesty zpět. Výborný neamerický nářez. Zhruba půlhodinové epizody mají dobré napětí a potvrzují, že když se zbytečně nenatahuje děj nezáživnou omáčkou, je to jen ku prospěchu. Co musí vydržet běžný člověk z moravských luhů a hájů, je to věčné "aláhování", které je tu na každém kroku. Musím opakovat, že hlavní představitel Lior Raz byl opravdu členem takovéto jednotky? Toto vědomí jen upevňuje pohled na děj a jeho reálnost. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozerajuc to az teraz v 2021-om, kedy som uz mnohe z teroristickej temy videl sfilmovane ma toto izraelske spracovanie nechalo chladnym. Postupy mnohokrat videne a zucastnene postavy sa sem-tam, avsak vo fazach, kedy na tom zalezi, chovaju dost nepatricne a nelogicky. O niektorych scenaristickych premetoch ani nehovorim. Takto nejak by vyzerala aj americka tuctovka s rozpoctom ako v CSI. Slabsi priemer. Na dlhe zimne vecery mozno, ale inak neodporucam. Pozitivne prekvapenia sa nekonali. ()

Galerie (123)

Reklama

Reklama