Reklama

Reklama

Lovci myšlenek

  • USA Mindhunters (více)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Obsazení docela hvězdný, Slater, Kilmer a můj oblíbenej LL Cool J. Jako thriller to fungovalo velice málo, ale jako podařená kriminálka docela solidně. Dobrá zápletka, dobrej casting, velice zajímavý smrti (kupodivu i nějakej ten gore) a takovej zlehka předvídatelnej konec. Na to že je to deset let starej film, tak některý dnešní rádoby thrillery si k tomu ani nečuchnou. Slabší čtyři. ()

prsvl 

všechny recenze uživatele

Film o tom jak se agenti FBI jedou vycvičit na ostrov (který je 80 km vzdálený od pevniny) a najednou je někdo, jednoho po druhym, začne vyvražďovat. Že už to tu bylo? Ano jedná se opravdu o klasickou vyvražďovačku. Přesto má tento film něco do sebe. Bavil mě od začátku do konce a do poslední chvíle jsem si nebyl jistý vrahem, i proto, že se tu objevuje hodně zvratů (i když nějaká odhalení jsou klišé). ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Jsou to velmi slabé 4 hvězdy, chvilkami bych se klonil ke 3:). Má to dobrý nápad, ALE! Stejně jako ostatní, kdo tento film viděli, budu nadávat na to, že profesionálně vycvičení agenti FBI dělají asi stejné chyby, jako prsatá blondýnka v hororu utíkající do schodů do druhého patra s banánem v ruce místo zbraně. Po bitvě je každý generál a teď můžu říkat: měli udělat to a měli jít tam, ale vážně některé jejich rozhodnutí jsou tak tupé, až je z toho úplná komedie. Má to spoustu much a to nezachrání ani konečný mini zvrat, který byl ke všemu nutný, protože pak by to ještě kleslo na úrovni. Vadilo mi také využívání zorného pole kamery. Zatímco v záběru vidíte jen dvě postavy, kolem kamery běhá milion dalších lidí, aby se mohlo připravit a udělat 'velké překvapení'. Často je totiž nemožné, aby to překvapení, zúčastnění viděli až na poslední chvíli, jak je nám prezentováno. Tu hvězdu nad průměr dávám snad jen za propracovanost všech smrtí z filmařského hlediska, ne z toho logického. A taky byl dobrý OST. 'Tenhle ostrov se používá pro vojenské cvičení, ale jednou za čas mi ho na víkend půjčí.' ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Tak moc to mohlo bejt pekny, tech napadu jako napriklad finalni souboj v bazene, to relativne novy prostredi... a pritom je to tak nehorazna sracka plna nelogicnosti a kiksu. To by jeden brecel. Hodne tady lidi pisou, ze ve svym zanru nadprumer - boha, v jakym zanru? Vzdyt tady se patla vsechno dohromady a nakonec je z toho zemlovka jak svin. Sladka, slana, kysela i horka, proste k nesezrani :o( ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotný děj i scénář jsou tím nejzajímavějším, ale i nejhorším na celém filmu. Co se týká samotných smrtí hlavních protagonistů musím uznat, že některé jsou geniální, že by záviděli i scénáristé filmů jako SAW či Nezvratný osud, ale některé jsou naprosto stupidní a nereálné. Nabízí se ale celkem působivá děsivá atmosféra, která postupně odhaluje zvrácenost a chytrost vraha, zároveň však i naivitu jednotlivých postav, které mají být údajně jednou nejlepšími vyšetřovateli FBI. Také výkony herců bych označil za velice rozdílné. Někteří podali podle mě velice dobré výkony, ale najde se tam i pár takových, kteří zahráli otřesně. Přitom jde spíše o neznámé herce. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Príchod tímu na ostrov bol natočený na pláži Noordwijk, počas ktorej hrozila strašná veterná smršť s rýchlosťou až 180 km/h, čo je vidieť aj na pohyboch vrtuľníka. (Arsenal83)
  • Režisér Renny Harlin poznamenal, že herecké obsadenie zažilo počas natáčania v Amsterdame fantastický čas, ale "hlavným cieľom bolo obmedziť zábavu ľudí tak, aby sa potom objavili v práci". (Arsenal83)
  • Clifton Collins Jr. má svou zbraň Glock, když zjistí, že nemá náboje, vezme si v márnici zásobník od mrtvého kolegy, pak se plazí k výtahu, ale najednou má v ruce Berettu a ve scéně, kdy sedí ve výtahu se střídají záběry na jeho zbraň z profilu, kdy je vidět Glock a na celou postavu zepředu a to je zase v jeho ruce Beretta. (JohnSmith)

Reklama

Reklama