Reklama

Reklama

Raw

  • Francie Grave (více)
Trailer 1

Justine pochází z vegetariánské rodiny. V šestnácti letech odchází na veterinární školu, kterou studuje její starší sestra. Při jedné z epizod šikany je donucena poprvé v životě pozřít syrové maso. Tato zkušenost ji od základů změní a probudí v křehké dívce spící monstrum. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (189)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pár drobných nechutností sa našlo, ale žeby som z nejakého olizovania očička, odhryznutia líčka či obhryzovania prstíka išiel odpadnúť, to asi sotva. Čakal som od toho viac teda. Nijaký veľký hororový kinozážitok som si z toho neodniesol. Dokonca to viac vnímam ako komédiu (scénka s vysmiatym dedkom v nemocnici pobavila ako už dlho nič). Asi najväčším plusom snímku tak ostáva to, že som po nekonečnej sérii duchárin konečne videl v kine niečo nevšedné. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jsem se bál, že to bude totální blbost, a ono to nakonec nebylo tak strašné, jak jsem bál. Překvapivě to má nějakou atmosféru a dá se na to dívat. Bohužel jsem tam čekal i nějakou psychologickou stránku, když už je tady jako žánr, ale ta se bohužel nedostavila. Je to škoda, protože kdyby se to hrabalo v psychice hlavní hrdinky, mohl by to být fakt dost zajímavý film. Takhle to celé zůstalo jen u atmosféry a postupného vývinu děje, který se podle mě měl vyvíjet svižněji. Stejně úplně nejlepší na tom filmu je začátek a konec, protože ty jsou perfektní. On obecně je tohle film, ve kterém by se každá scéna dala hodnotit úplně jinak - některé jsou strašně špatné, jiné jsou divné a jiné skvělé a neustále se to tady kvalitou střídá, takže je těžké to nějak celkově ohodnotit. Asi slabé 3*, ale je to hlavně za závěr. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Horory, nebo třeba drsnější alegorie, mohou být klidně "jednoduché", kdy metaforický prvek symbolizuje velmi přímočaře nějakou jednoduchou věc typu sex/rodič/ztráta dítěte - co já vim. To ale neznamená, že to může být rovnou tak brutálně banální a otravně doslovné jako v Raw. Musím říct, že mě celkem pohltilo prvních pár minut, předně díky hudbě a střihu, ale to rychle zmizelo a pak už jsem jen nevěřícně zíral, jak málo toho může být v jednom filmu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdo by to řekl, že se mi tahle koprodukční záležitost tak pěkně trefí do chuti? (To jsem si prostě nemohl odpustit) Na rozdíl od podobných horůrků, na které jsem zvyklý ze zaoceánské produkce, šlo spíše o psychologické drama, i když skalní vegan by se mnou asi nesouhlasil a bojoval by s nočními můrami. Na to, že děj nikterak nekvaltoval, jsem se u příběhu vůbec nenudil, protože mě bavil psychologický přerod hlavní hrdinky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Šílená záležitost, která nemá s hororem pranic společného. Dost jsem se těšil na krásný hororový večer pod otevřeným nebem. Nakonec se z toho vyklubal příjemný komediální večer. Nevím, do jaké míry se jednalo o autorský záměr, ale smálo se celé kino. Scénky, kdy třeba hlavní hrdinka pojídala prst své ošklivé sestry a do toho burácela epická hudba zkrátka neměly potenciál jakkoli děsit. Ve výsledku na mě tedy snímek udělal dojem. Jen trošku jiný dojem, než jsem očekával. Dost výstřední záležitost. K vidění je dokonce i pseudohomosexuál, či ženské čůrání ve stoje bez toho vychytaného nástavce. Z filmu je hrozně cítit obrovská snaha diváky šokovat, ba dokonce toto šokování stupňovat. Každou scénkou chtějí trumfnout tu předchozí, takže z toho vznikla opravdu výstřední podívaná. Takový nápad se může zrodit snad jen v ženské mozkovně. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2016 na Cannes FF ve Francii. (ČSFD)
  • Prílišnú autentickosť hororu nezvládli dvaja návštevníci filmového festivalu v Toronte. Jeden z nich omdlel na ceste z kinosály, druhý omdlel priamo v sále. Režisérka Julia Ducournau na túto situáciu reagovala pomerne stoicky: ,,Jeden môj kamarát omdlel pri premietaní v Paríži. To, že ľudia pri pozeraní filmu odpadávajú, však neberiem ako kompliment. Cítim sa previnilo." (Raccoon.city)
  • Scéna, v ktorej starší žiaci vylejú zvieraciu krv na nováčikov, je odkazom na známu plesovú scénu z hororu Carrie (1976), ktorý sa taktiež zaoberá dospievaním mladého dievčaťa. (Marceloo)

Reklama

Reklama