Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Othello 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem peklo, ale dalo se to. Děcka hrají celkem slušně, některé záběry se mohou pochlubit celkem slušnou kompozicí (loučení Bobbyho a Carol u pověšených prostěradel například) a Hopkins je záruka, jakkoli mu nežeru to, že se s těma fakanama tahal bez jakýchkoli pedo choutek. Vím, zní to trochu, jako lovení perel z hovna, ale to maximum, co dokážu vytáhnout z filmu o dětských zážitcích a dospívání. Akorát by mě fakt zajímalo, kdo vymyslel, že tenhle film je thriller. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Srdce v Atlantidě je adaptace první poloviny Kingovy stejnojmenné knihy. A dopadla mnohem lépe, než jsem čekal. Je to jednak zásluhou dobrých herců (ač mi k postavě Teda Brautigana Hopkins moc neseděl, je to natolik skvělý herec, že jsem na své námitky brzy zapomněl) a docela slušné režie. Nepotěšil mě ale scénář, hlavně ten úvod a závěr s Davidem Morsem. Copak scenárista předlohu nedočetl až do konce? Proč se tedy v pár zbytečných monolozích snažil do toho nahustit srdce i Atlantidu? Že z ničemných mužů ve žlutých pláštích zbyli nízcí muži v černém je nepodstatné. Že zmizely všechny spojitosti s Temnou věží se dalo čekat. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný snímek s Anthony Hopkinsem v jedné ze svých nejlepších rolí. Předloha samotná od Stephena Kinga je vybočením z řady jeho tajemných hororů, což ji ale vůbec v ničem neznehodnocuje - sice se není moc čeho bát a napřiprozené jevy jsou zde také poskrovnu (vyjma trošky telepatie), ale právě díky tomu na tom všem něco je. Něco víc, co řadí tento počin mezi jedno z mých nejoblíbenějších děl. Mohl bych sice začít tento film porovnávat s knihou (jejíž příběh řádně očesal), ale proč? Film sám o sobě je výborný - takže není, co řešit. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení. Předlohu od Kinga jsem v tomto případě neznal, ale pokud jde o filmové zpracování Srdcí v Atlantidě, tak to mě.. inu, chytlo u srdce a nesmírně dojalo. Krásné výkony všech zúčastněných (Anthony Hopkins ale samozřejmě kraluje - pro mě jedna z jeho nejlepších rolí), velmi zajímavá zápletka, dojemná i napínavá se skvěle napsanými dětskými charaktery (což ostatně Kingovi šlo vždycky) a nádhernou dobovou atmosférou. Snad jedině to mohlo být delší, aby se aspoň o něco víc vysvětlili ti muži v černém. Jinak si ale nemám na co stěžovat, Anton už v té době předvedl, jaký talent v něm dřímá a celé je to prostě velmi milé a nesmírně lidské. Nadpřirozena je tu velmi pomálu, ale právě v těchto věcech spočívá Kingovo opravdové mistrovství - a tento film, ať je od předlohy jakkoliv odlišný, je výtečný. 85%. PS: Opět další matka, která se chová jako kráva. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Určitě jí jednou políbíš. Podle toho budeš soudit ostatní polibky a zjistíš, že takové už nikdy nebudou." ...Působivé vyprávění o návratu do vzpomínek na první přátelé z dětství, na chuť prvních polibků, na nezapomenutelné setkání, které otevřelo oči a nechalo do nich vstoupit budoucnost. Forever Young Anton Yelchin இڿڰۣ-ڰۣ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Jméno Ted Brautigan je pravděpodobně narážka na dva významné autory z šedesátých let: Teda Berringana a Richarda Brautigana. (Othello)
  • Ačkoli název filmu odkazuje ke Kingově povídce „Hearts in Atlantis“ (česky Srdce v Atlantidě, vyšla ve stejnojmenném sborníku), jeho děj je přepisem povídky „Low Men in Yellow Coats“ (česky Ničemní muži ve žlutých pláštích, vyšlo též ve sborníku Srdce v Atlantidě). (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama