Reklama

Reklama

The 39 Steps

Trailer

Obsahy(1)

Kanadský turista (Robert Donat) je v Londýne krivo obvinený z vraždy a tak musí prchať pred FBI a zároveň pracovať na dokázaní svojej neviny. Na úteku stretáva krásnu blondýnku (Madeleine Carroll)... Mysteriózny thriller s odleskom komédie a romance. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Toj 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svižný špoionážní thriller přesně ve stylu pozdější tvorby Hitchcocka. Kupodivu však 39 stupňů nijak neztrácí na své mladší sourozence a nabízí přesně to, co by jeden od Hitchcocka čekal (tedy pokud si nemyslíte, že Hitch je mistrem hororů) a možná i trochu víc (s přihlédnutím na rok vzniku). Hlavní postava je zajímavým způsobem drzá a jevila se mi trochu aktivnější/agresivnější než obvyklý typ pasivních hrdinů, kteří jsou zatáhnuti proti své vůli do špionážního spiknutí. Film zároveň vystupuje proti budoucím šablonám žánru, když je partnerka pro hlavního klaďase docela dlouze a komplikovaně vybíraná.. :) Jinak se tu nachází zcela tradiční McGuffin a jedna naprosto brutální fetišistická scéna.. :) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Jedinou istotou v spojitosti s týmto filmom je, že z pôvodných štyroch hviezdičiek klesá na tri. Inak naozaj neviem. Určite to nebola komédia a aj keby bola, nezasmial som sa ani raz. A keď to bolo mienené vážne, tak to prekombinovanosťou a naivitou prekonalo väčšinu z toho, čo som z tohto žánru videl. Všimol som si, že Hitchcockove filmy starnú rýchlejšie, ako iné, ale to nie je prípad tohto filmu, ktorý považujem za nevydarený už v dobe svojho vzniku. Asi jediné, čo ma potešilo boli sympatickí herci v hlavných úlohách. A to naozaj nie je veľa. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ponaučení pro nás všechny muže: Pokud se na vás v kabaretu nalepí pohledná ženská a chce jít s váma domů je to buď kurva nebo špionka. V prvním případě to bude nízká kvalita, vysoká cena a ve druhém případě do sebe nechá vrazit tak maximálně nůž (a to ještě cizí) a vás čeká dlouhá cesta do Skotska a zpátky s bengama a nájemnejma zabijákama v patách. A proto je lepší si dát doma desítku nebo dvanáctu (39 stupňů už je přece jenom trochu silný) a koukat na filmy a nechodit do kabaretů, kde se to jenom hemží špionama. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nič nového pod slnkom (resp. pôvod dnes už milión krát použitého námetu). Nič netušiaci, nič nevediaci pán sa stane svedkom zločinu, za ktorý je nespravodlivo uháňaný políciou, hlavným padouchom uteká iba s malou indíciou ( čo je to 39 stupňov sa dozvieme až na konci ako keby mimochodom a vôbec to nezohráva podstatnú rolu ) a s večne si sťažujúcou ženskou, s ktorou skončí v objatí... Musím ale povedať, že v tomto prípade to všetko fungovalo a to aj napriek tomu, že mám napozerané North by Northwest, či Man, who knew too much. Británia sa tu prejavuje nie len začmudenými mestskými ulicami alebo prostoduchym okolitým vidiekom, ale výrazne sa odráža aj v humore hlavného predstaviteľa, ktorý skutočne sype jeden šarmantný vtip za druhým šovinistickým. Tento krimi subžáner má aj zo súčastného hľadiska stále veľmi pekné základy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem z toho trochu zklamaný. První půl hodina se mi líbila hodně, ale pak to celé šlo stále víc a víc dolů, chvílemi jsem se i nudil a nebýt posledních 5 minut, tak ani tu hodně slabou čtvrtou hvězdu nedám. Navíc od té první půl hodiny se to začne vyvíjet poněkud divně (v špatném slova smyslu) a celý ten příběh mohl být domyšlenější, protože třeba chování hlavního hrdiny je místy strašně nahodilé. Špatné to rozhodně není, celé je to opět skvěle natočené i zahrané, ale Hitchcock má spoustu lepších filmů. Btw, to závěrečné tajemství 39 stupňů mě pobavilo, ale myslím si, že to byl účel. Slabé 4* ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Alfred Hitchcock se ve filmu objeví asi po sedmi minutách jako muž, který vyházuje smetí zatímco okolo něj běží Richard a Annabella z kabaretu. (Kulmon)
  • Film vychází z románu "39 stupňů" Johna Buchana, mnoho důležitých událostí a postav ale bylo ve filmu pozměněno. Byly například přidány ženské postavy. (ČSFD)
  • Hitchcock si pronajal 62 ovcí, aby scéna na skotských vřesovištích působila realističtěji. Ty však způsobily chaos a spásly část dekorací. (Sinecod)

Reklama

Reklama