Reklama

Reklama

VOD (1)

V blízké budoucnosti je svět vyveden z rovnováhy. Lidé získali zvláštní poznatky a smrt ztratila svůj význam díky průlomovému vědeckému objevu Dr. Harbora (Robert Redford). Harbor podal definitivní důkaz o posmrtném životě. Zatímco mnoho lidí volí sebevraždu, aby tím "restartovali" svou existenci, jiní žijí dál a snaží se zjistit, co to všechno znamená. Mezi nimi je i Will (Jason Segel), syn Dr. Harbora, který dorazil spolu s tajemnou mladou ženou jménem Isla (Rooney Mara) do otcovy venkovské vily izolované od okolního světa. Tam se nalézá i tým spolupracovníků Dr. Harbora, kteří mu pomáhají s jeho experimenty. S novým přístrojem chtějí dosáhnout průlomu v poznání. Ale vše je jinak, než si Dr. Harbor zprvu myslel... (mac000)

(více)

Recenze (49)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona je trochu pitomá už samotná premisa. Doktor objeví, že smrtí to nekončí a vzápětí se spustí vlna sebevražd, aniž by kdo věděl, co ho pak čeká. Doktor se tedy rozhodne vystoupit v televizi, aby upřesnil, že vlastně pořádně nic neví, ale to vyprovokuje ještě větší počet sebevražd. A tak se doktor uchýlí na svoje sídlo, kde si zřídí nějakou sektu a dělá tam Bůh ví co. Z toho mohl vzniknout vlastně jenom blábol a taky že jo. A nepomáhá ani příjezd skeptického syna, který postupně odhaluje o co vlastně jde, protože je to celé postavené na hlavu, byť se to tváří strašně přemýšlivě. Jo udělat z toho thriller či béčkový horor, mohlo to s trochu šikovnějším režisérem za něco stát. Alespoň že ten casting se povedl. 30% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Rooney Mara vypadá s blond přelivem fakt dobře a její už tak dost nihilistickej xichtík je v její nihilistický roli a pod tím blond přelivem ještě víc nihilistickej, což mi udělalo radost. A osmdesátiletej dědek Redfordů vypadá maximálně tak na šede něco, holomek! A já myslel, že už je dávno mrtvej. Zápletka o vědeckém hledání důkazu posmrtného života je lákavá a místy i docela zajímavá, i když v jednu chvíli zjevně obšlehnutá z kdysi téměř kultovního videobijáku Hráči se smrtí. Ale nevím, proč se musejí posmrtný vize hystericky klepat a bejt mázlý. A to úplně podstatný, teda uspokojivou odpověď na otázku co že je vlastně jednou po tý naší smrti, jsem z filmu taky nedostal. Ani to, jestli teda mají duši a posmrtnej život i zviřátka, jak se nenihilisticky zajímala nihilistka Rooney. No já teda nevím, ale myslím, že kdybych jednou v Elysiu potkal třeba sousedovic uštěkanýho tupýho jezevčíka, rozkopu ho tam okamžitě na sračky, i kdybych si tím měl zmrvit karmu. Aspoň já osobně teda tam nahoře absolutně odmítám jakýkoliv zatracený štěkající čokly! Poloamatérská, okázale menšinová, nasládlá vztahová limonáda je to, žádný mrazivý mysteriózní scífko, na který jsem se těšil. ()

Reklama

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Snímok predurčený k hnevu. Hlavná idea, aj napriek svojej zaujímavosti, vyvoláva viacej otázok než prináša odpovedí a je z hľadiska reálnosti zle uchopená (spoločnosť by behom pár dní nabrala apokalyptickej podoby). Dostalo ma to však finálnym zvratom, ku ktorému film dôkladne stavia piliere- na interpretáciu ťažké, no svojou podstatou hrozne optimistické vysvetlenie života po živote mi behalo hlavou ešte dni po pozretí. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se vydali trošku jinou cestou, než jsem na základě premisy čekal, ale rozhodně nejde o chybu. Namísto čistě vědeckého zkoumání titulního zjištění se film více zajímá o postavy a jejich životy, do kterých zásadní objev zasahuje. Ačkoliv bych hlubší průzkum posmrtného života uvítal, v současné podobě se jedná také o intenzivní zážitek, kterému nechybí hloubka a chytlavé motivy. Pokus o překvapivé rozuzlení nevychází zcela dle plánu autorů a jde bohužel o trošku očekávané, klišoidní zakončení, jehož nedokonalost dokáže nicméně překrýt emoční pouto s postavami, které jste si v průběhu příběhu vytvořili. The Discovery je uspokojivým snímkem, který se mohl svému tématu věnovat více do hloubky, ale stále se jedná o solidní dílo, které občas donutí k zamyšlení a zanechá ve vás stopu. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Celá tá premisa s objavom posmrtného života a následnou explóziou sebevrážd bola zaujímavá. Myslím, že keby sa to udialo v súčastnosti, nastala by rovnaká situácia. Niekto tu spomína náboženský film - absolútne mimo - slovo náboženstvo, viera, boh sa tu nespomenie ani raz (a ako zarytý "dokostolanechodič" by som to ani nepozeral)! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno