Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Určitě jí jednou políbíš. Podle toho budeš soudit ostatní polibky a zjistíš, že takové už nikdy nebudou." ...Působivé vyprávění o návratu do vzpomínek na první přátelé z dětství, na chuť prvních polibků, na nezapomenutelné setkání, které otevřelo oči a nechalo do nich vstoupit budoucnost. Forever Young Anton Yelchin இڿڰۣ-ڰۣ ()

cross 

všechny recenze uživatele

Tento film měl předpoklady k tomu, aby byl opravdu krásný. Bohužel, výsledek zůstal někde na půli cesty a těžko říct, proč. Nevím jestli Kingova knižní předloha byla sama o sobě výrazně slabší, nebo jestli pochybyl režisér a hlavně scénárista, ale každopádně je viditelné, že vyprávění je příliš táhlé a opravdové okouzlení příběhem tak přichází až v samotném závěru.Škoda... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když vám někdo otevře oči, otevře vám i mysl. A až do chvíle, kdy se starý plešatý švindlíř rozhodne, že už s ním nemáte počítat, není lepšího požehnání.. Nenásilně plynoucí drama o potřebnosti správných vzorů v dětství, ve kterém si mě Hopkins omotal kolem prstu i tehdy, když jen bezděčně civěl z okna. Nadpřirozena se to dotkne jen letmo, ale pozoruhodná je jiná věc. Jonathan Brandis z devadesátkového To, River Phoenix ze Stůj při mně, Nadaný žák Brad Renfro a nedávno Anton Yelchin. Zdá se, že hlavní dětské role v Kingových adaptacích podstatně zkracují trvání dospělosti.. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že poslední dobou sahám po filmech, které ve mně zanechají hlubší dojem. No, možná i nejen hlubší, ale hluboký a mezi takové tenhle patří. Výborný Anthony Hopkins - tenhle herec by mi mohl třeba jen vyprávět, aby vykouzlil patřičný zážitek. Dětští herci Anton Yelchin a Mika Boorem předvedli taktéž dost solidní výkon. Krátká role Alana Tudyka potěší zase fanoušky Firefly. Scény v baru (a jeho okolí), na verandě a v "rokli" jsou asi nejsilnější, i když dialogy Hopkinse a Yelchina jim svou autentičností a uvěřitelností šlapaj těžce na paty. Svinsky zoufalou matku bych nechal stranou. Její charakter mi tak trochu vadil, ale bez ní by tenhle film asi nebyl ono. Film je druhým kandidátem na můj zážitek měsíce. A David Morse? Nejlepší z jeho performance přišlo na závěr. Recenze na: http://fanmovie.cz/mimokino/srdce-v-atlatide-hearts-in-atlantis/ ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Bezesporu film stojí vidět jen k vůli perfektním výkonům všech herců, ať dospělých nebo dětských. Chudák Hope Davis, hrát takovou sebestřednou krávu není nic záviděníhodného, ovšem ten příběh je natočen bez většího napětí, které knížce nechybí. Nesměla bych číst knížku možná bych hodnotila víc, ale .... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Ačkoli název filmu odkazuje ke Kingově povídce „Hearts in Atlantis“ (česky Srdce v Atlantidě, vyšla ve stejnojmenném sborníku), jeho děj je přepisem povídky „Low Men in Yellow Coats“ (česky Ničemní muži ve žlutých pláštích, vyšlo též ve sborníku Srdce v Atlantidě). (Othello)
  • Režisér Scott Hicks se vyjádřil, že ačkoli v Kingových povídkách byl Ted mimozemšťan, stejně jako Podlidé (Low Men), tak tento detail ve filmu vynechal, protože chtěl, aby se divák zaměřil na drama o lidskosti. (Othello)
  • Scéna, kdy se Bobby hádá se svou matkou, protože udala Teda, byla přepsána na přání Antona Yelchina. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama